Fiduciární povinnost - Definice, příklady fiduciárních vztahů

Povinností fiduciáře je odpovědnost, kterou jsou fiduciáři pověřeni při jednání s jinými stranami, zejména ve vztahu k finančním záležitostem. Správa soukromého bohatství Správa soukromého majetku je investiční praxe, která zahrnuje finanční plánování, správu daní, ochranu aktiv a další finanční služby pro vysoké čisté jmění jednotlivci (HNWI) nebo akreditovaní investoři. Správci soukromého majetku vytvářejí úzké pracovní vztahy s bohatými klienty, aby pomohli vybudovat portfolio, které splňuje finanční cíle klienta. . Ve většině případů to znamená, že povinnosti zahrnují fiduciáře, který dohlíží na bohatství svých klientů, jedná jménem klienta a v jejich nejlepším zájmu.

 Fiduciární povinnost

Co je to svěřenec?

Abychom lépe porozuměli svěřenecké povinnosti, je nejprve důležité vědět, co je to svěřenecký zákon. Fiduciář má vůči svým klientům etické a právní povinnosti - vztah, který vyžaduje důvěru a obezřetnost ze strany fiduciáře. Klienti často svěřují značné množství majetku správci, ať už ve formě hotovosti nebo jiných aktiv. Druhy aktiv Mezi běžné typy aktiv patří běžná, dlouhodobá, fyzická, nehmotná, provozní a neprovozní. Správně identifikovat a.

Součástí role zmocněnce je jednat, vždy a především, v nejlepším zájmu svých klientů. Ve většině případů by fiduciáři neměli získávat přímý finanční zisk z žádného z rozhodnutí, která učiní, ani z akcí, které přijmou jménem svých klientů. Pokud ano, mělo by to být pouze s plným souhlasem klienta.

Příklady fiduciárních vztahů

Fiduciární vztah je vztah mezi fiduciářem a příjemcem nebo klientem. Některé příklady fiduciárních vztahů jsou uvedeny níže:

  • Makléři Komerční pojišťovací makléř Komerční pojišťovací makléř je jednotlivec, jehož úkolem je působit jako prostředník mezi poskytovateli pojištění a zákazníky. Existence komerčních pojišťovacích makléřů vede dlouhou cestou k tomu, aby se zákazníci neztratili v moři důvěryhodných a bezohledných poskytovatelů pojištění. a ředitelé
  • Správci a příjemci
  • Advokáti a klienti

Ve vztahu k finančním závazkům nejsou zastoupeny všechny role zmocněnce. Průvodce platem právníka v této příručce V tomto průvodci platem právníka uvádíme přehled několika pracovních míst právníků a jejich odpovídajících mezd v polovině roku 2018. Právník, nazývaný také právník, je profesionál, který vykonává advokacii. Mezi odpovědnosti patří poskytování právního poradenství klientům během soudních řízení a právních jednání. například může, ale nemusí se starat o finanční aktiva jednotlivce, když jedná ve funkci svěřence.

V každém typu vztahu fiduciáře / klienta je povinností fiduciáře jednat způsobem, který nejlépe slouží jeho klientovi. To znamená nevstupovat do žádných dalších vztahů, které by vedly ke střetu zájmů, vypracovat s klientem akční plán, aby bylo zajištěno dosažení požadovaného výsledku klienta, udržovat klienta v aktuálním stavu o všech událostech a / nebo změnách a být k dispozici odpovídat na otázky nebo řešit problémy, jakmile se objeví.

Klasickým příkladem porušení svěřenecké povinnosti by byl finanční poradce Finanční poradce Finanční poradce je finanční profesionál, který poskytuje konzultace a poradenství ohledně financí jednotlivce nebo subjektu. Finanční poradci mohou pomoci jednotlivcům a společnostem dosáhnout jejich finančních cílů dříve tím, že svým klientům poskytnou strategie a způsoby, jak vytvořit větší bohatství, které povede klienta k investování „A“, i když si je důvěrník vědom toho, že investice „B“ bude pravděpodobně nejlepší návratnost investice - jednoduše proto, že fiduciář získá velkou provizi z přesvědčování klienta, aby investoval do investice A. V takovém scénáři dává fiduciář přednost vlastnímu nejlepšímu zájmu před nejlepším zájmem svého klienta.

Pověřovací povinnost - povinnost respektovat

Povinnost fiduciáře je jednou z nejvyšších a nejrespektovanějších povinností. Fiduciáři jsou placeni za práci. Mají však také za úkol být očima a ušima svého klienta a pracovat na zajištění klientových požadovaných výsledků bez jakéhokoli příslibu další kompenzace.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další finanční zdroje uvedené níže:

  • Etika v podnikání Etika v podnikání Abychom to zjednodušili, jsou etikou podnikání morální principy, které fungují jako vodítko pro způsob, jakým se podnik řídí a jaké transakce provádí. v
  • Finanční zprostředkovatel Finanční zprostředkovatel Finanční zprostředkovatel označuje instituci, která jedná jako prostředník mezi dvěma stranami za účelem usnadnění finanční transakce. Mezi instituce, které se běžně označují jako finanční zprostředkovatelé, patří komerční banky, investiční banky, podílové fondy a penzijní fondy.
  • Prozkoumání závěti Probate Probate je právní a finanční proces, který nastává po smrti jednotlivce a konkrétně se zabývá vůlí, majetkem a
  • Pravidlo Revlon Pravidlo Revlon Pravidlo Revlon řeší střety zájmů tam, kde jsou zájmy představenstva v rozporu s jejich svěřeneckou povinností. Pravidlo Revlon konkrétně vzniklo z nepřátelského převzetí moci. Před samotným převzetím je povinností představenstva chránit společnost před převzetím. Jednou

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found