Obchodní inkubátor - přehled, nabízené služby a jak to funguje

Podnikatelský inkubátor je společnost, která podporuje rozvoj společností a startupů v počátečním stadiu Metriky oceňování při spuštění (pro internetové společnosti) Metriky oceňování při spuštění pro internetové společnosti. Tato příručka popisuje 17 nejdůležitějších metrik oceňování elektronického obchodování pro internet, které se začínají oceňovat poskytováním různých služeb a zdrojů těmto společnostem. Podnikatelské inkubátory se běžně zakládají jako partnerství nebo spolupráce mezi několika organizacemi, jako jsou například investice související s podniky. Corporate Venturing Corporate venturing (také známý jako podnikový rizikový kapitál) je praxe přímého investování podnikových fondů do externích startupových společností. To obvykle provádějí velké společnosti, které chtějí investovat malé, ale inovativní začínající firmy. Činí tak prostřednictvím dohod o společném podnikání a získávání majetkových účastí. , vládní subjekty, organizace hospodářského rozvoje a vzdělávací instituce, jako jsou univerzity.

Podnikatelský inkubátor

Služby nabízené podnikatelskými inkubátory

I když se rozsah poskytovaných služeb a zdrojů liší, ve většině případů zajišťují podnikatelské inkubátory dodávku základních služeb a zdrojů zúčastněným společnostem. Některé ze služeb zahrnují následující:

  • Školení managementu
  • Poradenské služby
  • Přístup ke zdrojům kapitálu (půjčky, granty, síť potenciálních investorů)
  • Pomoc při hlavních obchodních operacích (účetnictví Účetnictví Účetnictví je pojem, který popisuje proces konsolidace finančních informací tak, aby byly jasné a srozumitelné pro všechny, průzkum trhu, marketing, dodržování právních předpisů)
  • Přístup do kancelářských prostor a dalších provozních zdrojů (potřebný software, hardware atd.)

Výhody podnikatelských inkubátorů

Obchodní inkubátory mohou startupům přinést značné výhody, včetně:

1. Mentorské a poradenské služby

Mentorské a poradenské služby nabízené inkubátory umožňují řídicímu týmu startupu zmenšit mezeru v jejich znalostech nebo zkušenostech potřebných k lepšímu rozhodování.

2. Šetří čas a peníze

Startups šetří čas a peníze vynaložené na každodenní provozní činnosti (např. Účetnictví, marketing, lidské zdroje Řízení lidských zdrojů Řízení lidských zdrojů (HRM) je souhrnný pojem pro všechny formální systémy vytvořené za účelem pomoci při řízení zaměstnanců a dalších zúčastněných stran v rámci a), protože inkubátory pokrývají buď některé nebo všechny služby.

3. Přístup k odborníkům a mentorům v oboru

A konečně, inkubátory zaručují neocenitelný přístup k průmyslovým odborníkům a mentorům, kteří by jinak byli nepřístupní.

Inkubátory se obecně specializují na konkrétní odvětví. Jeden inkubátor se například zaměřuje na potravinářský průmysl, zatímco jiný se zaměřuje na fintechový průmysl. Některé inkubátory nicméně přijímají společnosti bez průmyslových omezení.

Inkubátory dodávají své služby startupu výměnou za podíl ve společnosti. Akciový podíl se může pohybovat od 2% do 10%. Některé inkubátory navíc požadují paušální poplatek. Upozorňujeme, že ve většině případů jsou služby poskytovány za průměrnou cenu.

Ačkoli pojmy „inkubátor“ a „urychlovač“ odkazují na blízké, ale stále odlišné pojmy, často se používají zaměnitelně.

Jak funguje podnikatelský inkubátor?

1. Komplexní přijímací řízení

Programy podnikatelských inkubátorů nejsou přístupné všem společnostem. Potenciální kandidáti musí projít konkurenčním a komplexním přijímacím řízení. Ačkoli každý inkubátor formuluje své vlastní požadavky na přijetí a proces, proces přijetí obvykle zahrnuje vyplnění přihlášky a osobní pohovory. Konečným cílem procesu je určit životaschopnost nápadu startupu a schopnost manažerského týmu společnosti tento nápad realizovat.

2. Vytvoření nové kohorty

Společnosti, které jsou vybrány, vytvoří v inkubátoru novou kohortu a získají přístup ke všem službám a zdrojům nabízeným inkubátorem. V inkubátoru obvykle stráví několik měsíců až pár let. Častější jsou však startupy, které v inkubátoru zůstávají déle než obvykle.

3. Mentorské a poradenské služby

V průběhu programu vedení společnosti intenzivně spolupracuje s mentory a poradci, aby získali potřebné zkušenosti k předávání nápadů společnosti potenciálním zákazníkům a investorům. Zaměstnanci inkubátoru zároveň spolupracují se společnostmi na nastavení provozních procesů.

Program inkubátoru obvykle končí Demo Day. Během demonstračního dne společnosti z kohorty představí výsledky své práce publiku vybranému inkubátorem.

Související čtení

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Angel Investor Angel Investor Angel investor je osoba nebo společnost, která poskytuje kapitál pro začínající podniky výměnou za majetkovou účast nebo převoditelný dluh. Mohou poskytnout jednorázovou investici nebo průběžnou kapitálovou injekci, aby pomohly podnikům projít obtížnými počátečními fázemi.
  • Mezaninový fond Mezaninový fond Mezaninový fond je skupina kapitálu, který investuje do mezaninového financování za účelem akvizic, růstu, rekapitalizace nebo odkupu za správu / pákový efekt. V kapitálové struktuře společnosti je mezaninové financování hybridem mezi vlastním kapitálem a dluhem. Mezaninové financování má nejčastěji formu preferovaných akcií nebo podřízeného a nezajištěného dluhu.
  • Neziskový obchodní plán Neziskový obchodní plán Neziskový podnikatelský plán je jednoduše cestovní mapu neziskové organizace, která nastiňuje její cíle a cíle, jak může dosáhnout stanoveného účelu
  • Financování série A Financování série A Financování série A (také známé jako řada A nebo financování série A) je jednou z fází procesu získávání kapitálu startupem. Série A je v zásadě druhou fází financování při spuštění a první fází financování rizikovým kapitálem.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found