Materiální neveřejné informace - zasvěcené informace, jak je spravovat

Důležité neveřejné informace jsou informace, které by ovlivnily tržní hodnotu nebo obchodování Profil prodeje a obchodování Kariéra Divize prodeje a obchodování (S&T) investiční banky pomáhá vzájemným fondům, zajišťovacím fondům, penzijním fondům atd. Usnadňovat transakce s akciemi (nákup / prodej) . Kariéra v oblasti prodeje a obchodování může být při velmi rychlém prostředí extrémně namáhavá. Soutěž o pozice je intenzivní, kompenzace může být velmi vysoká, bezpečnost a která nebyla šířena mezi širokou veřejnost. Považuje se to za zasvěcené informace.

Informace se považují za „významné“, pokud by jejich šíření na veřejnost pravděpodobně ovlivnilo tržní hodnotu nebo obchodní cenu emitenta. Corporate Information Právní informace o Corporate Finance Institute (Finance). Tato stránka obsahuje důležité právní informace o financích, včetně registrované adresy, daňového čísla, obchodního čísla, osvědčení o založení, názvu společnosti, ochranných známek, právního poradce a účetního. Cenné papíry - tj. Akcie Sklad, co je to akcie? Jednotlivec, který vlastní akcie ve společnosti, se nazývá akcionář a má nárok na část zbytkového majetku a výnosů společnosti (pokud by byla společnost někdy zrušena). Pojmy „akcie“, „akcie“ a „vlastní kapitál“ jsou používány zaměnitelně. - nebo pokud se jedná o informace, které, pokud by byly zveřejněny, by pravděpodobně ovlivnily rozumné rozhodnutí investora koupit nebo prodat cenné papíry emitenta.

Informace se považují za neveřejné, pokud nebyly odpovídajícím způsobem sděleny široké veřejnosti. Informace přestávají být podstatnými, neveřejnými informacemi, pouze pokud byly široce šířeny mezi veřejnost nebo již nejsou významné.

Materiální neveřejné informace

Příklady významných neveřejných informací

Materiální, neveřejné informace mohou zahrnovat:

  • Záměr emitenta zahájit nabídku převzetí, aukci, veřejnou nabídku, soukromé umístění, odkup akcií, konsolidaci nebo rozdělení;
  • Nevyřízené selhání smlouvy v rámci úvěrových nástrojů emitenta (nebo jedné z jeho významných dceřiných společností) nebo svěřeneckého úvěru;
  • Čekající rezignace nebo odvolání jednoho nebo více vedoucích pracovníků emitenta nebo jedné z jeho významných dceřiných společností;
  • Nevyřízený nákup nebo prodej významného aktiva nebo podniku;
  • Záměr jiného emitenta zahájit nabídku převzetí nebo navrhnout fúzi zahrnující emitenta;
  • Nevyřízené významné právní nebo regulační řízení nebo vypořádání;
  • Čekající změna hodnocení; nebo
  • Čekající vydání příjmů, které je v rozporu s očekáváním.

Co byste měli dělat, pokud máte podstatné neveřejné informace?

Investiční bankéři Cesta k kariéře v investičním bankovnictví Průvodce kariérou v investičním bankovnictví - naplánujte si svoji kariéru IB. Dozvíte se o platech investičního bankovnictví, o tom, jak se najímat a co dělat po kariéře v IB. Divize investičního bankovnictví (IBD) pomáhá vládám, korporacím a institucím získávat kapitál a provádět fúze a akvizice (M&A). kdo získává hmotné neveřejné informace, bez ohledu na okolnosti, za kterých byly tyto informace získány, musí být při jejich používání a zveřejňování mimořádně opatrní. Investiční bankéř by navíc nikdy neměl mít z těchto informací osobní prospěch, ani nesmí investiční bankéř tyto informace sdělovat ostatním, aby z nich mohli mít osobní prospěch.

Cenné papíry by měly být umístěny na omezený seznam Omezené obchodní seznamy Cenné papíry se umisťují na omezený seznam banky, pokud je banka se společností zapojena do neveřejné činnosti, jako jsou fúze a akvizice, přidružené vlastnictví nebo upisovací činnosti nebo jiná distribuce cenné papíry emitenta (společnosti). pokud banka věří, že mnoho zaměstnanců má přístup k významným informacím.

Investiční bankéři by měli vždy používat krycí jména Názvy projektů fúzí a akvizic Dokud nebude veřejně oznámena transakce fúzí a akvizic investičního bankovnictví, měli by investiční bankéři vždy používat název projektu fúzí a akvizic místo skutečného názvu společnosti. To pomáhá zachovat důvěrnost transakce a zabrání zveřejnění veškerých podstatných neveřejných informací, když hovoříme o neohlášených transakcích.

Dodatečné informace

Podívejte se na zdroje financí Zdroje podnikového financování Zdroje zdarma pro rozvoj vaší kariéry podnikových financí. Knihovna zdrojů Finance zahrnuje šablony aplikace Excel, přípravu na pohovor, technické znalosti, modelování, sekci, kde se dozvíte více o podnikových financích. Vyčnívejte z davu pomocí kurzů finančního modelování a finančních certifikací. Certifikační programy V našich certifikačních programech najdete ty nejpraktičtější a nejpraktičtější dovednosti a školení v oboru. A 100% online! . Mezi další relevantní informace patří:

  • Správa střetů zájmů Správa střetů zájmů v investičním bankovnictví Správa střetů zájmů v investičním bankovnictví. Konflikty zájmů představují pro profesionály v oblasti podnikových financí významná pověst a právní rizika. V investičním bankovnictví, zejména v oblasti fúzí a akvizic, existuje vyšší riziko špatného tisku a občanskoprávních sporů, než je tomu v jiných oblastech podnikových financí
  • Čínská zeď Čínská zeď Čínská zeď (nebo čínská zeď) je v oblasti financí virtuální informační bariérou postavenou mezi těmi, kdo mají materiální, neveřejné informace, a těmi, kdo je nemají, aby se zabránilo střetu zájmů. Banka používá politiku čínské zdi k dodržování předpisů o cenných papírech.
  • Seznam s omezeným obchodováním Seznam s omezeným obchodováním Cenné papíry se umisťují na omezený seznam banky, pokud je banka ve společnosti zapojena do neveřejných aktivit, jako jsou fúze a akvizice, přidružené vlastnictví nebo upisovací činnosti nebo jiná distribuce emitenta (společnost ) cenné papíry.
  • Názvy kódů projektu Názvy fúzí a akvizic Do doby, než bude veřejně oznámena transakce fúzí a akvizic investičního bankovnictví, měli by investiční bankéři vždy používat název projektu fúzí a akvizic místo skutečného názvu společnosti. To pomáhá zachovat důvěrnost transakce a zabrání zveřejnění veškerých podstatných neveřejných informací

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found