Going Concern - Přehled, podmínky a červené vlajky

Princip nepřetržitého trvání předpokládá, že jakákoli organizace Typy organizací Tento článek o různých typech organizací zkoumá různé kategorie, do kterých mohou spadat organizační struktury. Organizační struktury budou v dohledné budoucnosti nadále provozovat svoji činnost. Tato zásada předpokládá, že každé rozhodnutí ve společnosti je přijímáno s cílem spíše než s jeho likvidací.

Chystáte se

Rozebrat znepokojení

Chůze je jedním z velmi základních principů účetnictví. Předpokládá, že účetní jednotka bude v dohledné budoucnosti pokračovat v podnikání. Naopak to také znamená, že účetní jednotka neplánuje nebo nečeká, že bude nucena likvidovat svá aktiva. Podle tohoto účetního principu brání výnosy Výnosy Výnosy jsou hodnotou veškerého prodeje zboží a služeb uznaného společností v daném období. Výnosy (označované také jako tržby nebo příjmy) tvoří začátek výkazu zisku a ztráty společnosti a jsou často považovány za „hlavní linii“ podniku. a výdaje podle dalších účetních zásad. Pokud by předpoklad nepřetržitého trvání podniku neplatil, nebylo by možné evidovat předplacené nebo časově rozlišené výdaje jako takové.

Koncept nepřetržitého trvání je relevantní nejen z výkazu zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty je jednou ze základních finančních výkazů společnosti, která ukazuje jejich zisk a ztrátu za určité časové období. Zisk nebo ztráta se určuje odečtením všech výnosů a odečtením všech nákladů z provozních i neprovozních činností. Toto prohlášení je jedním ze tří výkazů používaných jak v podnikových financích (včetně finančního modelování), tak v účetnictví. ale také z hlediska rozvahy. Všechna aktiva jsou odepisována a odepisována podle potřeby se stejnou myšlenkou, že podnik bude i nadále fungovat.

Podmínky pro vznik znepokojení

Koncept není nikde jasně definován v Obecně přijímaných účetních zásadách (GAAP). GAAP GAAP nebo Obecně přijímané účetní zásady jsou obecně uznávaným souborem pravidel a postupů určených k řízení podnikového účetnictví a finančního výkaznictví. GAAP je komplexní soubor účetních postupů, které byly vyvinuty společně Radou pro finanční účetní standardy (FASB) a účetní jednotkou a které ponechávají značné množství výkladů ohledně toho, kdy by to účetní jednotka měla vykazovat. Obecně přijímané auditorské standardy (GAAS) však vyžadují, aby auditor ověřil schopnost účetní jednotky pokračovat v činnosti.

Bez jakýchkoli podstatných informací o opaku se vždy předpokládá, že účetní jednotka bude schopna splnit všechny své závazky bez významné restrukturalizace dluhu a bude nadále účetní jednotkou.

Červené vlajky

Jakmile auditor prověří finanční výkazy společnosti, aby zjistil, zda jsou provozní podmínky účetní jednotky vhodné pro dlouhodobou kontinuitu podnikání, vydá odpovídajícím způsobem certifikát. Mezi podmínky, které podstatně zpochybňují zásadu nepřetržitého trvání podniku, patří nesplácení půjček, soudní spory, plány společnosti na prohlášení bankrotu, meziroční pokračující ztráty atd.

V případě, že se auditor rozhodne kvalifikovat svou zprávu o auditu, může to vyvstat v otázce, zda již došlo ke snížení hodnoty aktiv, což může zdůraznit potřebu odpisovat hodnotu aktiv z jejich účetní hodnoty na likvidační hodnotu. Společnost se však může rozhodnout zdůvodnit svá rozhodnutí a pokusit se auditora přesvědčit, že špatné obchodní podmínky jsou pouze dočasné. Může také získat záruku třetí strany ke zmírnění stávajících rizik.

Ocenění účetní jednotky, za předpokladu jejího trvání, bude vyšší, protože v budoucnu nabízí potenciál vydělat vyšší zisky, než je její likvidační hodnota.

Going Concern vs. Likvidační hodnota

Hodnota fungujícího podniku je v zásadě schopnost podniku vydělat budoucí zisky. Analytik si cení podnikání poté, co se podívá na nedávný trend podnikání a potenciál společnosti vydělat zisky. Trvalý podnik bude oceněn podle provozní efektivity, podílu na trhu, schopnosti ovlivňovat trh, technologických výhod atd. Lze jej ocenit pomocí metody diskontovaných peněžních toků (DCF), vzorec diskontovaných peněžních toků DCF Vzorec DCF diskontovaných peněžních toků je součet peněžních toků v každém období dělený jedním plus diskontní sazba zvýšená na sílu období # . Tento článek rozděluje vzorec DCF na jednoduché termíny s příklady a videem výpočtu. Vzorec se používá k určení hodnoty podniku s předpokladem budoucí ziskovosti.

Ocenění společnosti je důležité z pohledu akcionářů a investorů. Obecně platí, že všechny společnosti fungují s předpokladem nepřetržitého trvání podniku, a proto se vytvářejí projekce a, což je důležitější, obchodní plány s ohledem na to, jaký by měl být příští akční plán.

Likvidační hodnota je naopak relevantní pro situaci, kdy se společnost dostane do platební neschopnosti a není schopna platit své směnky. Společnost v úpadku se může rozhodnout prodat svá aktiva jeden po druhém nebo všechna svá aktiva společně. Hodnota získaná z prodeje je obvykle tržní hodnota aktiva snížená o prodejní náklady. Likvidační hodnota je velmi důležitá pro věřitele a zúčastněné strany, které by byly z těchto peněz vyplaceny.

Související čtení

Děkujeme, že jste si přečetli vysvětlení Finance týkající se trvání podniku. Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další finanční zdroje uvedené níže:

  • Zásada časového rozlišení Zásada časového rozlišení je účetní koncept, který vyžaduje, aby byly transakce zaznamenávány v časovém období, během kterého k nim dochází, bez ohledu na časové období, kdy jsou přijímány skutečné peněžní toky z transakce. Princip akruálního principu spočívá v tom, že finanční události zahrnují odpovídající výnosy
  • Zpráva auditora Zpráva auditora Zpráva nezávislého auditora je oficiální výrok externího nebo interního auditora ke kvalitě a přesnosti účetní závěrky
  • Kontinuální účetnictví Kontinuální účetnictví Kontinuální účetnictví je přístup ke správě účetních cyklů společnosti, který zahrnuje pokrok v oblasti informačních technologií a předefinuje operace a roli financí v podnikové struktuře. Přístup kontinuálního účetnictví je novou alternativou k tradiční účetní metodě
  • Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy jsou výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Tyto tři základní výroky jsou složitě

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found