Šablona množství ekonomické objednávky - Stáhněte si šablonu aplikace Excel zdarma

Tato šablona množství ekonomické objednávky vám pomůže identifikovat optimální množství objednávky, které minimalizuje náklady na objednání a držení zásob. Inventář Inventář je aktuální účet aktiv nalezený v rozvaze, sestávající ze všech surovin, nedokončené výroby a hotového zboží, které společnost nashromáždila. Často je považován za nejlikvidnější ze všech oběžných aktiv - je tedy vyloučen z čitatele při výpočtu rychlého poměru. .

Takto vypadá šablona množství ekonomické objednávky:

Screenshot šablony množství objednávky

Stáhněte si šablonu zdarma

Zadejte své jméno a e-mail do níže uvedeného formuláře a stáhněte si bezplatnou šablonu hned teď!

Množství ekonomické objednávky (EOQ) je měření používané v oblasti provozu, logistiky a řízení dodávek. V podstatě je EOQ nástroj používaný k určení objemu a frekvence objednávek potřebných k uspokojení dané úrovně poptávky při minimalizaci nákladů na objednávku.

Množství ekonomické objednávky je nastavená hodnota, která má společnostem pomoci minimalizovat náklady na objednání a držení zásob. Inventář Inventář je běžný účet aktiv nalezený v rozvaze, sestávající ze všech surovin, nedokončené výroby a hotových výrobků, které společnost nashromáždila. Často je považován za nejlikvidnější ze všech oběžných aktiv - je tedy vyloučen z čitatele při výpočtu rychlého poměru. . Náklady na objednání zásob klesají s nárůstem objemu objednávek v důsledku nákupu na úsporách z rozsahu Úspory z rozsahu Úspory z rozsahu se vztahují k nákladové výhodě, se kterou se společnost setká, když zvýší svou úroveň produkce. mezi jednotkovou fixní cenou a vyrobeným množstvím. Čím větší je množství vyrobené produkce, tím nižší jsou fixní náklady na jednotku. Typy, příklady, průvodce. Jak však roste velikost inventáře, náklady na držení inventáře rostou. EOQ je přesný bod, který minimalizuje obě tyto nepřímo související náklady.

Vzorec EOQ

Vzorec množství ekonomické objednávky se vypočítá minimalizací celkových nákladů na objednávku nastavením derivace první objednávky na nulu. Složkami vzorce, které tvoří celkovou cenu za objednávku, jsou náklady na držení zásob a náklady na objednání tohoto inventáře. Klíčové notace pro pochopení vzorce EOQ jsou následující:

Složky vzorce EOQ:

D: Požadované roční množství

Q: Objem na objednávku

S: Náklady na objednávku (pevné náklady)

C: Jednotkové náklady (variabilní náklady)

H: Udržovací náklady (variabilní náklady)

i: Přepravní náklady (úroková sazba)

Více šablon zdarma

Další zdroje najdete v naší knihovně obchodních šablon, kde si můžete stáhnout řadu bezplatných šablon pro modelování Excel, prezentaci v PowerPointu a Word.

  • Šablony pro modelování Excel Šablony pro Excel a finanční modely Stáhněte si šablony bezplatných finančních modelů - knihovna tabulkových financí obsahuje šablonu finančního modelu se 3 výpisy, model DCF, plán dluhu, plán odpisů, kapitálové výdaje, úroky, rozpočty, výdaje, předpovědi, grafy, grafy, časové plány , ocenění, srovnatelná analýza společnosti, více šablon Excel
  • PowerPoint prezentační šablony
  • Šablony transakčních dokumentů Šablony Bezplatné obchodní šablony pro použití v osobním nebo pracovním životě. Šablony zahrnují Excel, Word a PowerPoint. Ty lze použít pro transakce, právní, finanční modelování, finanční analýzy, obchodní plánování a obchodní analýzy.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found