Otevřené vs uzavřené vzájemné fondy - přehled, funkce, výkon

Mnoho investorů považuje otevřené a uzavřené podílové fondy za podobné, protože oba podílové fondy jim umožňují levný způsob, jak spojit kapitál a investovat do diverzifikovaného, ​​profesionálně spravovaného portfolia cenných papírů. Je však klíčové si uvědomit, že existují podstatné rozdíly, které ovlivňují výnosy podílového fondu a způsob jeho obchodování mezi investory.

Otevřené vs. uzavřené vzájemné fondy

Stručné shrnutí:

  • Otevřené a uzavřené podílové fondy jsou podobné v tom, že jsou oba spravovány správcem fondu, který vybírá poplatky za správu.
  • Otevřené a uzavřené podílové fondy se liší strukturou fondů, cenami fondů a požadavky na likviditu.
  • Za předpokladu, že jak otevřený, tak uzavřený podílový fond investují do stejných aktiv se stejnou alokací portfolia, má tento fond lepší výkon.

Co je otevřený vzájemný fond?

Správa a struktura poplatků

Otevřené podílové fondy jsou obecně aktivně spravovány správcem fondu, který účtuje poplatky za správu. Mohou nastat případy, kdy otevřený podílový fond obchoduje pasivně, aby odpovídal indexu. Akciový index Akciový index se skládá ze základních akcií, které slouží k označení ekonomiky, trhu nebo sektoru. Akciový index běžně používají investoři jako.

Struktura fondu a cena fondu

V otevřeném podílovém fondu investoři sdružují kapitál dohromady a jsou vydávány akcie na základě výše sdruženého kapitálu. Noví investoři, kteří chtějí investovat do otevřeného podílového fondu, tak mohou učinit poskytnutím kapitálu správcům fondů, kteří jim poté vydají nové akcie. Na druhé straně jsou investoři, kteří prodávají své akcie, prodáni zpět správci fondu, který akcie následně odkoupí a sníží počet zbývajících akcií v podílovém fondu.

Výsledkem takové metody nákupu a prodeje akcií v otevřeném podílovém fondu je cena akcií fondu za obchodování s čistou hodnotou aktiv Čistá hodnota aktiv Čistá hodnota aktiv (NAV) je definována jako hodnota aktiv fondu minus hodnota jejích závazků. Pojem „čistá hodnota aktiv“ se běžně používá ve vztahu k podílovým fondům a používá se k určení hodnoty držených aktiv. Podle SEC jsou podílové fondy a podílové investiční fondy (UIT) povinny vypočítat svou NAV na akcii. Cena akcií otevřeného podílového fondu se navíc obvykle oceňuje každý den na konci dne.

Požadavky na likviditu a dopad na výkon

Vzhledem k tomu, že investoři mohou odkoupit akcie prostřednictvím správce fondu, otevřené podílové fondy obvykle přicházejí s likviditou. Likvidita Na finančních trzích likvidita označuje, jak rychle lze investici prodat, aniž by to negativně ovlivnilo její cenu. Čím likvidnější je investice, tím rychleji ji lze prodat (a naopak) a snáze se prodává za reálnou hodnotu. Všechno ostatní je stejné, likvidnější aktiva se obchodují s prémií a nelikvidní aktiva se slevou. požadavek. Jinými slovy, otevřené podílové fondy obvykle zahrnují hotovostní požadavek na účtování o odkupech akcií, ke kterým může v budoucnu dojít. Držení hotovosti snižuje celkovou návratnost otevřeného podílového fondu.

Co je uzavřený vzájemný fond?

Správa a struktura poplatků

Uzavřené podílové fondy jsou aktivně spravovány správcem fondu, který účtuje poplatky za správu.

Struktura fondu a cena fondu

V uzavřeném podílovém fondu iniciuje správce fondu počáteční veřejnou nabídku (IPO) Initial Public Offering (IPO) Initial Public Offering (IPO) je první prodej akcií vydaných společností veřejnosti. Před IPO je společnost považována za soukromou společnost, obvykle s malým počtem investorů (zakladatelé, přátelé, rodinní a obchodní investoři, jako jsou investoři rizikového kapitálu nebo andělští investoři). Zjistěte, co je to IPO, a určete výši kapitálu požadovaného pro fond a výsledné akcie, které mají být vydány investorům, kteří poskytují kapitál prostřednictvím počáteční emise. Uzavřený podílový fond poté obchoduje na burze cenných papírů, kde by akcie uzavřeného podílového fondu obchodovaly na základě nabídky a poptávky.

Taková metoda nákupu a prodeje akcií v uzavřeném podílovém fondu vede k tomu, že cena akcií fondu se obchoduje s prémií nebo slevou z čisté hodnoty aktiv na akcii. Cena akcií uzavřeného podílového fondu je navíc průběžně oceňována kvůli obchodování akcií na burze.

Požadavky na likviditu a dopad na výkon

Vzhledem k tomu, že investoři obchodují s akciemi uzavřeného podílového fondu prostřednictvím jiných investorů, obvykle nejsou vyžadovány žádné nebo téměř žádné požadavky na likviditu. Jinými slovy, uzavřené podílové fondy obecně přicházejí s požadavkem na hotovost, protože akcie nelze vyplatit. Nevyžadování držení hotovosti zvyšuje celkovou návratnost uzavřeného podílového fondu ve srovnání s otevřeným podílovým fondem.

Shrnutí podobností a rozdílů mezi otevřenými a uzavřenými vzájemnými fondy

Následující tabulka shrnuje podobnosti a rozdíly mezi otevřenými a uzavřenými podílovými fondy:

Typ fonduOtevřený podílový fondUzavřený vzájemný fond
ŘízeníAktivně / pasivně spravovánoAktivně řízeno
PoplatkyPoplatky za správuPoplatky za správu
Struktura fonduNeomezené nákupy akcií a odkupy akcií od správce fonduOpravený počet akcií z IPO
Cena fonduČistá hodnota aktiv na akciiPrémie nebo sleva na čistou hodnotu aktiv na akcii
CenyCena denně (konec dne)Cena nepřetržitě (obchody na burze)
LikviditaS hotovostními požadavky na vypořádání budoucích odkupů akciíMalé nebo žádné požadavky na hotovost

Porovnání výkonu mezi otevřenými a uzavřenými vzájemnými fondy

Obecně panuje shoda v tom, že uzavřené podílové fondy fungují lépe než otevřené podílové fondy. Abychom pochopili proč, zvažte otevřený a uzavřený podílový fond, který investuje do stejných cenných papírů a se stejnou alokací portfolia pro každý cenný papír:

  • Zabezpečení 1: Alokace portfolia (40%) s návratností 8%
  • Zabezpečení 2: Alokace portfolia (40%) s návratností 9%
  • Zabezpečení 3: Alokace portfolia (20%) s návratností 10%

Otevřené podílové fondy, jak je uvedeno výše, přicházejí s požadavkem na hotovost, aby bylo možné účtovat o odkupu akcií. Předpokládejme, že číslo je 5%. Můžeme tedy určit výnos pro každý podílový fond následovně:

Otevřený podílový fond

Návratnost = [(40% x 8%) + (40% x 9%) + (20% x 10%)] x 95% = 8.36%.

Upozorňujeme, že otevřený podílový fond byl vynásoben o 95% (celková aktiva přidělená k cenným papírům), aby se zohlednil požadavek na hotovost ve výši 5%.

Uzavřený podílový fond

Návratnost = (40% x 8%) + (40% x 9%) + (20% x 10%) = 8.8%.

Uzavřený podílový fond nepřichází s požadavkem na hotovost, a proto investuje všechna svá aktiva do výše uvedených cenných papírů.

Jak je vidět, ačkoli oba podílové fondy investují do stejných cenných papírů, podkladová aktiva uzavřeného podílového fondu generovala vyšší výnos, protože fond není omezen požadavkem na hotovost. Díky nutnosti držet hotovost (jako u otevřených podílových fondů) klesá celková návratnost portfolia.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • 2 a 20 2 a 20 (Poplatky za zajišťovací fond) 2 a 20 je struktura kompenzace zajišťovacího fondu, která se skládá z poplatku za správu a poplatku za výkon. 2% představuje poplatek za správu, který se vztahuje na celková spravovaná aktiva. 20% výkonnostní poplatek je účtován ze zisků, které generuje zajišťovací fond
  • Seznam nejlepších správců fondů Slavní správci fondů V následujícím článku jsou uvedeny někteří správci fondů, kteří byli považováni za výjimečné. Tento seznam zahrnuje investory, kteří vytvořili fondy nebo spravovali velmi ziskové fondy. Mezi správce fondů patří Peter Lynch, Abigail Johnson, John Templeton a John Bogle.
  • Čistá účetní hodnota Čistá účetní hodnota Čistá účetní hodnota (NBV) se vztahuje na aktiva společnosti nebo na to, jak je aktiva zaznamenává účetní. Hodnota NBV se počítá s použitím původní ceny aktiva - kolik stálo jeho pořízení - s odpisem, vyčerpáním nebo amortizací aktiva, které se odečte od původních nákladů aktiva.
  • Transakční náklady Transakční náklady Transakční náklady jsou vzniklé náklady, které nehromadí žádný účastník transakce. Jsou to utopené náklady vyplývající z ekonomického obchodu na trhu. V ekonomii je teorie transakčních nákladů založena na předpokladu, že lidé jsou ovlivňováni konkurenčním vlastním zájmem.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found