Kalkulačka značek - Stáhněte si šablonu aplikace Excel zdarma

Tato kalkulačka značek ukazuje, jak vypočítat částku a procento značky vzhledem k prodejní ceně a ceně nákupu.

Zde je náhled značkovací kalkulačky:

Screenshot kalkulačky značek

Stáhněte si šablonu zdarma

Zadejte své jméno a e-mail do níže uvedeného formuláře a stáhněte si bezplatnou šablonu hned teď!

Procento přirážky je koncept běžně používaný v manažerských / nákladových účetních pracích a rovná se rozdílu mezi prodejní cenou a náklady na dobrý náklad na prodané zboží (COGS) Náklady na prodané zboží (COGS) měří vzniklé „přímé náklady“ při výrobě jakéhokoli zboží nebo služeb. Zahrnuje náklady na materiál, přímé mzdové náklady a přímé režijní náklady továrny a je přímo úměrné výnosům. Jak rostou příjmy, je k výrobě zboží nebo služby zapotřebí více zdrojů. COGS se často dělí cenou tohoto zboží. Procenta přirážek jsou zvláště užitečná při výpočtu, kolik účtovat za zboží / služby, které společnost poskytuje svým spotřebitelům. Procento přirážky je číslo používané k určení prodejní ceny produktu ve vztahu k nákladům na jeho skutečnou výrobu. Číslo vyjadřuje procento nad rámec nákladů pro výpočet prodejní ceny. Značky jsou běžné v účtování nákladů Náklady na produkt Náklady na produkt jsou náklady, které vzniknou při vytvoření produktu, který je určen k prodeji zákazníkům. Náklady na produkt zahrnují přímý materiál (DM), přímou práci (DL) a výrobní režii (MOH). , která se zaměřuje na hlášení všech relevantních informací managementu za účelem interních rozhodnutí, která lépe odpovídají celkovým strategickým cílům společnosti.

Vzorec značení je následující:

Markup% = (prodejní cena - cena) / cena x 100

kde je značkovací vzorec závislý na,

Prodejní cena = konečná prodejní cena

Náklady = náklady na zboží

Více šablon zdarma

Další zdroje najdete v naší knihovně obchodních šablon, kde si můžete stáhnout řadu bezplatných šablon pro modelování Excel, prezentaci v PowerPointu a Word.

  • Šablony pro modelování Excel Šablony pro Excel a finanční modely Stáhněte si šablony bezplatných finančních modelů - knihovna tabulkových financí obsahuje šablonu finančního modelu se 3 výpisy, model DCF, plán dluhu, plán odpisů, kapitálové výdaje, úroky, rozpočty, výdaje, předpovědi, grafy, grafy, časové plány , ocenění, srovnatelná analýza společnosti, více šablon Excel
  • PowerPoint prezentační šablony
  • Šablony transakčních dokumentů Šablony Bezplatné obchodní šablony pro použití v osobním nebo pracovním životě. Šablony zahrnují Excel, Word a PowerPoint. Ty lze použít pro transakce, právní, finanční modelování, finanční analýzy, obchodní plánování a obchodní analýzy.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found