Ex-Post - definice, jak to funguje, ex-post analýza

Ex-post je latinské slovo, které znamená „po události“, a je opakem latinského slova „ex-ante Ex-Ante Ex-ante je latinské slovo, které znamená„ před událostí “. Termín se na finančních trzích běžně používá k označení předpovědi událostí, jako je ekonomická situace, což znamená „před událostí“. Odkazuje na skutečné výnosy z cenných papírů nebo investic.

Následně

Většina investorů obvykle předpovídá očekávané výnosy cenného papíru na základě historických výnosů cenného papíru. Není to však vždy přesné a očekávané výnosy se mohou lišit od skutečných výnosů kvůli nepředvídatelným šokům, které ovlivňují finanční trhy. Ex-post výnosy se liší od ex-ante výnosů vzhledem k tomu, že první z nich představuje spíše skutečné výnosy, které lze přičíst investorům, než odhadované výnosy.

Jak to funguje

Ex-post představuje skutečný výsledek, kterým je výnos získaný investorem. Ukazuje, jak si cenný papír nebo aktivum vedly ve srovnání s tím, co investoři původně předpokládali. Získává se odečtením ceny zaplacené investory od tržní ceny aktiva, aby se získala odchylka. Vzhledem k tomu, že následná hodnota není založena na pravděpodobnosti a projekcích, mohou ji investoři použít k předpovědi budoucích výnosů společnosti.

Jedním ze způsobů, jak se používá ex post, je hodnota v riziku (VAR), hodnota v riziku (VaR), hodnota v riziku (VaR) odhaduje riziko investice. VaR měří potenciální ztrátu, která by mohla nastat v investičním portfoliu po určitou dobu. studie. Studie odhaduje maximální ztrátu, kterou investice v určitém konkrétním čase utrpí. V tomto případě studie kvalifikuje úroveň rizika v rámci investičního portfolia nebo společnosti v konkrétním časovém horizontu. Může být prováděno na konkrétní pozici nebo celých portfoliích spravovaných firmou.

Studie počítá s potenciální ztrátou, kterou účetní jednotka utrpí, a s možností vzniku konkrétní částky ztráty. Pomocí informací poskytnutých VAR mohou instituce posoudit, zda mají dostatečné kapitálové rezervy k pokrytí odhadovaných ztrát. Metriku VAR používají komerční banky Nejlepší banky v USA Podle americké Federální pojišťovací společnosti pro pojištění vkladů bylo v USA k únoru 2014 6 799 komerčních bank pojištěných FDIC. Centrální bankou země je Federální rezervní banka, která přišla vznikly po přijetí zákona o Federálních rezervách v roce 1913 a investiční společnosti určily poměr výskytu potenciálních ztrát a kontrolovaly úroveň vystavení riziku.

Následná analýza

Analytici k odhadu očekávaných výnosů používají informace ex post týkající se výnosů z investic a kolísání cen cenných papírů. Předpokládaný výnos (ex-ante) se poté porovná se skutečným výnosem (ex-post), aby se určila přesnost metod hodnocení rizik společnosti.

Hodnota ex-post se obvykle počítá s přihlédnutím k počáteční a závěrečné hodnotě aktiva během definovaného období - jakémukoli zvýšení nebo poklesu hodnoty aktiva a výnosu během daného období. Například když vezmeme v úvahu první čtvrtletí roku končícího 31. března, vezmeme v úvahu počáteční hodnotu 1. ledna a závěrečnou hodnotu 31. března a veškeré změny v hodnotě aktiv a výnosech dosažených během tohoto období.

Informace ex post se používají při analýze atribuce výkonu k určení výkonnosti portfolia na základě jeho návratnosti a korelace s dalšími faktory. Analýza začíná výběrem tříd aktiv, do kterých se správce fondu rozhodne investovat. Třídy aktiv popisují konkrétní cenné papíry a tržiště, odkud pocházejí. Například třída aktiv může zahrnovat velké americké akcie, které pocházejí z amerického akciového trhu.

Analýza výkonu ex-post využívá regresní analýzu Regresní analýza Regresní analýza je sada statistických metod používaných pro odhad vztahů mezi závislou proměnnou a jednou nebo více nezávislými proměnnými. Lze jej použít k posouzení síly vztahu mezi proměnnými a k ​​modelování budoucího vztahu mezi nimi. výnosů portfolia oproti výnosům tržního indexu. Takové srovnání pomáhá určit, jak velká část zisku nebo ztráty portfolia je důsledkem tržní expozice. Regresní analýza ukazuje množství alfa a beta přiřaditelné portfoliu ve srovnání s tržním indexem.

Informace ex post lze také použít k vytvoření předpovědi. Hodnota prognózy se nejprve získá odečtením počáteční hodnoty posuzovaného období od závěrečné hodnoty daného období. Počáteční hodnota je tržní hodnota cenného papíru na začátku období, zatímco závěrečná hodnota je aktuální tržní hodnota na konci období. Prognózování se vytváří při identifikaci budoucích pozorování a využívá data, která jsou v té době k dispozici.

Následné riziko

Následné riziko je druh metody měření rizika, která odhaduje riziko spojené s investicí na základě předchozích výnosů. Ex-post riziko zahrnuje analýzu historických výnosů portfolia, abychom pochopili, jak se budou výnosy v budoucnu lišit. Používají jej investoři k určení, jak riskantní je potenciální investice, a k odhadu potenciální ztráty, kterou pravděpodobně utrpí během obchodního dne.

Ex-post riziko se liší od ex-ante, což je budoucí předpokládané riziko portfolia. Ex-ante vytváří projekci, která se může ukázat jako nepřesná, když jsou získány skutečné výnosy, zatímco ex-post používá skutečné minulé výnosy k určení možných zpětných par v průběhu času. Investiční společnost může ocenit investici nebo cenný papír předem a porovnat jej se skutečným pohybem ceny cenného papíru.

Související čtení

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Cenné papíry držené do splatnosti Cenné papíry držené do splatnosti Cenné papíry držené do splatnosti jsou cenné papíry, které společnosti nakupují a mají v úmyslu držet, dokud nebudou splatné. Je to na rozdíl od cenných papírů k obchodování nebo cenných papírů k prodeji, kde společnosti obvykle nedrží cenné papíry, dokud nedosáhnou splatnosti.
  • Míra návratnosti Míra návratnosti Míra návratnosti (ROR) je zisk nebo ztráta investice po určitou dobu, která je spojena s počáteční cenou investice vyjádřenou v procentech. Tato příručka učí nejběžnější vzorce
  • Doba do splatnosti Doba do splatnosti Doba do splatnosti je zbývající životnost dluhopisu nebo jiného typu dluhového nástroje. Doba trvání se pohybuje mezi dobou, kdy je dluhopis vydán, do jeho splatnosti
  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found