Funkce RAND - vzorec, příklady, jak používat RAND

Funkce RAND je zařazena do seznamu funkcí matematické a trigonometrické funkce aplikace Excel Seznam nejdůležitějších funkcí aplikace Excel pro finanční analytiky. Tento podváděcí list pokrývá stovky funkcí, které je důležité znát jako analytik aplikace Excel. Funkce vrátí náhodné číslo mezi 0 a 1. Poskytuje reálné číslo, které bude vráceno při každém otevření listu.

Jako finanční analytik Popis pracovní pozice finančního analytika Níže uvedený popis pracovní pozice finančního analytika poskytuje typický příklad všech dovedností, vzdělání a zkušeností potřebných k získání pozice analytika v bance, instituci nebo korporaci. Provádějte finanční prognózy, reportování a sledování provozních metrik, analyzujte finanční data, vytvářejte finanční modely, pomocí funkce RAND lze generovat náhodná čísla. Ve finančním odvětví se však používá méně často, ve srovnání s jinými oblastmi, jako je kryptografie a statistika.

Vzorec

= RAND ()

Funkce RAND nevyžaduje žádný argument.

Jak používat funkci RAND v aplikaci Excel?

Abychom pochopili použití funkce RAND, uvažujme příklad:

Příklad 1

Když zadáme = RAND () do libovolné buňky, při každém otevření nebo přepočítání listu se zobrazí jiné číslo, jak je uvedeno níže:

Funkce RAND

Když jsme provedli několik přepočtů, list změnil výsledky, jak je uvedeno níže:

Funkce RAND - příklad

Co je třeba pamatovat na funkci RAND

  1. RAND vypočítá novou hodnotu při každém výpočtu listu. Pokud chceme zastavit generování náhodných čísel, musíme zkopírovat buňky obsahující RAND do schránky a poté je pomocí příkazu Vložit jinak> Hodnoty převést na text.
  2. Chcete-li získat náhodné číslo, které se při výpočtu listu nezmění, musíme do řádku vzorců zadat = RAND () a poté stisknutím klávesy F9 převést vzorec na jeho výsledek.
  3. Pokud si přejeme generovat sadu náhodných čísel ve více buňkách, musíme buňky vybrat, zadat RAND () a poté stisknout Ctrl + Enter.
  4. Pokud si přejeme vygenerovat náhodné číslo mezi dvěma čísly, můžeme použít vzorec: RAND () * (b - a) + a, kde A je nejmenší číslo a b je největší číslo, pro které chceme vygenerovat náhodné číslo.

Kliknutím sem stáhnete ukázkový soubor aplikace Excel

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce důležitými funkcemi aplikace Excel! Tím, že si uděláte čas na osvojení a zvládnutí těchto funkcí aplikace Excel, výrazně urychlíte svou finanční analýzu. Další informace najdete v těchto dalších finančních zdrojích:

  • Funkce aplikace Excel pro finance Excel pro finance Tento průvodce Excel pro finance vás naučí 10 nejlepších vzorců a funkcí, které musíte znát, abyste byli skvělým finančním analytikem v aplikaci Excel. Tato příručka obsahuje příklady, snímky obrazovky a podrobné pokyny. Nakonec si stáhněte bezplatnou šablonu aplikace Excel, která obsahuje všechny finanční funkce obsažené v tomto kurzu
  • Kurz vzorců pro Excel
  • Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Tyto pokročilé vzorce aplikace Excel jsou důležité pro znalost a posune vaše dovednosti v oblasti finanční analýzy na další úroveň. Pokročilé funkce aplikace Excel, které musíte znát. Naučte se 10 nejlepších vzorců aplikace Excel, které každý finanční analytik světové úrovně pravidelně používá. Tyto dovednosti zlepší vaši tabulkovou práci v jakékoli kariéře
  • Zkratky aplikace Excel pro PC a Mac Zkratky aplikace Excel PC Zkratky aplikace Excel pro Mac - Seznam nejdůležitějších a nejběžnějších zkratek pro MS Excel pro uživatele PC a Mac, finance, účetní profese. Klávesové zkratky zrychlují vaše dovednosti v oblasti modelování a šetří čas. Naučte se úpravy, formátování, navigaci, pás karet, vkládání speciálních, manipulaci s daty, úpravy vzorců a buněk a další zkratky

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found