Účtování daní z příjmů - Jak sladit daňovou a podnikovou strategii

Daňové účetnictví je jednou z největších podmnožin nebo specializací v oblasti účetnictví Účetnictví Veřejné účetní firmy se skládají z účetních, jejichž úkolem je připravovat účetní závěrky, daně a služby podnikům, jednotlivcům, vládám a neziskovým organizacím. Pokud jde o podnikové finance, existuje několik cílů, pokud jde o účtování daní z příjmu a optimalizaci ocenění společnosti.

Účtování daní z příjmu

Hlavní úkol

Tři hlavní cíle v účtování daní z příjmu jsou:

  • Optimalizace zisků
  • Úvahy o financování
  • Načasování plateb
Optimalizace zisků

Zaprvé by účetnictví daně z příjmu společnosti mělo být v souladu s její provozní strategií. To znamená, že pro maximalizaci zisku musí společnost pochopit, jak jí vznikají daňové závazky, a podle toho upravit své strategie.

Úvahy o financování

Zadruhé, účetnictví o dani z příjmu může společnosti umožnit udržovat finanční flexibilitu. Financování operací společnosti dluhem a / nebo vlastním kapitálem má různé účinky a kapitálová struktura společnosti může ovlivnit její daňovou povinnost. Znalost těchto účinků umožní společnosti odpovídajícím způsobem plánovat a přechodně zachovat svou finanční flexibilitu tím, že ponechá otevřené možnosti.

Načasování plateb

A konečně, účetnictví daně umožňuje společnosti řídit hotovostní tok a minimalizovat zaplacené daně z hotovosti. Je výhodné odložit platby daní do budoucnosti, na rozdíl od dnešního placení daní. Společnost bude chtít odpočty daně provést dříve než později Trvalé / dočasné rozdíly v daňovém účetnictví Trvalé rozdíly se vytvářejí v případě, že existuje rozdíl mezi příjmem z knihy před zdaněním a zdanitelným příjmem v rámci daňového přiznání a daňového účetnictví, který se zobrazuje investorům. Skutečná splatná daň bude pocházet z daňového přiznání. Tato příručka prozkoumá dopad těchto rozdílů v daňovém účetnictví s cílem maximalizovat časovou hodnotu jejich peněz.

Co by měl analytik chápat o daních?

Daň je složité pole pro navigaci a často matou i ty nejzkušenější finanční analytiky. Je třeba mít na paměti, že v dané jurisdikci existuje řada daňových zákonů a zásad a řada jurisdikcí s různými daňovými politikami tento účinek umocňuje.

Pracovní znalost daňového účetnictví se tak stává velkou dovedností finančního analytika. Analytik FP&A Staňte se analytikem FP&A ve společnosti. Načrtneme plat, dovednosti, osobnost a školení, které potřebujete pro FP&A pracovní místa a úspěšnou finanční kariéru. Analytici, manažeři a ředitelé FP&A jsou zodpovědní za poskytování výkonných manažerů potřebným potřebám analýz a informací. Když mluvíme jen o holých nezbytnostech, analytik by měl mít alespoň solidní koncepční porozumění následujícímu:

  • Výjimky z určitých zásad
  • Pochopení běžných problémů, které vyvstávají s daněmi
  • Porozumění souhře odložené daně Odložená daňová odpovědnost / aktivum Odložený daňový závazek nebo pohledávka vznikají, když existují dočasné rozdíly mezi účetní a skutečnou daní z příjmu. Existuje řada typů transakcí, které mohou vytvářet dočasné rozdíly mezi účetním příjmem před zdaněním a zdanitelným příjmem, čímž vznikají odložené daňové pohledávky nebo závazky, aktuální daně a efektivní daňové sazby.
  • Pochopení dopadu daní na peněžní tok
  • Jak uplatnit toto porozumění ve finančním modelování

Daň z příjmu vs. daň z účetnictví

Daň zaznamenaná ve finančním výkazu společnosti se málokdy shoduje s daněmi podanými v daňových přiznáních. Důvodem je, že každá položka (finanční společnosti a daňové přiznání společnosti) má různé účely, uživatele a účetní zacházení. Finanční prostředky společnosti jsou určeny pro investory a věřitele a jako takové jsou vytvářeny s ohledem na aplikaci a spolehlivost. Naproti tomu je daňové přiznání určeno vládě nebo příslušnému daňovému orgánu a je vyhotoveno za účelem dodržování veřejné daňové politiky.

Účetní závěrka uvádí daňový výdaj, ale skutečná daňová povinnost pochází z daňového přiznání. Dichotomie při vykazování těchto dvou položek vytváří rozdíly Trvalé / dočasné rozdíly v daňovém účetnictví Trvalé rozdíly se vytvářejí, když existuje rozpor mezi příjmem knihy před zdaněním a zdanitelným příjmem v rámci daňového přiznání a daňovým účetnictvím, který se ukazuje investorům. Skutečná splatná daň bude pocházet z daňového přiznání. Tato příručka prozkoumá dopad těchto rozdílů v daňovém účetnictví, které je třeba sladit a zaúčtovat. Tyto rozdíly jsou buď trvalé rozdíly, které se nikdy nezmění, nebo dočasné rozdíly, což jsou časové rozdíly, které se časem zvrátí.

Přečtěte si více o daních

Toto byl průvodce účtováním daní z příjmu a sladěním s podnikovou strategií. Další informace o daních najdete v následujících zdrojích financí:

  • Reorganizace osvobozená od daně Reorganizace osvobozená od daně Aby se transakce kvalifikovala jako reorganizace osvobozená od daně, musí splňovat určité požadavky, které se velmi liší v závislosti na formě transakce.
  • Oddíl 368 Oddíl 368 Oddíl 368 nastiňuje formát daňového zacházení s reorganizacemi, jak je popsáno v Internal Revenue Code (IRC) z roku 1986. Tyto reorganizační transakce však musí splňovat určité zákonné požadavky, aby bylo možné je zařadit pro příznivé zacházení. Kromě toho existuje další precedens mimo kodifikované znění
  • Rozvaha Rozvaha Rozvaha je jednou ze tří základních finančních výkazů. Tato prohlášení jsou klíčová jak pro finanční modelování, tak pro účetnictví. Rozvaha zobrazuje celková aktiva společnosti a způsob, jakým jsou tato aktiva financována prostřednictvím dluhu nebo vlastního kapitálu. Aktiva = pasiva + vlastní kapitál
  • Harmonogram dluhu Harmonogram dluhu Harmonogram dluhu stanoví veškerý dluh, který má podnik v harmonogramu, na základě jeho splatnosti a úrokové sazby. Ve finančním modelování toky úrokových nákladů
  • Šablona výkazu zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty je jednou ze základních finančních výkazů společnosti, která zobrazuje jejich zisk a ztrátu za určité časové období. Zisk nebo ztráta se určuje odečtením všech výnosů a odečtením všech nákladů z provozních i neprovozních činností. Toto prohlášení je jedním ze tří výkazů používaných jak v podnikových financích (včetně finančního modelování), tak v účetnictví.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found