Přírodní hedge - přehled, aplikace v podnikání a investování

Přirozeným zajištěním se rozumí strategie, která snižuje finanční rizika při normálním provozu instituce. Obvykle se to provádí investováním do různých aktiv a finančních nástrojů s negativní korelací mezi nimi. Konvenční strategie finančního zajištění obvykle obsahuje deriváty a forwardy Forwardová smlouva Forwardová smlouva, často zkrácená jen na „forward“, je dohoda o koupi nebo prodeji aktiva za určitou cenu k určitému datu v budoucnosti. Strategie přirozeného zajištění nevyžaduje sofistikované finanční nástroje.

Přírodní živý plot

souhrn

  • Přirozeným zajištěním se rozumí strategie, která snižuje finanční rizika při normálním provozu instituce.
  • Přirozená zajištění se často používají pro měnová rizika v obchodních operacích, včetně párování výnosů a nákladů, středisek přeúčtování a půjček s více měnami.
  • Ve srovnání s finančními zajištěními jsou přírodní zajištění méně nákladná, ale jsou také méně flexibilní.

Přirozený plot v obchodních operacích

Klíčem k přirozenému zajištění je alokovat zdroje na negativně korelovaná aktiva, která fungují opačně v ekonomickém prostředí. Zisk z jednoho aktiva (nebo provozního chování) by měl být schopen zhruba kompenzovat ztrátu z jiného, ​​aby bylo riziko portfolia nebo společnosti přirozeně zajištěno.

Společnosti, které prodávají své produkty na zahraničních trzích, obvykle čelí měnovým rizikům Měnové riziko Měnové riziko nebo kurzové riziko označuje expozici, které čelí investoři nebo společnosti působící v různých zemích, s ohledem na nepředvídatelné zisky nebo ztráty v důsledku změn hodnoty jedné měny ve vztahu k jiné měně. . Riziko lze zajistit zajištěním výdajů ve stejné měně. Taková přirozená zajišťovací strategie je méně nákladná a mnohem jednodušší než zajištění pomocí derivátů nebo forwardů. Zajištění úpravou provozních postupů je však méně flexibilní a méně efektivní, protože hodnota a načasování příjmů a výdajů se mohou velmi lišit.

Další přirozenou zajišťovací metodou pro měnové riziko je půjčit si ve stejné cizí měně. Například americká společnost prodává své výrobky v Japonsku a sbírá své příjmy v JPY. Pokud devalvuje JPY vůči USD, bude čelit kurzové ztrátě. K zajištění rizika si společnost může půjčit peníze kolem výše odhadovaného výnosu v JPY.

Pokud JPY v budoucnu zhodnotí, společnost vygeneruje kurzový zisk získáním výnosů v JPY, ale ztrátu splácením dluhu denominovaného v JPY. Pokud JPY odpisy, společnost utrpí ztrátu z prodeje v Japonsku a zisk splácením v levnějším JPY. V obou scénářích lze zisk a ztrátu přibližně kompenzovat, takže společnost drží přirozené zajištění proti svému měnovému riziku.

Přirozený plot v obchodních operacích

Přirozený plot ve správě portfolia

K udržení přirozeného zajištění rizika poklesu portfolia může správce portfolia vyvážit držení aktiv zápornými korelacemi. Záporně korelovaná aktiva většinou generují opačné výkony. Správce portfolia musí analyzovat historickou výkonnost aktiv, aby vyhledal aktiva s negativní korelací.

Obecně platí, že dluhopisový a akciový trh fungují opačně. Portfolio lze přirozeně zajistit držením jak dluhopisů, tak akcií ve vhodných částkách. Když se burza propadne, ztrátu z akcií lze částečně vyrovnat ziskem z dluhopisů a naopak. V extrémních případech však mohou současně ztratit i dvě negativně korelovaná aktiva. V roce 2008 Globální finanční krize 2008-2009 Globální finanční krize Globální finanční krize 2008-2009 odkazuje na obrovskou finanční krizi, které svět čelil v letech 2008 až 2009. Finanční krize si vybrala svou daň na jednotlivcích a institucích po celém světě, s miliony Američan je hluboce zasažen. Finanční instituce začaly klesat, mnoho z nich bylo pohlceno většími subjekty a vláda USA byla nucena nabízet výpomoc, jak akciový, tak dluhový trh byly těžce zraněny.

Párové obchodování jako tržně neutrální arbitrážní strategii lze také použít k vytvoření přirozeného zajištění portfolií. V metodě párového obchodování drží portfolio dlouhé a krátké pozice ve dvou vysoce korelovaných aktivech. Jak se hodnoty aktiv pohybují stejným směrem, vytvářejí opačné pozice zisky a ztráty, které se mohou navzájem kompenzovat.

Alokace aktiv je nezbytná pro přirozené zajištění v portfoliích. Manažer portfolia musí pečlivě určit poměr aktiv k držení analyzováním jejich korelací. Také aktiva s kladnými (zápornými) korelacemi se ne vždy pohybují ve stejných (opačných) směrech. Zajištění není vždy efektivní.

Přírodní zajištění vs. finanční zajištění

Na rozdíl od finančních zajištění přírodní zajištění nevyžadují implementaci komplexních finančních derivátů. Mezi přirozené zajišťovací strategie pro měnové riziko například patří sladění výnosů a nákladů, střediska refakturace a půjčky s více měnami, zatímco finanční zajišťovací strategie zahrnují použití budoucích, forwardových nebo opčních balíčků a úroky napříč měnami úrokové swapy Úrokový swap Úrokový swap je derivátová smlouva, jejímž prostřednictvím se dvě protistrany dohodly na výměně jednoho proudu budoucích úrokových plateb za jiný.

Oba typy zajištění mohou vést ke snížení ziskovosti. Výnos se snižuje současně se snižováním rizika. Samotný zajišťovací proces také přináší náklady. Přírodní zajištění jsou však mnohem levnější než finanční zajištění, která vyžadují nákup a prodej sofistikovaných finančních nástrojů.

Nevýhodou přírodních zajištění je, že jsou méně flexibilní než finanční zajištění. Aby společnost dosáhla přirozeného zajištění, musí změnit své běžné provozní postupy. Nové chování operací může být v rozporu s původní obchodní strategií společnosti.

Tyto dva typy zajištění lze použít jako vzájemně se doplňující, aby se maximalizoval přínos zajištění. Například společnost může spojit své výnosy s náklady ve stejné měně, aby vytvořila přirozené zajištění. Pokud společnost odhadne, že její náklady nejsou dostatečné k zajištění rizika zpomalení jejích výnosů, může zbytek zajistit dalším uzavřením některých budoucích smluv.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Futures kontrakty Futures kontrakt Futures kontrakt je dohoda o koupi nebo prodeji podkladového aktiva k pozdějšímu datu za předem stanovenou cenu. Je také známý jako derivát, protože budoucí smlouvy odvozují jeho hodnotu od podkladového aktiva. Investoři si mohou koupit právo koupit nebo prodat podkladové aktivum později za předem stanovenou cenu.
  • Kurzový zisk / ztráta Kurzový zisk / ztráta Kurzový zisk / ztráta nastává, když osoba prodává zboží a služby v cizí měně. Hodnota cizí měny po přepočtu na místní měnu prodejce se bude lišit v závislosti na převládajícím směnném kurzu. Pokud se hodnota měny po převodu zvýší, prodejce získá zisk v cizí měně.
  • Páry obchodování Páry obchodování Páry obchodování je strategická možnost obchodování, která se používá k vytváření zisků bez ohledu na směr trhu. Obchodníci využívající strategii párů určují
  • Měnový kříž USD / CAD Měnový kříž USD / CAD Měnový pár USD / CAD představuje kótovaný kurz pro směnu USA za CAD, neboli kolik kanadských dolarů dostane jeden za americký dolar. Například kurz USD / CAD 1,25 znamená, že 1 americký dolar odpovídá 1,25 kanadskému dolaru. Směnný kurz USD / CAD je ovlivněn ekonomickými a politickými silami na obou stranách

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found