Investice do akcií: Více informací o strategiích investování do růstu

Investoři mohou využít nové růstové investiční strategie Akciové investiční strategie Akciové investiční strategie se týkají různých typů investování do akcií. Těmito strategiemi jsou zejména hodnota, růst a indexové investování. Strategie, kterou si investor zvolí, je ovlivněna řadou faktorů, jako je finanční situace investora, investiční cíle a tolerance rizik. za účelem přesnějšího vyladění zásob Sklad Co je to sklad? Jednotlivec, který vlastní akcie ve společnosti, se nazývá akcionář a má nárok na část zbytkového majetku a výnosů společnosti (pokud by byla společnost někdy zrušena). Pojmy „akcie“, „akcie“ a „vlastní kapitál“ jsou používány zaměnitelně. nebo jiné investice nabízející nadprůměrný potenciál zisku. Pokud jde o investování na akciovém trhu, je vždy možné použít celou řadu přístupů. Cíl je však obecně vždy stejný, bez ohledu na přístup - růst investic a zvýšení zisků.

Růstoví investoři neustále hledají jednotlivé akcie nebo investice spojené s akciemi - jako jsou podílové fondy nebo fondy obchodované na burze. Exchange Traded Fund (ETF) Exchange Traded Fund (ETF) je populární investiční nástroj, kde mohou být portfolia flexibilnější a diverzifikován v široké škále všech dostupných tříd aktiv. Přečtěte si tuto příručku a seznamte se s různými typy ETF. (ETF) - které jsou připraveny růst a nabízejí potenciál pro větší zisk. Investice, které provedete, by samozřejmě měly vždy odpovídat vašim osobním krátkodobým a dlouhodobým finančním cílům, toleranci vůči riziku Definice averze k riziku Někdo, kdo je proti averzi k riziku, má tu vlastnost nebo vlastnost, že dává přednost tomu, aby se vyhnul ztrátě, než aby získal zisk. Tato vlastnost je obvykle spojena s investory nebo účastníky trhu, kteří upřednostňují investice s nižšími výnosy a relativně známými riziky před investicemi s potenciálně vyššími výnosy, ale také s vyšší nejistotou a vyšším rizikem. a řada dalších faktorů. Přesto existují základní techniky, principy a strategie, které mohou růstoví investoři dodržovat a které vyhovují prakticky jakémukoli individuálnímu investičnímu plánu.

V této příručce chceme vysvětlit růstové investování jako strategii samotnou a poté rozebrat konkrétnější přístupy a strategie, které mohou investoři růstu použít.

Chcete-li se dozvědět více, podívejte se na všechny bezplatné finanční příručky Trading Guides Znalostní příručky Finance Finance jsou skvělým způsobem, jak zlepšit technické znalosti v oblasti financí, účetnictví, finančního modelování, oceňování, obchodování, ekonomiky a dalších. .

Růstové investice

Základy investování do růstu

Růstové investování je v podstatě proces investování do společností, průmyslových odvětví nebo sektorů, které v současné době rostou a očekává se, že v jejich expanzi budou pokračovat po podstatnou dobu. Ve světě investic se na růstové investice obvykle pohlíží jako urážlivý spíše než obranný investování. To jednoduše znamená, že investování do růstu je aktivnějším pokusem o vybudování vašeho portfolia a generování větší návratnosti kapitálu, který investujete. Defenzivní investování naopak směřuje spíše k investicím, které generují pasivní příjem a pracují na ochraně kapitálu, který jste již získali - jako jsou dluhopisy nebo akcie s modrým čipem, které nabízejí stabilní dividendy.

Investice do horkých sektorů

Jedním z přístupů, které mohou investoři růst, je investovat do akcií, podílových fondů a ETF na základě konkrétních odvětví a průmyslových odvětví. Úspěch podniků v různých odvětvích se časem mění. Obvykle je však poměrně snadné určit odvětví, která jsou „horká“ ve smyslu vytváření nadprůměrných výnosů pro veřejně obchodované společnosti.

Například dva sektory, které byly obzvláště horké již několik desetiletí nebo více, jsou zdravotnictví a technologie. Společnosti, které se zabývají technologiemi, technologickým pokrokem nebo neustále vydávají nový hardware, software a zařízení, jsou dobrou volbou pro růstové investory. Totéž platí pro společnosti ve zdravotnictví. Přemýšlejte o tom logicky: Každý se v určitém okamžiku musí starat o své zdraví a existují společnosti, které neustále vyvíjejí nové léky, terapie, léčby a místa, kam mají přístup k této péči. Je pravděpodobné, že se odvětví zdravotní péče bude i nadále těšit rychlému růstu, protože slouží stárnoucí generaci boomu. Ve skutečnosti tyto dva sektory spolu souvisejí, protože mnoho nedávného technologického vývoje bylo ve skutečnosti pokrokem ve zdravotnických technologiích.

Růstoví investoři mohou zjednodušit sektorové investice využitím výhod investičních nástrojů, jako jsou podílové fondy a ETF, které obsahují koš akcií spojených s konkrétními odvětvími. ETF jsou stále oblíbenější investiční možností díky své vynikající likviditě a nižším obchodním nákladům ve srovnání s podílovými fondy.

Chcete-li se dozvědět více, podívejte se na všechny bezplatné finanční příručky Trading Guides Znalostní příručky Finance Finance jsou skvělým způsobem, jak zlepšit technické znalosti v oblasti financí, účetnictví, finančního modelování, oceňování, obchodování, ekonomiky a dalších. .

Pochopení výdělků

Pro růstové investory do akcií je porozumění čistým výnosům společnosti Čistý zisk Čistý příjem je klíčovou řádkovou položkou nejen ve výkazu zisku a ztráty, ale ve všech třech hlavních finančních výkazech. Čistý zisk je sice dosažen prostřednictvím výkazu zisku a ztráty, ale také v rozvaze a výkazu peněžních toků. je zásadní. To neznamená jednoduše znát jejich aktuální výdělky, ale také brát v úvahu jejich historické výdělky, protože to umožňuje investorovi vyhodnotit aktuální výdělky vzhledem k minulým výkonům společnosti. Kontrola historie příjmů společnosti také poskytuje jasnější indikaci pravděpodobnosti, že společnost bude mít v budoucnu vyšší příjmy.

Vysoký výnosový výkon v daném čtvrtletí nebo roce může představovat jednorázovou anomálii ve výkonnosti společnosti, pokračující trend nebo určitý bod v příjmovém cyklu, který společnost v průběhu času neustále opakuje.

Je také důležité si uvědomit, že i společnosti s relativně nízkými nebo někdy dokonce zápornými výdělky mohou být pro růstového investora stále dobrou volbou. Nezapomeňte, že po odečtení veškerých výrobních, marketingových, provozních, pracovních a daňových nákladů od hrubých příjmů společnosti zůstávají příjmy. V mnoha případech se menší společnosti pokoušejí o průlom tím, že investují více kapitálu do rozvoje svého podnikání, což může v krátkodobém horizontu negativně ovlivnit jejich výdělky, ale v dlouhodobém horizontu generují vyšší výnosy a větší zisky pro investory. V takové situaci inteligentní investoři zvažují další faktory, jako je kvalita řízení společnosti, aby zjistili vodítka ohledně skutečného růstového potenciálu společnosti.

Další informace o výnosech Čistý příjem Čistý příjem je klíčovou řádkovou položkou nejen ve výkazu zisku a ztráty, ale ve všech třech hlavních finančních výkazech. Čistý zisk je sice dosažen prostřednictvím výkazu zisku a ztráty, ale také v rozvaze a výkazu peněžních toků. .

Investice do růstu prostřednictvím investování do hodnoty

Růstoví investoři jsou někdy skutečně hodnotnými investory v tom, že vyhledávají společnosti, jejichž akcie mohou být v současné době podhodnoceny z důvodů, které mohou být stejně jednoduché jako skutečnost, že společnost je relativně nová a dosud nezaujala pozornost mnoha investičních analytiků nebo fondů manažeři.

Cílem je získat akcie za nízkou cenu společnosti, která má dobrou pozici, aby se mohla těšit značnému a pokračujícímu nárůstu růstu. Existuje řada možných způsobů, jak přistupovat k identifikaci takových společností, z nichž jedné jsme se již dotkli - pohledu na společnosti v horkých odvětvích. Investoři, kteří dokážou identifikovat novou, dobře řízenou a dobře financovanou společnost, která je součástí horkého sektoru, mohou často sklízet značné výhody. Dalším možným přístupem je zkoumání společností, které jsou na ústupu, například těch, které prošly bankrotem nebo reorganizací, ale je pravděpodobné, že přežijí a zotaví se.

Pomocí poměru cena / zisk

Poměr cena / zisk (P / E) Poměr cena / zisk Poměr cena / zisk (P / E) je vztah mezi cenou akcií společnosti a ziskem na akcii. Poskytuje investorům lepší představu o hodnotě společnosti. P / E ukazuje očekávání trhu a je cenou, kterou musíte zaplatit za jednotku současných (nebo budoucích) výnosů, je nástrojem, který investoři často používají k tomu, aby jim pomohli při výběru akcií, do kterých investují. Jak je zřejmé z názvu poměru , než budete moci nástroj efektivně využívat, musíte pochopit výdělky společnosti.

Obecně lze říci, že čím vyšší je poměr P / E, tím větší je riziko, že investoři jsou ochotni podstoupit společnost z důvodu předpokládaných výnosů a míry růstu.

Poměr P / E je zvláště užitečný pro růstové investory, kteří se snaží porovnat společnosti, které působí ve stejném odvětví. V zavedených průmyslových odvětvích a sektorech bývají průměrné poměry P / E pro konkrétní průmysl nebo odvětví. Znalost průměrů tohoto odvětví nebo odvětví činí z poměru P / E společnosti mnohem užitečnější číslo, než jen se na něj dívat ve srovnání s trhem jako celkem.

Pohled na poměr P / E společnosti zůstává užitečným analytickým nástrojem pro růstové investory, ale přidání úvahy o další základní finanční metrice může pomoci doladit vaše investiční tipy.

Další informace o poměru P / E Poměr ceny a zisku Poměr ceny a zisku (P / E Ratio) je vztah mezi cenou akcií společnosti a ziskem na akcii. Poskytuje investorům lepší představu o hodnotě společnosti. P / E ukazuje očekávání trhu a je cenou, kterou musíte zaplatit za jednotku současných (nebo budoucích) výnosů.

poměr investování PE k růstu Poměr ceny a zisku Poměr ceny a zisku (P / E Ratio) je vztah mezi cenou akcií společnosti a ziskem na akcii. Poskytuje investorům lepší představu o hodnotě společnosti. P / E ukazuje očekávání trhu a je cenou, kterou musíte zaplatit za jednotku současných (nebo budoucích) výnosů

Pomocí poměru cena / kniha

Poměr cena / kniha - nebo poměr P / B - je často považován za základní analytickou metriku hodnotových investorů na rozdíl od růstových investorů. Faktem však je, že poměr P / B lze také použít jako účinný nástroj při identifikaci akcií s vysokým růstovým potenciálem.

Poměr P / B se vypočítá vydělením ceny akcie za akcii účetní hodnotou na akcii. Aby bylo možné určit účetní hodnotu akcie, je třeba odečíst preferované akcie, které byly vydány, od celkového vlastního kapitálu akcionářů. Číslo vypočítané z tohoto odběru musí být poté vyděleno všemi běžnými akciemi, které jsou stále v oběhu. Konečné číslo je účetní hodnota společnosti na akcii. Pro investory, zejména růstové investory, je často užitečné porovnat účetní hodnotu společnosti s její tržní hodnotou. Toto srovnání může poskytnout dobrý údaj o tom, zda je akcie podhodnocena nebo nadhodnocena. Společnosti s vysokým růstovým potenciálem jsou často podhodnoceny kvůli většímu zadlužení a kapitálovým výdajům.

Pojďme tento poměr použít. V tomto příkladu použijeme index S&P 500. Růstový investor by teoreticky prohlédl všechny akcie, vypočítal nebo vyhledal poměr P / B pro každou z nich. Bez ohledu na to, jak jsou akcie uvedeny, růstový investor by je mohl přeskupit podle jejich poměru P / B, počínaje nejvyššími počty a konče nejnižšími. Společnosti, které spadají do horní třetiny seznamu, by byly považovány za potenciálně dobrý růst akcií. Mějte na paměti, že nejde o přesnou vědu, ale spíše o užitečný příklad, který mohou investoři růstu využít k identifikaci a přidání akcií s největším potenciálem růstu do svých portfolií.

Investice do vysoce rizikového růstu

Růstové investice se mohou také rozšířit na investice přesahující tradiční investování na akciových trzích.

Investice do vysoce rizikových růstových investic - označovaných také jako spekulativní investice - je přístup, který není vhodný pro investory s nízkou prahovou hodnotou rizika. Jedná se o strategii, která je nejvhodnější pro růstové investory, kteří hledají maximální zisky v relativně krátkém časovém rámci a kteří mají dostatečný investiční kapitál, aby je udrželi během možných období ztrát.

Mezi vysoce rizikové investice patří například futures, opční smlouvy, směnárny v cizí měně (forex), penny akcie a spekulativní nemovitosti, jako například pozemky, které nebyly vyvinuty. Tyto investice zahrnují větší riziko v tom, že nenabízejí zaručený výnos a jejich hodnota má tendenci se rychle měnit (jinými slovy, podléhají větší volatilitě). Mnoho investorů však čerpá z toho, že když se takové investice vyplatí, často se vyplatí velké.

Pokud uvažujete o některé z těchto investic, nezapomeňte, že výzkum je klíčem k úspěchu. Více než průměrný investor do akcií nebo dluhopisů musíte velmi dobře znát trh, do kterého investujete. Protože úspěch je do značné míry založen na spekulacích, důrazně doporučujeme, aby kostky u investičních aktiv, jako jsou tato, hodily pouze zkušení investoři.

Závěrečná poznámka

Realita je taková, že existuje mnoho metod, které mohou růstoví investoři použít při hledání investic k doplnění svého stávajícího investičního portfolia. Jak jsme již zdůraznili, existuje také více růstových investorů, kteří implementují různé nástroje, které jim pomohou odhalit růstové akcie a získat je za relativně nižší ceny, s přesvědčením nebo důvěrou, že tyto společnosti v blízké budoucnosti zažijí značný růst. Nakonec je vždy na každém jednotlivém investorovi, aby si osobně vybral metody, které mu nejlépe vyhovují, ale také je vždy užitečné si uvědomit různé přístupy k identifikaci investic s největším potenciálem pro zajištění budoucích zisků.

Související čtení

  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.
  • Jak číst burzovní grafy Jak číst burzovní grafy Pokud se chystáte aktivně obchodovat s akciemi jako investor na akciovém trhu, musíte vědět, jak číst akciové grafy. Dokonce i obchodníci, kteří primárně používají základní analýzu k výběru akcií, do kterých investují, stále často používají technickou analýzu pohybu cen akcií k určení konkrétního nákupu a prodeje, mapování akcií
  • Technická analýza: Průvodce pro začátečníky Technická analýza - Průvodce pro začátečníky Technická analýza je forma oceňování investic, která analyzuje minulé ceny a předpovídá budoucí cenovou akci. Techničtí analytici se domnívají, že kolektivní akce všech účastníků trhu přesně odrážejí všechny relevantní informace, a proto cenným papírům neustále přiřazují spravedlivou tržní hodnotu.
  • Akciové investiční strategie Akciové investiční strategie Akciové investiční strategie se týkají různých typů investování do akcií. Těmito strategiemi jsou zejména hodnota, růst a indexové investování. Strategie, kterou si investor zvolí, je ovlivněna řadou faktorů, jako je finanční situace investora, investiční cíle a tolerance rizik.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found