Hodnocení - přehled, typy obchodních hodnocení a důležitost

Hodnocení je v zásadě způsob, jak provést objektivní analýzu nebo vyhodnocení aktiva, podniku nebo organizace Typy organizací Tento článek o různých typech organizací zkoumá různé kategorie, do kterých mohou spadat organizační struktury. Organizační struktury, nebo k vyhodnocení výkonu oproti dané sadě standardů nebo kritérií. Hodnocení provádí kvalifikovaný odhadce, obvykle se provádí vždy, když má být nemovitost nebo aktivum prodáno a je třeba určit jeho hodnotu, nebo stanovit daňové povinnosti konkrétního podniku.

Posouzení

Pokud jde o odhadce, měl by být jmenován řídícím orgánem, který dohlíží na jeho praxi. Při oceňování nemovitostí lze použít různé metody oceňování. Nemovitosti Nemovitosti jsou nemovitosti, které se skládají z pozemků a vylepšení, mezi něž patří budovy, příslušenství, silnice, stavby a inženýrské sítě. Vlastnická práva dávají vlastnické právo k půdě, vylepšením a přírodním zdrojům, jako jsou minerály, rostliny, zvířata, voda atd., V závislosti na tom, co odhadce považuje za nejvhodnější a nejvhodnější.

Druhy obchodních hodnocení

Níže uvádíme některé z metod hodnocení, které podniky běžně používají:

1. Obchodní aktiva

Obchodní aktiva jsou běžně oceňována, zejména v případech, kdy musí podnik ukončit svou činnost. Přitom se odhadce snaží určit účetní hodnotu aktiv. Vypočítá se odečtením závazků podniku od jeho aktiv. Druhy aktiv Mezi běžné typy aktiv patří běžná, dlouhodobá, fyzická, nehmotná, provozní a dlouhodobá provozní. Správně identifikovat a.

2. Kapitalizace výdělků

Oblíbenější metodou hodnocení podniku je určování jeho příjmů. Při kapitalizaci výdělků se zkoumají a zohledňují zdokumentované výdělky v minulosti. Odhadce dává největší váhu nejnovějším příjmům a postupně menší a menší váhu starším záznamům o příjmech.

3. Budoucí výdělky

Na rozdíl od předchozího typu hodnocení, které využívá historické výdělky, diskontované budoucí výdělky se dívají na očekávané budoucí výdělky podniku. Poté, co se určí předpokládané příjmy, použije se diskontní sazba. Jak metoda budoucích výdělků, tak kapitalizace výdělků dávají největší váhu současným výdělkům a méně budoucím výdělkům.

4. Faktor kapitalizace

Typ hodnocení metody kapitalizačního faktoru je určen vydělením požadované míry návratnosti. procento. Tato příručka učí nejběžnější vzorce po 100, což je obvykle 10, což má za následek 10 jako faktor kapitalizace.

Důležitost obchodního hodnocení

Oceňování nebo oceňování podniků je důležité pro každou organizaci. Ve skutečnosti je to nepostradatelné z mnoha důvodů, například:

1. Nákup a prodej firmy

Před prodejem nebo koupí společnosti nebo před sloučením společností je nutné provést hodnocení, aby bylo možné získat nejpřesnější hodnotu společnosti nebo společností, které mají být získány.

Například pokud bude Business A kupovat Business B, odhad určí nejpřesnější cenu pro Business A. To pomůže zajistit, že Business B nebude muset platit příliš vysokou částku, ani Business A obdržíte něco menšího, než je jeho skutečná hodnota nebo cena.

2. Řešení sporů

Právní spory mezi podniky jsou běžné, často způsobené neshodami nebo porušením smlouvy. Dojde-li k takovým věcem, zúčastnění lidé hledají právní kroky, protože je to nejúčinnější způsob řešení sporů. Soud, který se případem zabývá, bude vyžadovat obchodní posouzení. To se děje tak, že pokud je potřeba přerozdělit finanční prostředky, prodat podnik nebo zlikvidovat aktiva, jsou všechny podrobnosti připraveny.

3. Stanovení hodnoty duševního vlastnictví

Zatímco někteří lidé si myslí, že jediným aspektem, který je třeba v podniku ocenit, je jeho hmotný majetek, nehmotný majetek Nehmotný majetek Podle IFRS jsou nehmotná aktiva identifikovatelná, nepeněžní aktiva bez fyzické podstaty. Stejně jako všechna aktiva jsou i nehmotná aktiva ta, u nichž se očekává, že v budoucnu budou pro společnost generovat ekonomický výnos. Jako dlouhodobé aktivum toto očekávání přesahuje jeden rok. lze také hodnotit, například duševní vlastnictví. Stanovení hodnoty duševního vlastnictví podniku je nezbytné, protože se má za to, že přispívá k celkové hodnotě podniku.

4. Stanovení daňové povinnosti

Každý podnik podléhá daňovým povinnostem. Daně se počítají podle peněžní hodnoty podniku; čím větší je odhadovaná hodnota podniku, tím větší je splatná daň.

5. Shromažďování finančních prostředků

Pokud chce podnik přilákat a přesvědčit investory, aby vložili své peníze do společnosti, nejjednodušší způsob, jak to udělat, je předložit hodnotící hodnotu. Pokud je hodnota společnosti vysoká, může to přimět investory investovat více do podnikání.

Hodnocení pojistných událostí

Podniky a jednotlivci často uzavírají pojistné smlouvy na ochranu svého majetku před nehodami. Nárokování výhod z této politiky však může být přísné a časově náročné; hodnocení jsou způsob, jak tento proces urychlit. Když je připraven a ohodnocen soupis obsahu domu, odhad jejich hodnoty je snazší a reklamace je vyřízena rychleji.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finanční vysvětlení hodnocení. Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další finanční zdroje uvedené níže:

  • Specialista na oceňování podniku Specialista na oceňování podniku Oceňování podniku se týká procesu stanovení skutečné hodnoty podniku. Majitelé spolupracují se specialistou na oceňování podniků, aby jim pomohli získat objektivní odhad hodnoty jejich podnikání. K určení reálné hodnoty podniku vyžadují služby specialistů na oceňování podniků.
  • Klíčové ukazatele výkonu Klíčové ukazatele výkonu (KPI) Klíčové ukazatele výkonu (KPI) jsou metriky používané k pravidelnému sledování a hodnocení výkonnosti organizace směrem k dosažení konkrétních cílů. Používají se také k měření celkového výkonu společnosti
  • KPI pracovní síly KPI pracovní síly Jak můžeme sledovat pracovní sílu? Vlády a ekonomové obvykle hodnotí sílu pracovní síly v zemi na tři hlavní klíčové ukazatele výkonu (KPI)
  • Metody oceňování Metody oceňování Při oceňování společnosti jako podniku se používají tři hlavní metody oceňování: DCF analýza, srovnatelné společnosti a precedenční transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, pákových odkupech a financích

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found