Přechod z Excelu do Pythonu - přehled, výhody

Mnoho společností nyní přechází z Excelu na Python, univerzální programovací jazyk na vysoké úrovni vytvořený nizozemským programátorem Guidem van Rossumem. Rostoucí počet vývojářů softwaru dnes považuje Python za vhodný náhradní nástroj pro Excel, a to díky výhodám, které může první nabídnout.

Přechod z Excelu do Pythonu

Excel je běžný nástroj pro analýzu dat a běžně se používá k provádění analytických operací ve finančním průmyslu. Excel má však tendenci být složitější, protože vyžaduje použití VBA. Provoz VBA je složitý a díky němu je obtížné pracovat s Excelem při řešení více operací během analýzy dat.

Python jako programovací jazyk nabízí ve srovnání s Excelem různé výhody. Jedná se o programovací jazyk s otevřeným zdrojovým kódem, s řadou přispěvatelů, kteří se dobrovolně snaží poskytovat pravidelné aktualizace kódu a zlepšovat jeho funkčnost. Naopak, Excel je placený software, který poskytuje aktualizace programu pouze těm, kteří si aplikaci zakoupili, čímž omezuje její použití. Python také přichází s celou řadou předinstalovaných knihoven, což šetří čas vývojářům, kteří by jinak museli vytvářet projekty od nuly.

Rychlé shrnutí

  • Přechod z Excelu na Python lze ospravedlnit kvůli jeho schopnosti provádět složité výpočty a algoritmy.
  • Python se snadněji učí a ovládá, na rozdíl od Excelu, který obsahuje personalizovaný jazyk známý jako VBA, který je složité zvládnout a spustit.
  • Přechod z Excelu do Pythonu umožňuje uživatelům využívat různé výhody, jako je platforma pro kódování open-source, mnoho dobrovolných přispěvatelů a bezplatné knihovny.

Funkční integrace

Dobrý software pro analýzu dat by měl být schopen integrace s dalším analytickým a neanalytickým softwarem. Python do tohoto popisu dobře zapadá, protože se dobře integruje s jinými programy. Uživatelé mohou importovat a exportovat různé typy formátů souborů do Pythonu.

Například Python je kompatibilní se syntaxí SQL a může jej dokonce spustit v rámci svého rozhraní a extrahovat data a tabulky do svého prostředí. Prostředí Python je také efektivní v automatizaci úkolů, jako je import dat a zápis analyzovaných dat do funkcí Excel nebo CSV pro analýzu dat.

Přechod z Excelu do Pythonu lze zdůvodnit z hlediska funkční integrace. Za prvé, Python je uživatelsky přívětivý a začátečníci i zkušení analytici mohou jazyk snadno používat. Excel používá VBA Slovník VBA Tento slovník VBA je užitečným průvodcem pro kohokoli, kdo se chce naučit používat VBA při modelování aplikace Excel. Než se vydáte na kurz finančního modelování VBA financí, projděte si každý z termínů a definic ve slovníku VBA níže, abyste se seznámili se základy. language, což je přizpůsobená platforma, která používá makra k automatizaci úkolů pro analýzu dat.

Použití maker k automatizaci úkolů je složitější než automatizace úkolů v prostředí Pythonu. Skutečnost, že Python lze snadno integrovat do jiných programů, jej činí vhodnějším pro analýzu dat.

Kompatibilita kódu

Kód pro analýzu dat lze uložit jako skripty pro opětovné použití a další manipulaci. Kód v Pythonu je reprodukovatelný a kompatibilní, takže je vhodný pro další manipulaci jinými přispěvateli, kteří provozují nezávislé projekty. Na rozdíl od jazyka VBA používaného v aplikaci Excel je analýza dat pomocí Pythonu čistší a poskytuje lepší kontrolu verzí.

Lepší je stále konzistence a přesnost Pythonu při provádění kódu. Ostatní uživatelé mohou replikovat původní kód a stále zaznamenat plynulé spuštění na stejné úrovni jako původní kód. Díky schopnosti reprodukovat kód je Python efektivnější než Excel, protože uživatelé mohou obejít počáteční proces kódování a začít s již fungujícím rámcem.

Škálovatelnost a účinnost

Vědci v oboru dat dávají přednost Pythonu před Excelem kvůli jeho schopnosti zpracovávat velké datové sady a také začlenit strojové učení a modelování. Při zpracování velkého množství dat Excel trvá déle, než dokončí výpočty ve srovnání s Pythonem. Když jsou data načtena do dvou programů současně, Excel bude zaostávat za Pythonem, protože nebyl vytvořen pro zpracování velkého množství dat.

Excel také trvá déle, než importuje data vytvořená v jiném analytickém softwaru. Může to být ještě pomalejší, když je množství dat importovaných do tabulky enormní. Python překlenuje mezeru, protože je efektivnějším nástrojem při importu a exportu dat v různých formátech, takže je ideální pro škrábání dat. Ve srovnání s Excelem je Python výhodnější pro manipulaci s datovými kanály, automatizaci úkolů a provádění složitých výpočtů. Navíc přichází s širokou škálou manipulačních nástrojů a knihoven.

Python vs. Excel v organizacích

Python je považován za efektivnější nástroj pro analýzu dat pro složité výpočty a velké objemy dat. Excel je však celkově stále populárnější než Python a používá ho velké množství lidí ve finanční analýze.

Přestože Excel není ideální pro zpracování velkých objemů dat, je to pohodlnější nástroj pro organizace s malým objemem dat, které vyžadují jednoduché výpočty. Python je na druhou stranu efektivnější než Excel, když organizace zpracovává velké objemy dat, která vyžadují automatizaci k dosažení výsledků během krátké doby.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Algorithms Algorithms (Algos) Algorithms (Algos) are a set of instructions that are entered to perform a task. Algorithms are entered to automate trading to generate profits at a frequency to human human trader
  • Zkratky aplikace Excel (PC a Mac) Zkratky aplikace Excel PC Mac Zkratky aplikace Excel - Seznam nejdůležitějších a nejběžnějších zkratek pro MS Excel pro uživatele PC a Mac, finance, účetní profese. Klávesové zkratky zrychlují vaše dovednosti v oblasti modelování a šetří čas. Naučte se úpravy, formátování, navigaci, pás karet, vkládání speciálních, manipulaci s daty, úpravy vzorců a buněk a další zkratky
  • Druhy finanční analýzy Druhy finanční analýzy Finanční analýza zahrnuje použití finančních údajů k vyhodnocení výkonnosti společnosti a doporučení, jak se může do budoucna zlepšit. Finanční analytici primárně provádějí svou práci v aplikaci Excel pomocí tabulky k analýze historických dat a vytváření projekcí Typy finanční analýzy
  • Makra VBA VBA makra Nastavení maker v aplikaci Excel VBA je poměrně jednoduché. Struktura maker aplikace Excel VBA zahrnuje začátek podřízeného řádku před zahájením kódu makra. Makra používají aplikaci Visual Basic v aplikaci Excel k vytváření vlastních funkcí generovaných uživateli a k ​​urychlení manuálních úkolů vytvářením automatizovaných procesů.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found