Bookmaker - Definice, odpovědnosti a zákonnosti sázení

Bookie je pro bookmakera slangový výraz nebo zkrácená verze. Zdá se, že tento výraz naznačuje, že bookmaker je jediný jedinec; může však představovat jednu osobu, skupinu lidí nebo celou organizaci Typy organizací Tento článek o různých typech organizací zkoumá různé kategorie, do kterých mohou spadat organizační struktury. Organizační struktury, které přijímají, uzavírají a vyplácejí sázky hráčům.

Bookie

Když hráči staví sázky Idiosynkratické riziko Idiosynkratické riziko, někdy také označované jako nesystematické riziko, je inherentní riziko spojené s investováním do konkrétního aktiva - například do akcií - sportovních událostí, jako jsou koňské dostihy nebo fotbalové hry, tak činí prostřednictvím služby bookmakera. Bookmaker zaznamená a umístí požadované sázky a po skončení akce se shromažďují a distribuují peníze od poražených vítězům.

Odpovědnosti bookmakera

Primární odpovědností bookmakera je uzavírat sázky a poté sbírat a distribuovat peníze, které jsou ztraceny a vyhrány. Než však bude bookmaker schopen přijmout nebo uzavřít sázku, musí nejprve nastavit linii nebo sázkové kurzy. To je pravděpodobně nejdůležitější role bookmakera, protože šance určují potenciální zisky Míra návratnosti Míra návratnosti (ROR) je zisk nebo ztráta investice po určitou dobu, která je spojena s počáteční cenou investice vyjádřeno v procentech. Tato příručka učí nejběžnější vzorce.

Pokud nejsou kurzy správně stanoveny, bookmaker i hráči, kteří s bookmakerem pracují, mohou přijít o značné množství peněz. Nejúspěšnějšími bookmakery jsou obvykle ti, kteří umí nejlépe stanovit přesné sázkové kurzy.

Nastavení kurzů

Když bookmaker stanoví šance, jeho práce není hotová. Od druhého okamžiku jsou kurzy zveřejněny a začnou sázet sázky, bookmaker musí upravit kurzy, protože sázky podávají více hráčů. Až do okamžiku, kdy dojde ke sportovní události, může upravit kurzy tak, aby byly v nejlepším zájmu větší skupiny sázkařů, ale také tak, aby upřednostňovaly bookmakera nebo „dům“ - osobu nebo organizace přijímající sázky.

Příliš mnoho sázek nebo příliš mnoho peněz vsazených na jeden tým zvyšuje riziko ztráty bookmakera. Cílem je vytvořit co nejvíce rovnováhy, takže bez ohledu na to, jaký bude výsledek, bude bookmaker stále stát ziskem.

Zákonnost sázení

Zákonnost sázení závisí do značné míry na zemi. V některých zemích je sázení zcela nezákonné, zatímco jiné to umožňují, ale přísně jej regulují. V jiných zemích je sázení pod malou, pokud vůbec nějakou, regulační kontrolou.

Například sázení je ve Spojeném království legální od roku 1961 a ve skutečnosti působí jako významný faktor přispívající k britské ekonomice, zejména s nedávným zvýšením zájmu o mezinárodní sporty a hry.

Ve Spojených státech bylo sázení obecně nelegální, přičemž výraznou výjimkou byla Nevada. Až donedávna americký nejvyšší soud potvrdil zákon o ochraně profesionálních a amatérských sportů z roku 1992, který sloužil jako právní základ pro zabránění tomu, aby jednotlivé státy povolily sázení. V květnu 2018 však nejvyšší soud v zemi v rozhodnutí 6: 3 zrušil zákon a ponechal otevřené dveře dalším státům, které se rozhodly povolit provozování sázkových kanceláří.

Závěrečné slovo

Termín bookmaker nese poněkud negativní konotaci, zvláště když je spojen s organizovaným zločinem. Lidé, kteří mají rádi hazard, však na své existenci nevidí nic špatného. V dnešní době jsou bookmakery méně často jednotlivci a častěji obchodní organizace, například kniha sportů v kasinu. Zatímco v některých zemích je otázka zákonnosti pevně zakotvena, v jiných zůstává budoucnost sázkových kanceláří nejistá.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika. Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další finanční zdroje uvedené níže:

  • Kryptoměna Kryptoměna Kryptoměna je forma digitální měny založená na blockchainových sítích. Kryptoměna jako bitcoin a ethereum se stávají široce přijímanými.
  • Finanční zprostředkovatel Finanční zprostředkovatel Finanční zprostředkovatel označuje instituci, která jedná jako prostředník mezi dvěma stranami za účelem usnadnění finanční transakce. Mezi instituce, které se běžně označují jako finanční zprostředkovatelé, patří komerční banky, investiční banky, podílové fondy a penzijní fondy.
  • Systematické riziko Systematické riziko Systematické riziko je ta část celkového rizika, která je způsobena faktory mimo kontrolu konkrétní společnosti nebo jednotlivce. Systematické riziko je způsobeno faktory, které jsou mimo organizaci. Veškeré investice nebo cenné papíry podléhají systematickému riziku, jedná se tedy o nediferencovatelné riziko.
  • Druhy trhů - Dealer, Brokers, Burzy Druhy trhů - Dealers, Brokers, Burzy Trhy zahrnují makléře, dealery a burzovní trhy. Každý trh funguje podle různých obchodních mechanismů, které ovlivňují likviditu a kontrolu. Různé typy trhů umožňují různé obchodní charakteristiky uvedené v této příručce

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found