Williams Act - přehled, jak to funguje, důležitost

Zákon Williams byl přijat v roce 1968 v reakci na řadu nepřátelských převzetí Hostile Takeover Nepřátelským převzetím při fúzích a akvizicích (M&A) je akvizice cílové společnosti jinou společností (označovanou jako nabyvatel) přímým přechodem na akcionáři cílové společnosti, buď podáním nabídky nebo hlasováním na základě plné moci. Rozdíl mezi nepřátelskými a přátelskými velkými společnostmi, což představovalo riziko pro akcionáře a vedoucí pracovníky společností. Korporátní lupiči učinili nabídky na akcie cílových společností a poskytli velmi krátké lhůty pro přijetí. Takovéto typy nepřátelských převzetí znevýhodňovaly akcionáře, kteří byli nuceni rozhodovat o svém držení zásob pod nepřiměřeným časovým tlakem.

Williamsův zákon

Nabídkové nabídky představují návrh na nákup akcií společnosti za hotovostní protiplnění Peněžní protiplnění je nákup nesplacených akciových akcií společnosti za použití hotovosti jako formy platby. Nabídka v hotovosti je jedním ze způsobů, které může nabyvatel použít k získání podílu v jiné společnosti během fúze nebo akviziční transakce. Peněžní protiplnění obvykle upřednostňují akcionáři nebo jiné protiplnění. Akviziční společnosti zneužily nabídky v hotovosti a přitahovaly tak regulaci ze strany amerického Kongresu.

Uzavření Williamsova zákona

Politik z New Jersey Harrison Williams představil v Kongresu USA legislativu, která reguluje korporační lupiče, kteří zneužívali nabídky nabídek hotovosti. Williams navrhl, aby společnosti byly povinny povinně zveřejňovat nabídky převzetí ve prospěch akcionářů.

Zákonodárce rovněž navrhl, aby před realizací nabídky na převzetí musela nabývající společnost podat nabídku u Komise pro cenné papíry (SEC) Komise pro cenné papíry (SEC) Americká komise pro cenné papíry nebo burzu (SEC) je nezávislá agentura federální vlády USA, která odpovídá za implementaci federálních zákonů o cenných papírech a za navrhování pravidel pro cenné papíry. Je také odpovědný za údržbu odvětví cenných papírů a burz cenných papírů a opcí, jakož i za cílovou společnost. Registrační dokument by měl poskytovat informace o podmínkách nabídky, zdroji kapitálu a jejích plánech pro cílovou společnost po akvizici. Navrhovaný zákon byl přijat v roce 1968 a byl přijat jako novela zákona o cenných papírech z roku 1934.

Jak funguje Williamsův zákon

Pokud se společnost snaží získat jinou společnost, může nabídnout akcionářům cílové společnosti nabídku. Společnost může také použít proxy kampaň, kdy společnost získá dostatek hlasů, aby získala kontrolu nad představenstvem. Představenstvo Představenstvo je v podstatě skupina lidí, kteří jsou voleni k zastupování akcionářů. Každá veřejná obchodní společnost je ze zákona povinna instalovat představenstvo; neziskové organizace a mnoho soukromých společností - i když se to nevyžaduje - také zřizují správní radu. cílové společnosti. V šedesátých letech společnosti upřednostňovaly možnost nabídkového řízení před zástupnou kampaní. Proxy Fight Proxy Fight Proxy Fight, také známý jako proxy proxy nebo proxy battle, označuje situaci, kdy se skupina akcionářů společnosti spojí ve snaze postavit se proti a hlasovat proti současnému vedení nebo představenstvu. protože jim to dalo větší moc získat kontrolu nad společností v krátkém časovém rámci. Rovněž poskytla velkým společnostem prostor ke zneužití zákona, což znevýhodnilo akcionáře cílové společnosti. Taková praxe si vynutila uzákonění Williamsova zákona na ochranu zranitelných akcionářů.

Když nabývající společnost předloží nabídku, je povinna poskytnout informace o nabídkové nabídce akcionářům cílové společnosti a finančním regulačním orgánům. Zákon Williams požaduje, aby společnosti poskytující nabídku, která je o 15% až 20% vyšší než aktuální tržní cena, zveřejnily podrobnosti nabídky Komisi pro cenné papíry.

Požadavky se vztahují také na jednotlivce nebo instituce, které získají více než 5% zbývajících akcií cílové společnosti. Nabyvatel musí zveřejnit informace na všech národních bezpečnostních burzách, kde jsou obchodovány jejich cenné papíry. Zveřejnění informací pomáhá akcionářům a investorům cílové společnosti vědět, co mohou očekávat při zahájení akvizice.

Důležitost zákona Williams

Požadavek na úplné a spravedlivé zveřejnění zamýšlené akvizice má za cíl nastolit rovnováhu mezi zájmy akcionářů cílové společnosti a manažery nabývající společnosti. Zveřejnění se poskytuje akcionářům před uskutečněním akvizice. To jim umožňuje čas na vyhodnocení nabídky a na základě informovaného rozhodnutí o tom, zda podmínky nabídky přijmou nebo odmítnou.

Před zavedením zákona byli akcionáři často pod časovým tlakem, aby nabídku přijali, aniž by měli dostatek času na vyhodnocení podmínek nabídky a budoucího výhledu společnosti, pokud by nabídku přijali. Zákon chránil akcionáře před nepravdivými, neúplnými nebo zavádějícími prohlášeními, která by nabyvatelé mohli být v pokušení vydat bez regulace.

Manažeři nabyvatele mají také příležitost veřejně získat akcionáře cílové společnosti. Vzhledem k tomu, že dokumenty jsou k dispozici veřejnosti k vyhodnocení, pokusí se manažeři představit nejlepší možnou nabídku, aby ji akcionáři a investoři přijali. Díky tomu je akvizice méně obtížná ve srovnání s použitím jiných alternativních metod akvizice.

Kromě toho úplné zveřejnění informací o zamýšlené akvizici a zveřejnění informací poskytuje nabyvateli pozitivní obraz v očích investorů. Pokud má společnost dobrou historii obratu získaných společností, akcionáři cílové společnosti budou mít větší pravděpodobnost důvěry v zamýšlenou fúzi nebo akvizici.

Revize zákona Williams

Většina hráčů ve finančním odvětví podporuje revizi Williamsova zákona, aby byl relevantní v 21. století. Od svého přijetí před více než 50 lety v právu došlo v průmyslu k mnoha změnám, díky nimž jsou některá ustanovení zákona zastaralá. Akcionáři získali větší znalosti o fúzích a akvizicích. Informace o fúzích a akvizicích jsou nyní snadněji dostupné jak pro akcionáře, tak pro potenciální investory.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Přátelské převzetí vs nepřátelské převzetí Přátelské převzetí vs nepřátelské převzetí Při fúzích a akvizicích často dochází k záměně mezi přátelskými převzetími a nepřátelskými převzetími. Rozdíl je pouze ve způsobu převzetí společnosti. V přátelském převzetí představenstvo cílové společnosti schválí návrh převzetí a pomůže jej realizovat.
  • Zákon Hart-Scott-Rodino Zákon Hart-Scott-Rodino Zákon Hart-Scott-Rodino, obecněji známý jako zákon HSR, je americký protimonopolní zákon, který je novelou antimonopolního zákona Clayton. Zákon o HSR je pojmenován podle senátorů Philipa Harta, Hugha Scotta a Petera Rodina, kteří zákon zavedli v Kongresu USA.
  • Mechanismus obrany po nabídce „Mechanismus obrany po nabídce“ „Mechanismus obrany po nabídce“ je termín používaný k označení široké skupiny strategií, které mohou být použity cílovou společností nepřátelského převzetí. Na rozdíl od strategií obrany před nabídkou, které se více zabývají preventivními kroky, obrany po nabídce se provádějí, když existuje skutečná hrozba
  • Zákon o cenných papírech z roku 1933 Zákon o cenných papírech z roku 1933 Zákon o cenných papírech z roku 1933 byl prvním významným federálním zákonem o cenných papírech přijatým po krachu akciového trhu v roce 1929. Zákon je také označován jako zákon o cenných papírech, zákon o cenných papírech nebo zákon z roku 1933. . Byl přijat 27. května 1933 během Velké hospodářské krize. ... zákon byl zaměřen na nápravu některých provinění

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found