Plnění kanálu - Zjistěte, jak společnosti přeplňují prodejní kanál

Když společnost prostřednictvím distribučního kanálu vynutí více produktů, než je kanál schopen prodat, její prodejní údaje Tržby z prodeje Tržby z prodeje jsou příjmy, které společnost obdrží z prodeje zboží nebo poskytování služeb. V účetnictví mohou být výrazy „prodej“ a „výnos“ zaměňovány a často se používají zaměnitelně, což znamená totéž. Výnosy nemusí nutně znamenat přijatou hotovost. nafouknout. Tato praxe je známá jako Channel Stuffing nebo Trade Loading. Praxe plnění kanálů je velmi klamná. Maloobchodníci jsou záměrně naplněni více produkty, než jsou schopni prodat na trhu, a proto jsou distribuční kanály ucpané nebo ucpané.

Plnění kanálu se často provádí za účelem splnění cílů prodeje na konci roku. Cíle prodeje se počítají při přepravě, a praxe tak pomáhá realizovat krátkodobé cíle prodeje. Z dlouhodobého hlediska to však bude škodlivé, protože to může nepříznivě ovlivnit pověst firmy. Účetnictví zboží Naši účetní průvodci a zdroje jsou samostudijními průvodci, kteří se učí účetnictví a finance vlastním tempem. Procházejte stovky průvodců a zdrojů. jsou často vráceny a nižší prodeje jsou hlášeny v následujících měsících, protože komodita byla dříve přeprodána. Pohledávky na účtech vykazují na krátkou dobu nárůst, protože tržby jsou vyšší než obvykle.

Plnění kanálu

Příklad plnění kanálu

Předpokládejme, že šarže léků vyrobených před rokem se blíží ke konci své platnosti za dalších několik měsíců. V takové situaci společnost tlačí lék prostřednictvím svého distribučního kanálu k maloobchodníkům. Maloobchodník musí vše prodat zákazníkům měsíce před datem exspirace nebo vrátit léky společnosti. Toto je příklad ucpávání kanálů, kdy více produktů bylo tlačeno k maloobchodníkovi, aby se prodalo na trhu, než skutečný požadavek na produkt na trhu.

Účinky plnění kanálu

  • Distributoři často potřebují neprodané zboží vrátit společnosti. Vznikají jim náklady na dopravu nebo přepravu.
  • V případě vycpávání kanálu se vytvoří nevyřízené položky inventáře produktů.
  • Velké slevy nabízené v důsledku plnění kanálů mohou ovlivnit dlouhodobou životaschopnost společnosti.
  • V konečném důsledku bude hodnota tržeb distributora deflována, protože obchody s přebytečným inventářem s větší pravděpodobností pošlou přebytek zpět distributorovi a méně pravděpodobně zasílají platby v hotovosti.
  • Vrácené zboží ovlivní účty a zisky společnosti. To může vytvořit špatný obraz společnosti na trhu a v nejhorších případech dokonce vést k odstavení továrny.
  • Může se také stát, že obchodníci nemusí u společnosti zadávat objednávky na další období, a to z důvodu plnění v předchozím období. V důsledku toho může být v příštím období nedostatek. Zákazníci, kteří se potýkají s takovými obdobími nedostatku, po nichž následuje přebytek stejného zboží po určitou dobu, mohou během období nedostatku přejít na náhražky, což zničí loajalitu spotřebitele ke konkrétnímu produktu.

GAAP a plnění kanálu

Podle obecně přijímaných účetních zásad (GAAP) je účetní účetnictví pojem, který popisuje proces konsolidace finančních informací tak, aby byly jasné a srozumitelné pro všechny, pouze v případě, že došlo k výnosu. V případě plnění kanálů však maloobchodník nebo distributor v prvním případě nezadal u společnosti objednávky na další jednotky, které jí byly zaslány distribučním kanálem. Takový prodej nadbytečných zásob proto není uznán a distributor může nadbytečné zásoby vrátit společnosti. To je považováno za typ podvodu, zejména ve velkých společnostech, kde se provádí plnění kanálů za účelem zvýšení prodejů a pohledávek na krátkou dobu. Tato praxe ve skutečnosti vede k jakési nerovnováze na účtech společnosti, protože si půjčuje nebo krade z prodeje následujícího období a ukazuje ji v prodeji současného období za účelem splnění prodejních cílů.

Kroky, jak zabránit vycpání kanálu

  • Společnosti by se měly vyvarovat stanovení nerealistických cílů. Cíle prodeje by měly být stanoveny v korelaci s poptávkou po produktu na trhu.
  • Auditor společnosti musí být ostražitý. Musí udržovat účty a zajistit, aby obchodní oddělení nenafukovalo čísla a nemanipulovalo s účty tak, aby splnily své cíle.
  • Zásady společnosti vyžadují neustálou revizi a přehodnocení, protože trhy se neustále mění. Společnost by neměla překonávat svá očekávání prodeje a měla by revidovat schémata prodejních pobídek, očekávání výkonu, délku prodejních cyklů, skutečné náklady na prodej, podmínky obchodování, politiku návratnosti atd.
  • Výkonnostní bonusy na konci roku by neměly být hlavním cílem. Místo toho by měla být nastolena správná rovnováha mezi cíli příjmů a motivací lidí, aby odradili od plnění kanálů.

Související čtení

Chcete-li se dozvědět více a posunout svou kariéru, přečtěte si následující finanční zdroje:

  • Tržní ekonomika Tržní ekonomika Tržní ekonomika je definována jako systém, kde je produkce zboží a služeb nastavena podle měnících se přání a schopností trhu.
  • Zákon o dodávkách Zákon o dodávkách Zákon o dodávkách je základním principem v ekonomii, který tvrdí, že za předpokladu, že vše ostatní bude konstantní, bude mít zvýšení ceny zboží odpovídající přímé zvýšení jeho dodávky. Zákon dodávek popisuje chování výrobce, když cena zboží stoupá nebo klesá.
  • Nepružná poptávka Nepružná poptávka Nepružná poptávka je, když se poptávka kupujícího nemění tolik jako změny cen. Když se cena zvýší o 20% a poptávka poklesne pouze o 1%, říká se, že je nepružná.
  • Vzorec přebytku spotřebitele Vzorec přebytku spotřebitele Přebytek spotřebitele je ekonomické měření pro výpočet výhody (tj. Přebytku) toho, co jsou spotřebitelé ochotni zaplatit za zboží nebo službu, oproti jeho tržní ceně. Vzorec přebytku spotřebitele je založen na ekonomické teorii mezního užitku.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found