Analýza odvětví kreditních karet - přehled, dynamika trhu, náklady

Analýza odvětví kreditních karet pomáhá určit aktuální stav společností vydávajících kreditní karty a jejich nejnovějších produktů a služeb. Odvětví kreditních karet je založeno na neustálých inovacích v oblasti marketingu a technologií, což vede ke zvýšené konkurenci mezi společnostmi vydávajícími kreditní karty.

Společnosti vydávající kreditní karty investují miliardy dolarů do marketingových aktivit s cílem získat nové zákazníky a rozšířit jejich zákaznickou základnu. Inovativní marketingové aktivity 5 P marketingu 5 P marketingu - produkt, cena, propagace, místo a lidé - jsou klíčové marketingové prvky používané k strategickému umístění firmy. 5 P, jako jsou programy odměn, slevy, věrnostní body a nulové úrokové sazby, jsou nasazovány ve snaze získat do programů více zákazníků.

Analýza odvětví kreditních karet

Průměrný Američan vlastní nejméně tři kreditní karty od různých emitentů a průměrný dluh 10 000 USD, což ukazuje na vysokou poptávku na trhu. V odvětví kreditních karet v USA dominují hlavní vydavatelé kreditních karet, jako jsou American Express, Visa, Mastercard a Discover.

Vydavatelé kreditních karet spoléhají na meziprodukty Finanční zprostředkovatel Finanční zprostředkovatel označuje instituci, která jedná jako prostředník mezi dvěma stranami za účelem usnadnění finanční transakce. Mezi instituce, které se běžně označují jako finanční zprostředkovatelé, patří komerční banky, investiční banky, podílové fondy a penzijní fondy. například banky, které jsou v přímém kontaktu s klienty. Tržní podíl vydávajících karet kontrolují velké banky, jako jsou Chase, Capital One a Citibank.

Rychlé shrnutí

  • V analýze odvětví kreditních karet zjistěte aktuální stav odvětví a nejnovější produkty a služby nabízené společnostmi vydávajícími kreditní karty.
  • Mezi klíčové hráče v tomto odvětví patří vydavatelé karet, banky, regulační orgány, vlády a rozsáhlá klientská základna.
  • Největšími příjemci v odvětví kreditních karet v USA jsou banky, jako je Citibank, Chase atd., A emitenti, jako jsou American Express, Visa, Mastercard atd.

Růst trhu

Kreditní karty se stávají méně zdrojem úvěrů a více transakční platformou. Mnoho uživatelů kreditních karet přechází z toho, že hledají úvěr, na běžné uživatele kreditních karet místo hotovosti. Více uživatelů používá kreditní karty jako transakční médium kvůli pohodlí.

Kreditní karty poskytují větší pohodlí, protože uživatelé k nákupu nemusí nosit velké balíčky peněz. Odvětví kreditních karet také nabízí platformu, kde lze sledovat jejich výdaje a následně podle toho upravit jejich výdaje. Kreditní karty však přicházejí také s omezeními a hrozí jim podvod a krádež identity.

Poté, co zažil pokles během recese 2007/2008 Globální finanční krize 2008-2009 Globální finanční krize 2008-2009 odkazuje na obrovskou finanční krizi, které svět čelil v letech 2008 až 2009. Finanční krize si vybrala svou daň na jednotlivcích a institucích po celém světě zeměkoule, přičemž miliony Američanů jsou hluboce zasaženy. Finanční instituce začaly klesat, mnohé byly pohlceny většími subjekty a vláda USA byla nucena nabízet výpomoc, používání kreditních karet opět roste v popularitě a vydavatelé nových kreditních karet každý rok vstupují na trh s novými inovativními produkty. V dnešní době velká většina uživatelů kreditních karet pravidelně používá kreditní karty k online transakcím, přičemž průměrný uživatel vlastní alespoň tři kreditní karty.

Mezery na trhu

Největší příležitosti na trhu se stále točí kolem systémů odměn zahájených před několika lety. Systémy odměn do značné míry pomáhají posilovat růst úvěrového průmyslu hledáním způsobů, jak si udržet klienty a přilákat nové uživatele. Systém odměn nabízí jak bonusy, tak propagační akce, které se mohou u jednotlivých společností lišit. Odměny mohou být ve formě uvítacích bonusů, nulových úrokových sazeb za definované období a snížených nákladů na rychlé splátky.

Velká příležitost také čeká na zlepšení zákaznické zkušenosti. Většina zákazníků má pocit, že existuje prostor pro zlepšení komunikace příznivé pro spotřebitele. Mezi oblasti, které lze vylepšit, patří zveřejňování informací, jasnost propagačních akcí odměn, propadnutí a komunikace o vypršení platnosti. Efektivní komunikace bude mít za následek lepší zážitky zákazníků.

Náklady spojené s kreditními kartami

Náklady, které vzniknou držitelům kreditních karet, zahrnují úrokové poplatky, poplatky za zpracování Poplatek za službu Poplatek za službu, nazývaný také poplatek za službu, se vztahuje na poplatek vybíraný k zaplacení služeb souvisejících s produktem nebo službou, která se kupuje. , daně a další poplatky. Mohou být účtovány poplatky za zahraniční transakce, když uživatel provádí mezinárodní platby mimo zemi vydání. Vydavatel požaduje úplné zveřejnění a uživatelé kreditních karet by si měli být vědomi všech poplatků spojených s použitím konkrétní kreditní karty.

Úrokové sazby tvoří největší procento nákladů účtovaných na kreditní karty a tvoří druhou největší cenu za vlastnictví kreditní karty. Úroková sazba se vypočítá ze zůstatku na kreditní kartě v kteroukoli konkrétní dobu. Držitelé kreditních karet s revolvingovými zůstatky proto musí platit vysoké úroky z úvěru, zatímco ti, kteří mají na kreditní kartě nulový zůstatek, neplatí úroky, dokud nedoplní zůstatek na kreditní kartě.

Vydavatelé kreditních karet také účtují poplatek za pozdní platbu, pokud držitel provede platbu po datu splatnosti. Může být účtován i nadlimitní poplatek, pokud držiteli dojde k nákupům, které přesahují jeho kreditní limit. Regulační orgány, které dohlížejí na odvětví kreditních karet, vykonávají kontrolu nad poplatky účtovanými zákazníkům stanovením podmínek za okolností, za kterých mohou být zákazníkům účtovány poplatky.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Roční procentní sazba Roční procentní sazba (RPSN) Roční procentní sazba (RPSN) je roční úroková sazba, kterou musí jednotlivec zaplatit z půjčky nebo kterou obdrží na vkladovém účtu. RPSN je v konečném důsledku jednoduchý procentní termín používaný k vyjádření číselné částky vyplácené jednotlivcem nebo entitou ročně za privilegium půjčovat si peníze.
  • Úvěrový a inkasní analytik Úvěrový a inkasní analytik Úvěrový a inkasní analytik má za úkol zodpovědnost posoudit rizikovost osoby nebo společnosti z hlediska rozšíření úvěru a
  • Poplatky za zpracování plateb Poplatky za zpracování plateb Poplatky za zpracování plateb jsou náklady, které vlastníkům firem vznikají při zpracování plateb od zákazníků. Výše platebních poplatků účtovaných obchodníkovi závisí na různých faktorech, jako je míra rizika transakce, typ karty (odměna, podnikání, společnost atd.) A cenový model upřednostňovaný konkrétními zpracovateli plateb.
  • Druhy úroků Druhy úroků Tři hlavní typy úroků zahrnují jednoduchý (běžný) úrok, časově rozlišený úrok a složený úrok.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found