Pokroková linie - přehled, vzorec, příklad

Linka předstihu a poklesu (ADL) je technický ukazatel, který denně vykresluje rozdíl mezi počtem postupujících akcií a klesajícími akciemi.

Pokroková linka

Porozumění linii Advance-Decline Line

Hranice postupného poklesu se používá k vyjádření účasti akcií na tržním riziku nebo poklesu. Vzhledem k počtu indexů vážených podle kapitalizace Index vážený podle kapitalizace Index vážený podle kapitalizace (index vážený podle kapitalizace, CWI) je typ indexu akciového trhu, ve kterém je každá složka indexu vážena vzhledem k její celkové tržní kapitalizaci. V indexu váženém podle kapitalizace mají větší dopad na hodnotu indexu společnosti s větší tržní kapitalizací. (jako je S&P 500, DJIA Dow Jones Industrial Average (DJIA) Dow Jones Industrial Average (DJIA), také běžně označovaný jako „Dow Jones“ nebo jednoduše „Dow“, je jedním z nejpopulárnějších a nejrozšířenějších -uznané indexy akciových trhů a NASDAQ Composite), akcie s vyšší tržní kapitalizací by měly neúměrný účinek na výkonnost indexu. ADL jako takový poskytuje investorům informace o účasti všech akcií na indexu v směr trhu.

Například pokud kapitalizačně vážený akciový index vzrostl o 3%, bylo by důležité, aby investoři věděli, zda (1) byl růst indexu způsoben zvýšením většiny akcií, nebo (2) pokud byl růst indexu byl tažen silným výkonem společnosti s velkou váhou indexu. K poskytování těchto informací lze použít ADL.

Vzorec pro linku Advance-Decline

Pokroková linka

Kde:

  • Pokrok v zásobách odkazuje na počet akcií, které se každý den zvýšily na hodnotě;
  • Klesající zásoby odkazuje na počet akcií, které denně snižovaly hodnotu; a
  • Předchozí čisté zálohy označuje čistou částku postupujících a klesajících akcií na denní bázi.

Abychom plně pochopili, jak se počítá přímka-pokles, níže je uveden příklad.

Praktický příklad

Investor se snaží vytvořit linii postupného poklesu indexu po dobu pěti dnů. Investor dostane následující informace:

Vzorek dat

Co je ADL od 1. do 5. dne?

ADL (den 1) = 75 - 25 + 0 = 50

ADL (den 2) = 40 - 60 + 50 = 30

ADL (den 3) = 56 - 44 + 30 = 42

ADL (den 4) = 45 - 55 + 42 = 32

ADL (den 5) = 65 - 35 + 32 = 62

Interpretace linie Advance-Decline

Linka postupného poklesu je sama málokdy používána. Místo toho je ADL vynesen proti příslušnému indexu. Vykreslení ADL proti příslušnému indexu může investorům pomoci potvrdit trendy Indikátory hybnosti Indikátory hybnosti jsou nástroje využívané obchodníky k lepšímu pochopení rychlosti nebo rychlosti, s jakou se mění cena cenného papíru. Hybnost a pravděpodobnost zvratů. Dále ilustrujeme čtyři interpretace konceptu:

1. Advance-Decline Line a Index Trending Upwards

Situace, kdy linie i index předstihu i poklesu směřují nahoru, se říká býčí. Růst indexu je tažen růstem většiny akcií v indexu.

Pokrokový pokles a pokles trendu indexu nahoru

Jako takoví investoři mají tendenci věřit, že trh bude v blízké budoucnosti pokračovat ve svém vzestupném trendu.

2. Advance-Decline Line Trending Upwards and Index Trending Downwards

Situace, kdy linie i index předstihu i poklesu směřují dolů, se říká medvědí. Pokles indexu je tažen poklesem většiny akcií v indexu.

Předstih-pokles trendů trendů nahoru a indexování trendů dolů

Jako takoví investoři mají tendenci věřit, že trh bude v blízké budoucnosti pokračovat ve svém klesajícím trendu.

3. Advance-Decline Line Trending Upwards and Index Trending Downwards

O situaci, kdy linie předstihu a poklesu směřuje nahoru, ale index směřuje dolů, se říká býčí divergence. Pokles indexu je tažen poklesem menšiny akcií v indexu. Znamená to tedy, že prodejci ztrácejí přesvědčení.

Předstih-pokles trendu trendů nahoru a indexování trendů dolů

Investoři proto mají sklon věřit, že trh v blízké budoucnosti vykáže obrat a vzestupný trend.

4. Advance-Decline Line Trending downwards and Index Trending Upwards

Situace, kdy linie poklesu a poklesu směřuje dolů, ale index směřuje nahoru, se říká medvědí divergence. Růst indexu je tažen růstem menšiny akcií v indexu. Znamená to tedy, že kupující ztrácejí přesvědčení.

Pokročilé klesání trendů dolů a indexování nahoru

Jako takoví investoři mají tendenci věřit, že trh v blízké budoucnosti vykáže obrat a bude klesat.

Další zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Advance Decline Ratio Advance Decline Ratio Předstihový poklesový poměr (ADR) je technický indikátor používaný k hodnocení sentimentu na akciovém trhu. Poměr porovnává počet akcií, které se v roce zvýšily
  • Cenově vážený index Cenově vážený index Cenově vážený index je druh indexu akciového trhu, ve kterém je každá složka indexu vážena podle aktuální ceny akcií. V cenově vážených indexech mají společnosti s vysokou cenou akcií větší váhu než společnosti s nízkou cenou akcií.
  • Standard & Poor's S&P - Standard and Poor's Standard and Poor's (S&P) je lídrem na trhu v poskytování analýz finančního trhu, zejména v poskytování benchmarku a investování
  • Technická analýza - Průvodce pro začátečníky Technická analýza - Průvodce pro začátečníky Technická analýza je forma oceňování investic, která analyzuje minulé ceny a předpovídá budoucí cenovou akci. Techničtí analytici se domnívají, že kolektivní akce všech účastníků trhu přesně odrážejí všechny relevantní informace, a proto cenným papírům neustále přiřazují spravedlivou tržní hodnotu.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found