Funkce SEARCH - vzorec, příklady, jak používat vyhledávání v aplikaci Excel

Funkce SEARCH je zařazena do seznamu funkcí Excel TEXT Funkce Seznam nejdůležitějších funkcí aplikace Excel pro finanční analytiky. Tento podváděcí list pokrývá stovky funkcí, které je důležité znát jako analytik aplikace Excel. SEARCH vrátí pozici zadaného znaku nebo podřetězce v zadaném textovém řetězci.

Ve finanční analýze Analýza účetní závěrky Jak provést analýzu účetní závěrky. Tato příručka vás naučí provádět analýzu finančního výkazu výkazu zisku a ztráty, rozvahy a výkazu peněžních toků včetně marží, poměrů, růstu, likvidity, pákového efektu, míry návratnosti a ziskovosti. , funkce SEARCH může být užitečná, pokud si přejeme najít umístění textu v řetězci. Tuto funkci můžeme například použít k vyhledání pozice písmene „n“ ve slově „jméno“.

Vzorec

= SEARCH (search_text, within_text, [start_num])

Funkce SEARCH používá následující argumenty:

  1. Vyhledávací_text (povinný argument) - Toto je znak nebo podřetězec, který chceme vyhledat.
  2. Uvnitř_textu (povinný argument) - Textový řetězec, který musíme vyhledat.
  3. Start_num (volitelný argument) - Určuje pozici řetězce v rámci_textu, od kterého má hledání začít. Pokud tento argument vynecháme, bude mít výchozí hodnotu 1, to znamená, že zahájí vyhledávání na začátku řetězce within_text.

Jak používat funkci HLEDAT v aplikaci Excel?

Jako funkci listu lze SEARCH zadat jako součást vzorce v buňce listu. Abychom pochopili použití této funkce, zvažte příklad:

Příklad

Předpokládejme, že jsme importovali data z externího zdroje a chceme najít určité znaky z níže uvedených hodnot:

Funkce SEARCH

Výsledky v aplikaci Excel jsou uvedeny na následujícím snímku obrazovky:

Funkce SEARCH - příklad

Několik poznámek k funkci HLEDÁNÍ:

1. #HODNOTA! error - Vyskytuje se, když:

A. Daný vyhledávací text se v zadaném řetězci within_text nenachází.

b. Dané [počáteční_číslo] je menší než nula nebo je větší než délka zadaného řetězce within_text.

2. V argumentu search_text můžeme použít následující zástupné znaky:

A. ? - Odpovídá libovolné jednotlivé postavě.

b. * - Odpovídá jakékoli posloupnosti znaků. Například podmínka „A * e“ bude odpovídat libovolnému podřetězci začínajícímu „A“ a končícímu „e“.

3. Funkce FIND nepodporuje rozlišování malých a velkých písmen nebo použití zástupných znaků, takže můžeme použít funkci SEARCH k vyhledávání bez rozlišování malých a velkých písmen a / nebo k používání zástupných znaků.

Kliknutím sem stáhnete ukázkový soubor aplikace Excel

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce důležitými funkcemi aplikace Excel! Když si uděláte čas na osvojení a zvládnutí těchto funkcí, výrazně urychlíte své finanční modelování. Další informace najdete v těchto dalších finančních zdrojích:

  • Kurz vzorců pro Excel
  • Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Tyto pokročilé vzorce aplikace Excel jsou důležité pro znalost a posune vaše dovednosti v oblasti finanční analýzy na další úroveň. Pokročilé funkce aplikace Excel, které musíte znát. Naučte se 10 nejlepších vzorců aplikace Excel, které každý finanční analytik světové úrovně pravidelně používá. Tyto dovednosti zlepší vaši tabulkovou práci v jakékoli kariéře
  • Zkratky aplikace Excel pro PC a Mac Zkratky aplikace Excel PC Zkratky aplikace Excel pro Mac - Seznam nejdůležitějších a nejběžnějších zkratek pro MS Excel pro uživatele PC a Mac, finance, účetní profese. Klávesové zkratky zrychlují vaše dovednosti v oblasti modelování a šetří čas. Naučte se úpravy, formátování, navigaci, pás karet, vkládání speciálních, manipulaci s daty, úpravy vzorců a buněk a další zkratky
  • Certifikace finančního modelování Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found