Oznámení o posouzení - přehled, jak získat, audity CRA

Oznámení o posouzení (NOA) je prohlášení vydané Kanadskou daňovou agenturou (CRA) kanadským daňovým poplatníkům na konci daňového roku. Výpis podrobně uvádí částku daně z příjmu Splatná daň z příjmu Splatná daň z příjmu je pojem, který se vztahuje k daňové povinnosti obchodní organizace vůči vládě, kde působí. Výše závazku bude vycházet z jeho ziskovosti během daného období a příslušných daňových sazeb. Splatná daň se nepovažuje za dlouhodobý závazek, ale spíše za běžný závazek, který poplatník dluží CRA, výše vrácení daně, slevy na dani, odpočty daně a již zaplacená daň z příjmu.

Oznámení o posuzováníObr.1: Oznámení společnosti T2 o hodnocení (zdroj)

NOA zahrnuje také opravy formuláře daně z příjmu, důležité aktualizace pro následující daňový rok Fiskální rok (FY) Fiskální rok (FY) je období 12 měsíců nebo 52 týdnů, které vlády a podniky používají pro účetní účely k výpočtu ročního finanční reporty. Fiskální rok (FY) nemusí nutně následovat po kalendářním roce. Může se jednat o období jako 1. října 2009 - 30. září 2010., připomenutí splátek a další problémy související s daňovým výkazem daňového poplatníka.

souhrn

  • Oznámení o posouzení (NOA) je daňový formulář vydaný daňovým poplatníkům Kanadskou daňovou agenturou po zpracování daňových přiznání k dani z příjmu.
  • NOA obsahuje souhrn daní z příjmu, které mají být zaplaceny nebo vráceny během aktuálního daňového roku.
  • NOA také shrnuje příspěvky do registrovaného penzijního spoření během daňového roku a veškeré nevyužité příspěvky.

Porozumění oznámení o posouzení

Oznámení o vyměření se počítá na základě daňových přiznání podaných daňovým poplatníkem. Jedná se o dvoustránkový dokument, který uvádí jméno daňového poplatníka, číslo pojištění, daňový rok a daňové středisko.

Pokud daňový poplatník zjistí chyby v NOA, může podat žádost o úpravu a zvýraznit chyby, které mají být opraveny. Canada Revenue Agency umožňuje do 90 dnů od data vydání NOA odvolat se proti informacím, pokud existují informace, se kterými nesouhlasí.

Například pokud daňový poplatník očekává vrácení daně ve výši 8 000 USD, ale NOA naznačuje, že daňový poplatník dluží CRA 3 000 USD, může se daňový poplatník do 90 dnů odvolat proti chybě. K odvolání je daňový poplatník povinen přiložit veškerou podpůrnou dokumentaci, která vysvětluje jejich námitky vůči vyměřené dani z příjmu.

Po podání odvolání není daňový poplatník povinen uhradit spornou částku, dokud nebude kontrola dokončena. Na odvolání po uplynutí 90 dnů se nepřihlíží a informace o daňových poplatnících budou zasílány do sbírek.

Registrovaný důchodový spořící plán (RRSP)

Jednou z důležitých položek obsažených v oznámení o posouzení je Registrovaný plán spoření v důchodu (RRSP). V této části jsou uvedeny příspěvky RRSP, které daňový poplatník provedl během daňového roku, veškeré nevyužité příspěvky během daňového roku a limity příspěvků pro následující daňový rok. CRA využívá informace obsažené v daňových přiznáních za příslušný daňový rok k určení maximálních příspěvků, kterými mohou jednotlivci přispět na svůj RRSP pro následující rok.

Daňoví poplatníci mohou požadovat příspěvky RRSP jako odpočet od zdanitelného příjmu. Zdanitelný příjem Zdanitelný příjem se vztahuje na náhradu jakékoli fyzické nebo právnické osoby, která se používá k určení daňové povinnosti. Celková výše příjmu nebo hrubý příjem se používá jako základ pro výpočet toho, kolik jednotlivec nebo organizace dluží vládě za konkrétní zdaňovací období. . Daňový poplatník není povinen požadovat odpočty v průběhu daňového roku a odpočty se převádějí do následujícího daňového roku, pokud očekávají zvýšení příjmů. Umožňuje jim požadovat větší odpočet z daňového dokladu pro následující rok.

Pokud však daňový poplatník nashromáždí nevyužité příspěvky tam, kde příspěvky v předchozím roce a příspěvky v běžném roce překračují limit odpočtu RRSP, může být daňový poplatník CRA potrestán. Daňový poplatník bude muset zaplatit pokutu ve výši 1% měsíčně za částku přesahující částku RRSP.

Jak získat oznámení o posouzení

Po podání daňových přiznání za daný rok může daňový poplatník očekávat, že obdrží oznámení o vyměření za dva až osm týdnů, v závislosti na tom, zda daňové přiznání podal elektronicky nebo v papírové podobě. Daňový poplatník může obdržet NOA dvěma způsoby:

1. Šnečí pošta

Pokud se osoba nezaregistrovala pro online poštu, je NOA zaslána běžnou poštou.

2. Online poštovní služba (CRA)

Daňoví poplatníci se mohou zaregistrovat a dostávat NOA elektronickou poštou při elektronickém podávání daňových přiznání. Tato možnost je povolena ve službě CRA „Můj účet“. Daňoví poplatníci si také mohou zkontrolovat stav vrácení zboží a NOA na kartě „Můj účet“. Pokud je k dispozici NOA, můžete si výpis stáhnout jako PDF.

Audity CRA

Kanadská daňová agentura může provést audit obchodního nebo osobního příjmu. Odměna Odměna je jakýkoli druh kompenzace nebo platby, které jednotlivec nebo zaměstnanec obdrží jako platbu za své služby nebo práci, kterou vykonávají pro organizaci nebo společnost. Zahrnuje jakýkoli základní plat, který zaměstnanec obdrží, a další druhy plateb, které se hromadí v průběhu jejich práce, které z daňových poplatníků, zejména když má agentura podezření, že daňový poplatník podhodnocoval roční příjem nebo nadhodnocoval roční výdaje snížit daňovou povinnost.

Daňová kontrola zahrnuje křížový přezkum všech příjmů a výdajů vynaložených během daňového roku daňovým poplatníkem a někdy i manželem. Daňovou kontrolu lze provést také náhodně u vybraného počtu daňových poplatníků nebo členů daňové skupiny.

Jakmile auditor zašle žádost o daňovou kontrolu, je daňový poplatník povinen poskytnout auditorovi všechny požadované informace, například důkazy o výdajích vzniklých v průběhu roku, účetní závěrku za aktuální a předchozí daňové roky atd.

Pro daňové účely jsou poplatníci povinni vést záznamy o daňové evidenci a příslušných dokumentech za posledních šest let, včetně běžného roku. Pokud výsledek auditu odhalí nesrovnalosti ve vykázaných příjmech a výdajích, může CRA nařídit přehodnocení daně z příjmu v běžném a minulém roce.

Další zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Kanadské závorky daně z příjmu Kanadské závorky daně z příjmu Tento článek popisuje fungování kanadských daňových pásem. Systém zdanění příjmů v Kanadě je progresivní systém, což znamená, že jednotlivci, kteří vydělávají více, jsou obecně více zdaňováni. Naproti tomu v systému rovného zdanění platí každý stejné procento
  • Trvalé / dočasné rozdíly v daňovém účetnictví Trvalé / dočasné rozdíly v daňovém účetnictví Trvalé rozdíly se vytvářejí, když existuje rozpor mezi příjmem z knihy před zdaněním a zdanitelným příjmem v rámci daňového přiznání a daňového účetnictví, který se zobrazuje investorům. Skutečná splatná daň bude pocházet z daňového přiznání. Tato příručka prozkoumá dopad těchto rozdílů v daňovém účetnictví
  • Progresivní daň Progresivní daň Progresivní daň je sazba daně, která se zvyšuje s růstem zdanitelné hodnoty. Obvykle je rozdělena do daňových pásem, které postupují k postupně vyšším sazbám. Například progresivní daňová sazba se může pohybovat od 0% do 45% z nejnižší a nejvyšší úrovně
  • Daň z příjmů právnických osob a fyzických osob Daň z příjmů právnických osob a fyzických osob V tomto článku budeme diskutovat o daní z příjmů právnických osob a fyzických osob. Daň z příjmů právnických osob je výdajem na podnik (odliv peněz), který vybírá vláda

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found