Příjem - přehled, hrubý / čistý, disponibilní / diskreční příjem

Příjem označuje peníze, které vydělá jednotlivec za poskytnutí služby nebo jako směnu za poskytnutí produktu. Příjem získaný jednotlivcem se používá k financování jeho každodenních výdajů a investic fondu. Mezi nejběžnější typy příjmů patří platy Odměna Odměna je jakýkoli druh kompenzace nebo platby, které jednotlivec nebo zaměstnanec obdrží jako platbu za své služby nebo práci, kterou vykonávají pro organizaci nebo společnost. Zahrnuje jakoukoli základní mzdu, kterou zaměstnanec obdrží, spolu s dalšími druhy plateb, které se hromadí v průběhu jejich práce, což jsou výnosy ze samostatné výdělečné činnosti, provize a bonusy. Mezi další typy příjmů patří sociální zabezpečení Social Security Social Security je americký federální vládní program, který poskytuje sociální pojištění a dávky lidem s nedostatečným nebo žádným příjmem. První sociální opce, důchody, akciové opční plány Plán vlastnictví akcií zaměstnanců (ESOP) Plán vlastnictví akcií zaměstnanců (ESOP) odkazuje na plán zaměstnaneckých výhod, který dává zaměstnancům vlastnický podíl ve společnosti. Zaměstnavatel alokuje procento akcií společnosti každému způsobilému zaměstnanci bez jakýchkoli poplatků předem. Rozdělení akcií může vycházet z platové stupnice, podmínek a příjmů zaměstnance z plánu 401k. Tyto zdroje příjmu obvykle vydělávají osoby v důchodu.

Pro společnosti Společnosti Seznamy hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky a připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili. Čistý příjem Čistý příjem Čistý příjem je klíčovou řádkovou položkou nejen ve výkazu zisku a ztráty, ale ve všech třech hlavních finančních výkazech. Čistý zisk je sice dosažen prostřednictvím výkazu zisku a ztráty, ale také v rozvaze a výkazu peněžních toků. vydělané během konkrétního období se získá součtem všech výnosů získaných z podnikání po odečtení daní Přímé daně Přímé daně jsou jedním z typů daní, které jednotlivec platí a které se platí přímo nebo přímo vládě, jako je daň z příjmu, daň z hlasování, daň z pozemků a obchodní výdaje. Toto je důležitá metrika pro investory analyzující společnost.

Příjem

Zdanitelný příjem

Zdanitelný příjem je částka použitá k výpočtu výše daně, kterou jednotlivec dluží vládě. Všechny platy, mzdy, dividendy, přijaté úroky Výnos z úroků Výnos z úroků je částka vyplácená účetní jednotce za půjčení jejích peněz nebo za to, že její účetní jednotka mohla použít své finanční prostředky. Ve větším měřítku je úrokový příjem částka vydělaná z peněz investora, které umístí do investice nebo projektu. , důchod nebo kapitálové zisky dosažené v průběhu roku se zohledňují při výpočtu zdanitelného příjmu.

Zákony o dani z příjmu se v každé zemi, státě nebo provincii liší. Je důležité porozumět vašim daňovým povinnostem v souladu s místními zákony.

Registrační daně

U zaměstnaných jednotlivců je mzda nastavena na automatické odečítání daní, jako jsou sociální zabezpečení, federální a státní daně. U samostatně výdělečně činných osob, které musí platit daně přímo americké interní daňové službě (IRS), je to však jiné. Osoba samostatně výdělečně činná musí vypočítat výši daní, které dluží vládě, a poté provést paušální částku do termínu splatnosti daně v dubnu nebo provést čtvrtletní platby.

Osoby samostatně výdělečně činné se zaměstnanci jsou povinny informovat zaměstnance, se kterými během roku pracovali, aby podali daně, pokud jim společnost neodvedla daně z příjmu. V situaci, kdy zaměstnanec požadoval osvobození od srážkové daně, není zaměstnavatel povinen je formálně oznámit.

Příjmy osvobozené od daně

Příjmy osvobozené od daně jsou peníze vydělané fyzickou osobou nebo společností ne podléhá federálním nebo státním daním, jak stanoví IRS. Následuje příklad výhod osvobozených od daně:

  • Úroky z dluhopisů USA (osvobozeny od státních i federálních daní)
  • Zaměstnavatelem sponzorované doplňkové pojištění pro případ invalidity zakoupené za dolary po zdanění
  • Distribuce z plánů Roth 401 (K)
  • Úroky z obecních dluhopisů (osvobozeny od státních a federálních daní)
  • Ztráty kapitálu z prodaných aktiv (osvobozeno až 3 000 USD ročně)

Hrubý vs. čistý

Hrubý příjem Hrubý příjem Hrubý příjem se týká celkového příjmu dosaženého jednotlivcem na výplatě před zdaněním a jinými odpočty. Zahrnuje všechny příjmy jednotlivce ze všech zdrojů - včetně mezd, příjmů z pronájmu, úrokových výnosů a dividend. is income Revenue Revenue je hodnota veškerého prodeje zboží a služeb uznaných společností v daném období. Výnosy (označované také jako tržby nebo příjmy) tvoří začátek výkazu zisku a ztráty společnosti a jsou často považovány za „hlavní linii“ podniku. před odečtením jakýchkoli daní a odpočtů. Shrnuje výnosy ze všech zdrojů, včetně nepeněžních položek, jako jsou služby a majetek. U většiny placených jednotlivců je jejich hrubým příjmem celková mzda před zdaněním a odpočty. Někteří jednotlivci mohou mít další zdroje příjmů, jako jsou dividendy, kapitálové zisky, přijaté nájemné, spropitné atd.

U společnosti se hrubé výdělky počítají sečtením všech výnosů z prodeje výrobků a služeb minus náklady na prodané zboží (COGS). Věřitelé i pronajímatelé berou v úvahu hrubý příjem při určování, zda jednotlivec nebo společnost budou schopny dostát svým závazkům.

Na druhou stranu čistý zisk Čistý zisk Čistý zisk je klíčovou řádkovou položkou nejen ve výkazu zisku a ztráty, ale ve všech třech hlavních finančních výkazech. Čistý zisk je sice dosažen prostřednictvím výkazu zisku a ztráty, ale také v rozvaze a výkazu peněžních toků. jednotlivce je jejich hrubý, mínus daně a odpočty. Je to částka, kterou si jednotlivci odnesou domů, a která je k dispozici k utrácení za každodenní výdaje.

Čistý příjem společnosti se vypočítá sečtením všech výnosů z podnikání, minus náklady na prodané zboží, náklady na podnikání, provozní náklady, odpisy Náklady na odpisy Náklady na odpisy se používají ke snížení hodnoty závodu, majetku a vybavení tak, aby odpovídalo jejich použití. a opotřebení v průběhu času. Odpisy se používají k lepšímu vyjádření nákladů a hodnoty dlouhodobého aktiva, protože souvisí s výnosem, který generuje. , úrokové náklady a daň. Tento klíčový údaj se nachází ve spodní části („spodní řádek“) výkazu zisku a ztráty (P&L) Výkaz zisku a ztráty (P&L) Výkaz zisku a ztráty (P&L) nebo výkaz zisku a ztráty nebo výkaz operací je finanční zpráva, která poskytuje souhrn příjmů, výdajů a zisků / ztrát společnosti za dané časové období. Prohlášení P&L ukazuje schopnost společnosti generovat tržby, spravovat výdaje a vytvářet zisky. . Jedná se o zisk, který lze připsat akcionářům, a používá se k výpočtu zisku na akcii (EPS) Earnings Per Share (EPS) Earnings per Share (EPS) je klíčovou metrikou používanou k určení podílu společného akcionáře na zisku společnosti. EPS měří zisk každé společné akcie.

Jednorázové vs. diskreční

Disponibilní příjem je částka peněz, která je k dispozici k utrácení po odečtení daní. Obvykle se utrácí za nezbytnosti, jako je jídlo, oblečení, bydlení, doprava. Předpokládejme například, že jednotlivec vydělal během posledního finančního roku 150 000 $ a sazba pro jeho daňový pás je 30%. To znamená, že jejich disponibilní příjem bude 150 000 $ * (1 - 0,3) = 105 000 $, kde 0,3 je daňová sazba.

Disponibilní příjem občanů země je neustále sledován různými vládními agenturami jako klíčový ekonomický ukazatel a je dobrým ukazatelem celkového zdraví ekonomiky.

Diskreční příjem je množství vydělaných peněz, které může jednotlivec utratit, uložit nebo investovat po zaplacení všech svých nezbytností. Jedná se o peníze, které lze utratit podle výběru uživatele, na dovolenou, luxusní zboží nebo jiné nepodstatné zboží nebo služby. Například pokud jednotlivec vydělá 5 000 $ měsíčně po zdanění a utratí 3 500 $ za zaplacení nezbytností, zbývajících 1 500 $ je jeho diskreční příjem.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další finanční zdroje uvedené níže:

  • Kurz Základy účetnictví (ZDARMA)
  • Zisk kapitálu Zisk kapitálu Zisk kapitálu je zvýšení hodnoty aktiva nebo investice v důsledku zhodnocení ceny aktiva nebo investice. Jinými slovy, zisk nastane, když aktuální nebo prodejní cena aktiva nebo investice přesáhne jejich nákupní cenu.
  • Benefity Fringe Benefity Fringe Benefity Fringe jsou další benefity nabízené zaměstnanci nad stanovenou mzdu za výkon konkrétní služby. Některé okrajové dávky, jako je sociální zabezpečení a zdravotní pojištění, jsou vyžadovány zákonem, zatímco jiné jsou dobrovolně poskytovány zaměstnavatelem.
  • Produkty a služby Produkty a služby Produkt je hmotná položka, která je uvedena na trh za účelem získání, pozornosti nebo spotřeby, zatímco služba je nehmotnou položkou, která vychází z

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found