Nejlepší knihy o podnikových financích - Další informace o podnikových financích

V současné době je k dispozici mnoho knih o podnikových financích, které pokrývají různá témata od začátečníků po pokročilé úrovně. Finanční profesionálové Nejlepší finanční pozice v korporaci Ve světě podnikových financí existuje spousta pracovních míst. Nejlepší finanční pozice ve společnosti se liší podle odvětví, seniority a kompenzace. V této příručce prozkoumáme hlavní finanční úlohy, které můžete ve společnosti mít. mají přístup k široké škále zdrojů, aby se dozvěděli více o tomto odvětví a zlepšili své dovednosti. Čtením knihy mohou za relativně krátkou dobu získat přístup k velkému množství informací a výzkumných dat.

Nejlepší knihy o podnikových financích

Vzhledem k tomu, že na dnešním trhu jsou k dispozici tisíce knih o podnikových financích, je výzvou najít ty nejlepší. Vyhledávání výrazu „nejlepší knihy o korporátních financích“ na Googlu vám poskytne několik stránek s výsledky od různých autorů. Nedělejte si starosti - přišli jsme se seznamem knih, které vám mohou pomoci obohatit vaše finanční znalosti a pomoci vám při kariérním růstu v tomto odvětví.

Úvod do firemních finančních knih

Zde jsou některé z nejlepších knih o podnikových financích pro získávání znalostí a učení se základům finančního průmyslu.

1. Corporate Finance: Theory and Practice - Pierre Vernimmen, Pascal Quiry, Maurizio Dallochio, Yann Le Fur a Antonio Salvi

Tato kniha, oblíbená mezi studenty i profesionály, nabízí komplexní prohlídku podnikových financí s využitím pokynů založených na scénářích s globální perspektivou.

2. Corporate Finance: The Basics - Terence C.M. Tse

Kniha Tse představuje vnitřní fungování podnikových financí jednoduchým a snadno srozumitelným způsobem, jehož cílem je přidat zábavu do odvětví, které může být pro některé zastrašující.

3. Slovník finančních podmínek - Thomas Herold

Heroldova kniha je praktický průvodce, který vám pomůže pochopit nejběžnější pojmy používané finančními profesionály.

Zdarma e-knihy o podnikovém financování

I když může být obtížné získat finanční knihy od vydavatelů zdarma, mnoho webů vydává své vlastní e-knihy. Pro finanční profesionály, kteří dávají přednost používání gadgetů před přinášíním mnoha fyzických knih, jsou e-knihy tím správným směrem. Jsou pohodlné a umožňují lidem číst o podnikových financích kdykoli a kdekoli. Zde je několik bezplatných elektronických knih, které je třeba zvážit:

1. Základy podnikového financování - Richard A. Brealey, Stewart C. Myers a Alan J. Marcus

Tato kniha vstřícná ke studentům zaujímá inovativní a tržně orientovaný přístup k diskusi o současném prostředí podnikových financí.

2. Základy podnikového financování - Stephen Ross, Randolph Westerfield a Bradford Jordan

Tato kniha obsahuje 18 kapitol, které pokrývají tři základní témata: důraz na intuici, jednotný oceňovací přístup a manažerské zaměření.

Pokročilé firemní finanční knihy

Ať už studujete na MBA Stojí to MBA za to? Pokud uvažujete o obchodní škole, na kterou se možná ptáte, stojí za to MBA ?. Odpověď (jako v každé třídě MBA) je: „záleží“. Kromě zátěže na MBA není téměř žádný důvod, abyste MBA neudělali, pokud to váš šéf platí. Mohou to použít jako páku proti vám a uzamknout vás, ale návratnost investic je neuvěřitelná, pokud je zdarma (samozřejmě). nebo při pohledu na zlepšení dovedností ve vaší současné roli může být investice do pokročilých knih o podnikových financích klíčem k dosažení významného kariérního postupu.

1. Risk Management: The Ultimate Guide to Financial Risk Management as Applied to Corporate Finance - Greg Shields

Některá z témat diskutovaných v této knize zahrnují výhody dobrého řízení rizik. Řízení rizik Řízení rizik zahrnuje identifikaci, analýzu a reakci na rizikové faktory, které jsou součástí života podniku. Obvykle se provádí s podnikovým řízením rizik a nástroji pro řízení rizik.

2. Modely kontinuálního času v oblasti podnikových financí - Santiago Moreno-Bromberg a Jean-Charles Rochet

Studentům, vědcům a odborníkům bude kniha užitečná, protože zahrnuje dynamické modely rozhodování o podnikových financích, od rozdělení dividend a emise cenných papírů po kapitálovou strukturu. společnost k financování svých operací a financování svých aktiv. Kapitálová struktura firmy.

3. Podnikové finance: Investiční a poradenské aplikace - Jesse McDougall a Patrick Boyle

Kniha, kterou napsali finanční odborníci pro finanční profesionály, kniha určená pro ty, kteří začínají kariéru v investičním bankovnictví a správě aktiv.

Nejprodávanější knihy podnikových financí všech dob

Mnoho knih o podnikových financích se dostává do regálů knihkupectví po celém světě, ale existují některé zdroje, které jsou považovány za knihy mnoha odborníků v oboru. Tady jsou některé z nich:

1. Finanční modelování - Simon Benninga

Benningova kniha je považována za standardní text vysvětlující finanční modely v aplikaci Excel. Kniha používá podrobné tabulky a zabývá se základními a pokročilými modely v oblastech podnikového financování, opcí, dluhopisů a správy portfolia.

2. Porozumění podnikovým financím - John Cousins

Cousinsova kniha poskytuje rámec o tom, jak společnosti rozhodují o investování peněz a které projekty mají realizovat. Poskytuje také analytické nástroje pro utrácení a šetření peněz a pokyny, jak činit dobrá finanční rozhodnutí.

3. Lekce v oblasti podnikových financí: Případové studie Přístup k finančním nástrojům, finančním politikám a oceňování - Paul Asquith a Lawrence A. Weiss

Tato kniha sleduje intuitivní přístup při vysvětlování všech oblastí podnikového financování, včetně kapitálové struktury, ocenění společnosti, dividend, splatnosti dluhu, poměrů a proformas.

Můžete si také prohlédnout rozsáhlou knihovnu bezplatných e-knih Finance pokrývajících širokou škálu obchodních témat. Stáhněte si zdarma e-knihy zde.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další finanční zdroje uvedené níže:

  • Nejlepší knihy o finančním modelování Nejlepší knihy o finančním modelování Seznam nejlepších knih o finančním modelování, od začátečníků až po pokročilé, pro finanční profesionály. V této příručce jsme sestavili to, o čem se domníváme, že je to osm nejdůležitějších a užitečných knih o finančním modelování. Doporučujeme tyto knihy doplnit o naše video kurzy. Přečtěte si seznam!
  • Cheat Sheet Financial Ratios Cheat Sheet Financial Ratios Cheat Sheet Financial Ratios Cheat Sheet je elektronická kniha ve formátu PDF, která je zdarma a je k dispozici ke stažení komukoli. Podváděcí list překračuje základní finanční poměry, které finanční analytik používá k analýze podnikání.
  • Průvodce analytikem Trifecta® Průvodce analytikem Trifecta® Konečný průvodce tím, jak být prvotřídním finančním analytikem. Chcete být prvotřídním finančním analytikem? Hledáte nejlepší osvědčené postupy v oboru a vyčníváte z davu? Náš proces s názvem The Analyst Trifecta® se skládá z analytiky, prezentace a měkkých dovedností
  • Nejlepší finance a investiční knihy Finance investující knihy Nejlepší finanční knihy. Toto jsou nejlepší knihy, které doporučujeme všem našim studentům přečíst, aby se dozvěděli více o investování, financích, finančním modelování a oceňování.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found