Better Business Bureau (BBB) ​​- přehled, systém hodnocení a služby, historie

The Better Business Bureau (BBB) ​​je soukromá nezisková organizace Soukromá vs veřejná společnost Hlavní rozdíl mezi soukromou vs veřejnou společností spočívá v tom, že s akciemi veřejné společnosti se obchoduje na burze cenných papírů, zatímco akcie soukromé společnosti nejsou . která se snaží zlepšit důvěru mezi spotřebiteli a podniky. Skládá se z více než 100 nezávisle začleněných organizací BBB ve Spojených státech, Kanadě a Mexiku a všechny organizace podléhají radě guvernérů.

Lepší obchodní kancelář

BBB není spojen s žádnou vládní agenturou. Podporuje ji přibližně 400 000 podniků působících v Severní Americe. Organizace na oplátku umožňuje akreditovaným podnikům používat ve svých propagačních materiálech logo s ochrannou známkou 5 P marketingu 5 P marketingu - produkt, cena, propagace, místo a lidé - jsou klíčové marketingové prvky používané k strategickému umístění firmy. 5 P z. Akreditované společnosti jsou považovány za legitimní a renomované podniky, které se angažují v poctivých obchodních praktikách. Etika podnikání Zjednodušeně řečeno, etika podnikání je morálními principy, které fungují jako vodítka pro způsob, jakým podnik provádí své transakce. V .

Spotřebitelé také získají bezplatné obchodní recenze pro více než čtyři miliony podniků působících v Severní Americe a mohou podávat stížnosti na podniky, kde čelí nevyřešeným problémům. BBB uvádí, že ročně obdrží více než 885 000 stížností spotřebitelů, z nichž 75% je vyřešeno.

Služby nabízené kanceláří Better Business Bureau

BBB nabízí spotřebitelům následující dvě hlavní služby:

# 1 Řešení sporů

Organizace působí jako neutrální strana při poskytování služeb řešení sporů spotřebitelům a podnikům. Postupy pro řešení sporů jsou navrženy Radou BBB a předávány místním organizacím BBB k provedení. Když zákazník podá spor s organizací proti podniku, kontaktuje BBB dotyčný podnik a nabídne zprostředkování sporu mezi stranami.

Od společností se nevyžaduje, aby byli akreditovanými členy BBB, aby mohli využívat zprostředkovatelskou službu. BBB řeší spory prostřednictvím mediace nebo nulové nebo nízkonákladové arbitráže. Organizace neřeší spory, které jsou řešeny u soudu, protože soudy nabízejí alternativní platformu pro rozhodčí řízení.

# 2 Databáze podniků

Kromě nabídky řešení sporů BBB také udržuje databázi podniků v USA - EDGAR EDGAR je databáze, do které veřejné společnosti v USA ukládají regulační dokumenty, jako jsou výroční zprávy, čtvrtletní zprávy, 10k, 10q, prospekt a další. EDGAR je zkratka pro Electronic Data Gathering, Analysis & Retrieval a je prohledávatelnou databází dokumentů pro americké společnosti. v Severní Americe. Podniky i spotřebitelé mají do databáze přístup zdarma. Některé z informací uložených v databázi zahrnují základní obchodní informace, jako jsou nabízené služby / produkty, totožnost vlastníka (majitelů), obchodní adresa, počet stížností podaných proti společnosti a názory spotřebitelů na podnikání.

Podnikům je také přiřazeno hodnocení od A + do F, které je přiřazeno na základě různých parametrů, jako je způsob, jakým podnik vyřizuje stížnosti, doba řešení konfliktů, počet stížností atd.

Systém hodnocení BBB a akreditace

BBB používá školní systém hodnocení A + až F od ledna 2009 poté, co opustil svůj dřívější systém, který hodnotil společnosti jako uspokojivé nebo neuspokojivé. Hodnocení jsou založena na 16 faktorech, které jsou zveřejněny společně s každým obchodním přehledem v obchodní databázi BBB. Na začátku BBB přidělil 17. faktor pro akreditované podniky, které organizaci zaplatily poplatek. Společnost později upustila od 17. faktoru poté, co začala kritizovat zvýhodňování placených členů.

Better Business Bureau (BBB)

Aby společnost mohla požádat o akreditaci BBB, musí fungovat alespoň jeden rok. Musí být také transparentní ve svých postupech, bez nevyřešených stížností, dodržovat reklamní kódy BBB a musí mít licenci k podnikání v příslušném odvětví. Akreditované podniky jsou povinny platit roční poplatky a další poplatky za plakety a za používání loga BBB na svých marketingových materiálech.

Historie kanceláře Better Business Bureau

Koncept BBB vznikl kvůli šarlatánství a falešným reklamám, které byly prominentní na počátku 20. století. Uvedené praktiky byly předmětem různých soudních sporů, jako například Spojené státy vs. čtyřicet sudů a Dvacet sudů z Coca-Coly, které vláda zahájila proti několika americkým společnostem. Rostoucí reklamní průmysl se ocitl na křižovatce s vládou za to, že se zapojil do praktik, které neprospěly spotřebitelům.

Když byl přijat zákon o čistých potravinách a drogách, stal se prezidentem sdružených reklamních klubů Ameriky v roce 1909 Samuel Dobbs, tehdejší vedoucí prodeje Coca-Coly. Americké sdružené reklamní kluby byly později přejmenovány na Americkou reklamní federaci. Prezident organizace přednesl na toto téma veřejné projevy a neustále se zasazoval o úplnou pravdu v reklamě.

V srpnu 1911 se Dobbs podílel na přijetí „Deseti přikázání reklamy“, které vyvinuli reklamní firmy a jednotlivé podniky. Později v listopadu téhož roku vydavatel Inkoust tiskárny, John Irving Romer navrhl vytvoření výborů pro bdělost, které by byly odpovědné za eliminaci zneužívání a stanovení norem a kódů pro reklamní průmysl. V roce 1912 založil George W. Coleman Národní výbor pro bdělost na podporu regionálních a národních reklamních snah.

Skupina prošla několika koly přejmenování a sloučení, než se nakonec stala kanceláří Better Business Bureau, jak je dnes známá. Skupina se v roce 1921 přejmenovala na National Better Business Bureau of the Associated Advertising Clubs of the World. Později se spojila se samostatnou, ale podobnou entitou známou jako National Association of Better Business Bureaus v roce 1946 a vytvořila tzv. Association of Better Business Bureaus, Inc. A konečně, rada Better Business Bureau nebo CBB byla založena v roce 1970 jako prostředek řízení všech souvisejících subjektů jako jedné organizace.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . Chcete-li se dále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Etické vs. právní normy ve financích Etické vs. právní normy Etické vs. právní normy: jaký je rozdíl? Investiční profesionálové dělají rozhodnutí, která jsou etická a respektují zákony
  • GAAP GAAP GAAP nebo obecně uznávané účetní zásady jsou běžně uznávaným souborem pravidel a postupů určených k řízení podnikového účetnictví a finančního výkaznictví. GAAP je komplexní soubor účetních postupů, které byly vyvinuty společně Radou pro finanční účetní standardy (FASB) a
  • Standardy IFRS Standardy IFRS Standardy IFRS jsou mezinárodní standardy účetního výkaznictví (IFRS), které se skládají ze souboru účetních pravidel, která určují, jak se v účetní závěrce musí vykazovat transakce a jiné účetní události. Jsou navrženy tak, aby udržovaly důvěryhodnost a transparentnost ve finančním světě
  • Interní kontroly Interní kontroly Interní kontroly jsou zásady a postupy zavedené vedením, které mimo jiné zajišťují spolehlivost účetní závěrky společnosti. Některé interní kontroly relevantní pro audit zahrnují bankovní odsouhlasení, systémy kontroly hesel pro účetní software a pozorování zásob.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found