Funkce MINIFS - vzorec, příklady, jak používat MinIfs

Funkce MINIFS je zařazena do kategorie Statistické funkce aplikace Excel Seznam nejdůležitějších funkcí aplikace Excel pro finanční analytiky. Tento podváděcí list pokrývá stovky funkcí, které je důležité znát jako analytik aplikace Excel. Vrátí nejmenší číselnou hodnotu, která splňuje jedno nebo více kritérií v daném rozsahu hodnot.

Ve finanční analýze Popis pracovní pozice finančního analytika Níže uvedený popis pracovní pozice finančního analytika poskytuje typický příklad všech dovedností, vzdělání a zkušeností potřebných k získání pozice analytika v bance, instituci nebo korporaci. Provádějte finanční prognózy, vykazování a sledování provozních metrik, analyzujte finanční údaje, vytvářejte finanční modely, lze k získání minimální číselné hodnoty použít funkci MINIFS. Například můžeme získat minimální hodnotu testovacích skóre u muže a ženy.

Vzorec

= MINIFS (min_rozsah, rozsah_kritérií1, kritéria1, [rozsah_kritérií2, kritéria2],…)

Funkce MINIFS používá následující argumenty:

  1. Minimální_rozsah (povinný argument) - Toto je skutečný rozsah buněk, ve kterých bude určena minimální hodnota.
  2. Rozsah_kritérií1 (povinný argument) - Sada buněk k vyhodnocení pomocí kritérií.
  3. Kritéria 1 (povinný argument) - Toto je kritérium ve formě čísla, výrazu nebo textu, které definuje, které buňky budou vyhodnoceny jako minimum.
  4. Kritérium_rozsah2, kritéria2,… (volitelné argumenty) - Toto je další pole hodnot, které mají být testovány, a příslušné podmínky, které mají být testovány.

MINIFS podporuje logické operátory (>, <,, =) a zástupné znaky (*,?) Pro částečnou shodu. Lze jej použít s kritérii založenými na datech, číslech, textu a dalších podmínkách.

Jak používat funkci MINIFS v aplikaci Excel?

Abychom pochopili použití funkce MINIFS, podívejme se na příklad:

Příklad 1

Předpokládejme, že máme údaj o prodeji 3 produktů ze 3 regionů, jak je uvedeno níže:

 Funkce MINIFS

Vzorec, který se použije k vyhledání údajů o prodeji produktu A ve 2. čtvrtletí, bude:

 Funkce MINIFS - příklad 1

Výsledek získáme níže:

 Funkce MINIFS - příklad 1a

Několik poznámek o funkci MINIFS:

  1. #HODNOTA! error - Vyskytuje se, pokud pole min_range a criteria_range nemají stejnou délku.
  2. #NÁZEV? chyba - Vyskytuje se, když používáme verzi aplikace Excel starší než 2016, která tuto funkci nepodporuje.
  3. Funkce MINIFS nerozlišuje velká a malá písmena. Například při porovnávání hodnot v kritériu_rozsahu s kritérii budou textové řetězce „TEXT“ a „text“ považovány za shodu.
  4. Funkce může zpracovat až 126 párů argumentů kritérium_rozsah a kritéria.

Kliknutím sem stáhnete ukázkový soubor aplikace Excel

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce funkcí MINIFS aplikace Excel. Tím, že si uděláte čas na osvojení a zvládnutí těchto funkcí, výrazně urychlíte svou finanční analýzu. Další informace najdete v těchto dalších finančních zdrojích:

  • Kurz Excel pro pokročilé
  • Pokročilé vzorce aplikace Excel, které je třeba znát Pokročilé vzorce aplikace Excel, které je třeba znát Tyto pokročilé vzorce aplikace Excel jsou důležité pro znalost a posouvají vaše dovednosti v oblasti finanční analýzy na další úroveň. Pokročilé funkce aplikace Excel, které musíte znát. Naučte se 10 nejlepších vzorců aplikace Excel, které každý finanční analytik světové úrovně pravidelně používá. Tyto dovednosti zlepší vaši tabulkovou práci v jakékoli kariéře
  • Zkratky aplikace Excel pro Windows a Mac Zkratky aplikace Excel PC Zkratky aplikace Excel pro Mac - Seznam nejdůležitějších a nejběžnějších zkratek pro MS Excel pro uživatele PC a Mac, finance, účetní profese. Klávesové zkratky zrychlují vaše dovednosti v oblasti modelování a šetří čas. Naučte se úpravy, formátování, navigaci, pás karet, vkládání speciálních, manipulaci s daty, úpravy vzorců a buněk a další zkratky
  • Certifikační program finančního modelování Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found