Komerční pojišťovací makléř - přehled, co vlastně makléři dělají!

Komerční pojišťovací makléř je jednotlivec, jehož úkolem je působit jako zprostředkovatel Finanční zprostředkovatel Finanční zprostředkovatel označuje instituci, která jedná jako prostředník mezi dvěma stranami za účelem usnadnění finanční transakce. Mezi instituce, které se běžně označují jako finanční zprostředkovatelé, patří komerční banky, investiční banky, podílové fondy a penzijní fondy. mezi poskytovateli pojištění a zákazníky. Dnes může být oblast pojistných smluv skličující, protože je plná sofistikované terminologie a stejně složitých postupů. Existence komerčních pojišťovacích makléřů vede dlouhou cestou k tomu, aby se zákazníci neztratili v moři důvěryhodných a bezohledných poskytovatelů pojištění.

Komerční pojišťovací makléř pomáhá klientům

Než se majitel firmy spěchá najmout komerčního pojišťovacího makléře, je třeba zvážit několik věcí. Čtěte dále a dozvíte se více o komerčních pojišťovacích makléřích.

Komerční pojišťovací makléř vs. agent

První věc, kterou je třeba mít na paměti, je, že komerční pojišťovací makléř není stejný jako agent. Vlastníci podniků, kteří v oblasti pojištění začínají, často používají tyto pojmy zaměnitelně. Pravdou je, že se jedná o dva odlišné profesionály, z nichž každý nabízí různé služby. Kromě skutečnosti, že oba prodávají komerční pojistné smlouvy, existuje mezi nimi velmi malá podobnost.

A komerční pojišťovací makléř snaží se najít svým klientům nejlepší komerční pojistné smlouvy. To znamená, že nejsou vázáni na jediného poskytovatele pojištění. A jelikož jejich práce zahrnuje porovnávání pojistného Pojistné riziko za selhání Pojistné za riziko selhání je efektivně rozdíl mezi úrokovou sazbou dluhového nástroje a bezrizikovou sazbou. Riziková prémie za selhání existuje, aby kompenzovala investory za pravděpodobnost, že účetní jednotka nesplní svůj dluh. v různých firmách pravděpodobně naleznou nízké pojistné sazby. V ideálním případě by obchodní pojišťovací makléř pracoval v nejlepším zájmu svých zákazníků.

Naproti tomu a komerční pojišťovací agent pracuje pro jednu konkrétní pojišťovací společnost marketingem a reklamou svých komerčních pojistných produktů. Praxe do značné míry omezuje možnosti zákazníka porovnávat pojistné produkty. Takže zatímco komerční pojišťovací makléř zastupuje kupce pojištění, agent zastupuje prodejce pojištění.

Komerční pojišťovací makléř vs. agent - schéma

Nejlepší vlastnosti komerčních pojišťovacích makléřů

Pro každého podnikatele je výběr kvalifikovaného obchodního pojišťovacího makléře důležitým rozhodnutím, které bude mít značný dopad na obchodní operace. Chcete-li získat ty nejlepší služby, hledejte u potenciálních pojišťovacích makléřů následující vlastnosti:

1. Znalosti a zkušenosti

Podniky čelí spoustě rizik, od strategických po finanční a rizika související s dodržováním předpisů. Dodd-Frankův zákon Dodd-Frankův zákon nebo zákon o Wall Street Reform a ochraně spotřebitele z roku 2010 byl uzákoněn během Obamovy vlády jako reakce k finanční krizi v roce 2008. Usilovala o zavedení významných změn ve finanční regulaci a vytvoření nových vládních agentur pověřených prováděním různých ustanovení zákona. . Některá rizika mohou mít devastující účinky na obchodní operace, a proto je zásadní získat komerční pojistnou smlouvu, která chrání firmu a její aktiva.

Komerční pojišťovací makléř pomáhá majitelům podniků posoudit rizika, kterým jejich firmy čelí. Při tom je pojišťovací makléř schopen doporučit nejlepší pojistnou smlouvu, která řeší identifikovaná rizika. V závislosti na situaci vás může komerční pojišťovací makléř přesměrovat také na právníka Průvodce platem právníka V tomto průvodci platem právníka uvádíme přehled několika zaměstnání právníků a jejich odpovídající mezdové platy pro rok 2018. Právník, nazývaný také právník , je profesionál, který vykonává advokacii. Mezi odpovědnosti patří poskytování právního poradenství klientům během soudních řízení a právních jednání. nebo účetní, pokud je potřeba další konzultace.

2. Silná pracovní etika

Profesionální komerční pojišťovací makléři jsou také známí svou silnou pracovní morálkou. Znamená to, že neúnavně pracují na tom, aby svým klientům zajistili to, co chtějí. Po identifikaci ideální pojistné smlouvy vás takový makléř provede procesem podání žádosti.

Majitelé společností, kteří o takové zásady žádají poprvé, najdou takové vedení a podporu neuvěřitelně cenné. Kterýkoli jedinec může prodat pojistné krytí, ale pouze skvělý makléř bude s klienty pracovat po celou dobu, i když se mění potřeby jeho firem.

3. Dobré komunikační dovednosti

Vztah mezi komerčním pojišťovacím makléřem a jeho klientem musí být ve vzájemném respektu a neustálé komunikaci. Dávejte si pozor na makléře, kteří více inklinují k prodeji pojistných produktů, které neodpovídají potřebám klienta. V ideálním případě je dobrým makléřem ten, kdo nejprve naslouchá svému zákazníkovi a bere na vědomí konkrétní potřeby, které je třeba řešit.

Jakmile dobře porozumí obchodním potřebám zákazníka, prozkoumá různé pojistné produkty, které odpovídají scénáři. Poté nabídne svému klientovi různé možnosti a poradí mu, který z nich je nejlepší. Při vysvětlování různých pojistných smluv, z nichž by mohli mít prospěch jeho klienti, dobrý makléř vysvětluje silné i slabé stránky jednotlivých pojistných smluv.

4. Vynikající zákaznická podpora

Většina klientů nemá ráda časté změny zásad nebo zprostředkovatelů. Aby se takovému scénáři zabránilo, měl by komerční pojišťovací makléř poskytovat vynikající služby zákazníkům. Znamená to předem provést řádný průzkum, aby byl připraven na všechny odpovědi na otázky, které by jeho klient mohl položit.

Dalším aspektem poskytování kvalitních služeb je bezodkladné předávání jakýchkoli dobrých nebo špatných zpráv týkajících se pojistné smlouvy. Je pravděpodobné, že klienti naváží dlouhodobé vztahy s důvěryhodnými makléři, kteří dokážou, že mohou efektivně zpracovávat své účty.

5. Dostupnost

Nejlepšími komerčními pojišťovacími makléři jsou ti, kteří jsou dosažitelní kdykoli během dne nebo v noci. I když jsou zaneprázdněni, mají takoví makléři čas vrátit se ke svým klientům a poskytnout potřebnou zpětnou vazbu. Na konkrétní formě komunikace, kterou broker využívá, nezáleží. Důležité je poskytnout okamžitou zpětnou vazbu jeho zákazníkům.

Proč si najmout obchodního pojišťovacího makléře?

Komerční pojišťovací makléř může být cenný z následujících důvodů:

1. Nestranné rady

Bezpochyby hlavní výhodou získávání služeb komerčního pojišťovacího makléře jsou nestranné a nezaujaté informace a rady poskytované tímto odborníkem. Vzhledem k tomu, že tito makléři mají spojení s hromadou různých poskytovatelů pojištění, jsou v lepší pozici pro identifikaci politik, které by mohly fungovat ve prospěch jejich klientů. Na rozdíl od komerčního pojišťovacího agenta není makléř dlužen jedné konkrétní pojišťovací společnosti.

Makléř je schopen dělat provize bez ohledu na pojišťovnu, na kterou směruje své zákazníky. Ve skutečnosti většina makléřů potřebuje čas na analýzu různých pojistných smluv, než svým zákazníkům doporučí to nejlepší. Pojišťovací agent bude mít naopak sklon směřovat své zákazníky na konkrétní firmu, se kterou je spojen. To znamená, že komerční pojišťovací agent ne vždy nabízí nejlepší pojistné sazby na trhu.

2. Zmírněte obchodní rizika

Řada podnikatelů si není vědoma mnoha rizik, jimž jsou jejich společnosti vystaveny. Často to není kvůli nedostatku náležité péče, ale proto, že jim nebylo poskytnuto správné vedení. Profesionálně kvalifikovaný komerční pojišťovací makléř provede podrobnou analýzu podniku s cílem identifikovat rizika, která by mohla poškodit vaše podnikání. Takový odborník se nebude vyhýbat tomu, aby informoval svého klienta, že příliš mnoho věřitelů by mohlo vést k bankrotu jeho firmy.

Další rizika, kterým bude podnik pravděpodobně čelit, se týkají problémů s dodržováním předpisů, provozních činností a dokonce i reputačních rizik. Po identifikaci těchto rizik se komerční pojišťovací makléř snaží najít přijatelná řešení pro zmírnění těchto rizik.

Klíčové jídlo

Majitelé podniků musí zajistit, aby získali správné komerční pojistné smlouvy, které kryjí jejich podniky. Bohužel často čelí mnoha odpovědnostem, které jim brání ve zkoumání pojistných smluv. Někteří z těchto vlastníků společností, kteří se sami pokoušejí hledat dobrou pojistnou smlouvu, se nakonec stanou oběťmi nelegitimních pojišťovacích společností.

Nejlepší způsob, jak toho dosáhnout, je najmout si komerčního pojišťovacího makléře. Jedná se o odborníka jednajícího jako prostředník mezi renomovanými pojišťovnami a klientem. Tito makléři dávají přednost potřebám svých klientů před potřeby poskytovatele pojištění. Tímto způsobem jsou schopni najít komerční pojistné smlouvy, které nabízejí dostatečné krytí s velmi dostupným pojistným.

Dodatečné zdroje

Finance je předním poskytovatelem kurzů finančního modelování pro finanční a pojišťovací profesionály. Abychom vám pomohli v kariérním postupu, podívejte se na další zdroje níže:

  • Komerční realitní makléř Komerční realitní makléř Komerční realitní makléř je prostředníkem mezi prodejci a kupujícími komerčních nemovitostí, který pomáhá klientům prodávat, pronajímat nebo kupovat komerční nemovitosti. Komerční realitní makléř má svobodu pracovat buď jako nezávislý agent, nebo jako člen obchodní realitní makléřské firmy.
  • Pracovní tituly v oblasti bankovnictví a financí Pracovní tituly v oblasti bankovnictví a financí Jedná se o nejčastější pracovní pozice v oblasti bankovnictví, financí a účetnictví pro studenty a profesionály, kteří chtějí rozvíjet svou kariéru. Tyto tituly se pravidelně používají v pracovních nabídkách nalezených online a pokrývají cokoli od vstupních pozic až po úroveň manažerů a manažerů.
  • Mezilidské dovednosti Mezilidské dovednosti Mezilidské dovednosti jsou dovednosti potřebné k efektivní komunikaci, interakci a práci s jednotlivci a skupinami. Lidé s dobrými mezilidskými dovednostmi jsou silnými verbálními i neverbálními komunikátory a jsou často považováni za „dobré s lidmi“.
  • Klepání na dveře Klepání na dveře Klepání na dveře je strategie generování potenciálních zákazníků, kterou používají bankovní poradci k zajištění vyhlídek na podnikání.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found