Jak hledat v aplikaci Excel - Jak snadno najít a nahradit v aplikaci Excel

Funkce Najít a nahradit v aplikaci Excel vám umožní rychle prohledat všechny buňky a vzorce v tabulce pro všechny instance, které odpovídají vašim kritériím hledání. Tato příručka se bude zabývat tím, jak vyhledávat v aplikaci Excel a používat vyhledávat a nahrazovat v aplikaci Excel.

Příklady toho, co byste mohli použít k vyhledání pomocí funkce Excel Find:

  • Všechny buňky, které obsahují číslo „10“
  • Všechny vzorce, které obsahují odkaz na buňku „B7“
  • Všechny vzorce s funkcí SUMA

Existují dva způsoby, jak získat přístup k funkci Excel Find:

  • Stiskněte Ctrl + F
  • Na pásu karet Domů v části „Najít a vybrat“ zvolte „Najít“

Chcete-li si prohlédnout videonávod Go To Special, podívejte se na náš bezplatný kurz Excel Crash.

Proč používat funkci Excel Find?

Existuje mnoho dobrých důvodů, proč použít funkci Najít při provádění finančního modelování Co je to finanční modelování Finanční modelování se provádí v aplikaci Excel k předpovědi finanční výkonnosti společnosti. Přehled toho, co je finanční modelování, jak a proč stavět model. v aplikaci Excel.

Hlavním důvodem je jeho použití ve spojení s funkcí Nahradit pro rychlou úpravu mnoha buněk nebo vzorců najednou.

Například pokud máte stovky buněk se vzorci, které odkazují na konkrétní buňku, můžete změnit vzorec pomocí funkce Najít a nahradit. To vám ušetří námahu s individuální úpravou každé buňky pomocí tohoto vzorce a zaručuje, že vám žádná neunikne.

Chcete-li získat další tipy na úsporu času, je zde seznam všech zkratek aplikace Excel Klávesové zkratky aplikace Excel PC Mac Zkratky aplikace Excel - Seznam nejdůležitějších a nejběžnějších zkratek aplikace MS Excel pro uživatele PC a Mac, finance, účetní profese. Klávesové zkratky zrychlují vaše dovednosti v oblasti modelování a šetří čas. Naučte se úpravy, formátování, navigaci, pás karet, vkládání speciálních, manipulaci s daty, úpravy vzorců a buněk a další zkratky, které vám zrychlí modelování.

Příklad hledání a nahrazení v aplikaci Excel

Níže je uveden příklad toho, jak pomocí funkce Najít a nahradit změnit vzorce SUM v tabulce níže, aby se všechny staly vzorci MEDIAN.

Část1: Najděte jediný datový bod

  1. Stiskněte Ctrl + F
  2. Zadejte „Sarah“
  3. Klikněte na Najít další

Funkce Najít Excel

Část 2: Vyhledejte v aplikaci Excel všechny instance něčeho

  1. Stiskněte Ctrl + F
  2. Typ „Průměrný“
  3. Klikněte na Najít vše

Jak něco hledat v aplikaci Excel

Část 3: Nahraďte všechny instance něčeho

  1. Stiskněte Ctrl + F
  2. Klikněte na kartu Nahradit nahoru
  3. Do vyhledávacího pole zadejte „Průměrný“
  4. Do pole Nahradit zadejte „Medián“
  5. Klikněte na Nahradit vše
  6. Gratulujeme, všechny vaše vzorce SUM jsou nyní vzorci MEDIAN!

Jak najít a nahradit v aplikaci Excel

Více lekcí aplikace Excel

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce, jak vyhledávat v aplikaci Excel a jak najít a nahradit v aplikaci Excel.

Chcete-li zvládnout Excel, podívejte se na všechny finanční zdroje aplikace Excel Zdroje aplikace Excel Naučte se Excel online se stovkami bezplatných výukových programů, zdrojů, průvodců a podvodných listů pro Excel! Zdroje financí jsou nejlepší způsob, jak se naučit Excel podle vašich vlastních podmínek. naučit se všechny nejdůležitější vzorce, funkce a zkratky.

Mezi další finanční průvodce a zdroje, které mohou být užitečné, patří:

  • Vzorce a funkce aplikace Excel Excel pro začátečníky Tato příručka pro Excel pro začátečníky vás naučí vše, co potřebujete vědět o tabulkách a vzorcích aplikace Excel pro provádění finanční analýzy. Podívejte se na video a dozvíte se vše, co začátečník potřebuje vědět z toho, co je Excel, proč používáme a jaké jsou nejdůležitější klávesové zkratky, funkce a vzorce
  • Zkratky pro Excel Zkratky pro Excel PC Mac Zkratky pro Excel - Seznam nejdůležitějších a nejběžnějších zkratek pro MS Excel pro uživatele PC a Mac, finance, účetní profese. Klávesové zkratky zrychlují vaše dovednosti v oblasti modelování a šetří čas. Naučte se úpravy, formátování, navigaci, pás karet, vkládání speciálních, manipulaci s daty, úpravy vzorců a buněk a další zkratky
  • Přejít na speciální Přejít na speciální Přejít na speciální v aplikaci Excel je důležitá funkce pro tabulky finančního modelování. Klávesa F5 otevře Přejít na, vyberte Speciální zkratky pro vzorce aplikace Excel, což vám umožní rychle vybrat všechny buňky, které splňují určitá kritéria.
  • Index Match Match Index Match Formula Kombinace funkcí INDEX a MATCH je výkonnější vyhledávací vzorec než VLOOKUP. Naučte se používat INDEX MATCH v tomto výukovém programu Excel. Index vrací hodnotu buňky v tabulce na základě čísla sloupce a řádku a funkce Match vrací pozici buňky v řádku nebo sloupci. Naučte se, jak na ně v této příručce

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found