Peníze vs. časově vážený výnos - Corporate Finance Institute

Peníze a časově vážené výnosy jsou míry návratnosti, které se obvykle používají k hodnocení výkonnosti portfolia spravovaných investic. Dnes je časově vážená míra návratnosti průmyslovým standardem, protože poskytuje spravedlivější hodnocení výkonnosti investičního manažera.

časově vážené vs. vážené peníze

Peníze vážený výnos

Pokud jde o sledování investičního výkonu, fungují výnosy vážené penězi stejně jako interní míra návratnosti (IRR) Interní míra návratnosti (IRR) Interní míra návratnosti (IRR) je diskontní sazba, která činí čistou současnou hodnotu (NPV) projektu nula. Jinými slovy, jedná se o očekávanou složenou roční míru návratnosti, která se získá na projektu nebo investici. dělá. V kontextu hodnocení projektu by IRR popisovala návratnost investic při provádění konkrétního projektu. Náklady na kapitál (WACC WACC WACC jsou vážené průměrné náklady na kapitál společnosti a představují jeho smíšené náklady na kapitál včetně vlastního kapitálu a dluhu. Vzorec WACC je = (E / V x Re) + ((D / V x Rd) x (1-T)). Tato příručka poskytne přehled o tom, co to je, proč je jeho použití, jak jej vypočítat a také poskytuje kalkulačku WACC ke stažení), kterou lze považovat za minimální referenční IRR, kterou musí projekt mít při provádění finanční analýzy pozitivní vzorec NPV NPV Průvodce vzorcem NPV v aplikaci Excel. Je důležité přesně pochopit, jak vzorec NPV funguje v aplikaci Excel a matematika za ním. NPV = F / [(1 + r) ^ n] kde, PV = současná hodnota, F = budoucí platba (peněžní tok), r = diskontní sazba, n = počet období v budoucnosti. Z matematického hlediska:

  • WACC> IRR = negativní NPV
  • WACC = IRR = NPV ve výši 0 $
  • WACC <IRR = pozitivní NPV

V kontextu správy investic je peněžně vážený výnos návratností, při které je současná hodnota portfolia Časová hodnota peněz Časová hodnota peněz je základní finanční koncept, který tvrdí, že peníze v současnosti mají hodnotu větší než stejnou částku peněz v budoucnu. To je pravda, protože peníze, které právě teď máte, lze investovat a získat návratnost, čímž v budoucnu vytvoříte větší částku peněz. (Rovněž s budoucím (PV) přílivem se rovná jeho PV odtoků (tj. Míra návratnosti, která se rovná diskontní sazbě). Příklady peněžních přílivů a odtoků naleznete níže:

příliv hotovosti vs. odliv

Tato metoda není ideální pro sledování výkonnosti investičních manažerů, protože výnosy mohou být zkresleny velkými vklady nebo výběry požadovanými klienty. Další takové změny velikosti účtu mohou nespravedlivě pomoci nebo penalizovat investičního manažera, protože požadavky klientů jsou mimo jeho kontrolu.

Chcete-li vypočítat výnos vážený penězi, nastavte PV peněžních přílivů = peněžní odtoky PV a vyřešte diskontní sazbu. To bude vyžadovat tabulku nebo finanční kalkulačku. K výpočtu peněžně váženého výnosu budeme muset:

  1. Identita všech odtoků a přítoků
  2. Nastavit odtoky PV = přítoky PV
  3. Řešení pro r

Příklad návratnosti vážené penězi

Investiční manažer dnes koupí akcie za 100 $. Má v úmyslu držet akcie po dobu tří let a každý rok sbírá dividendy 5 $. Na konci třetího roku očekává, že bude schopen akcie prodat za 150 USD. Jaká je peněžně vážená návratnost tohoto investičního portfolia?

Odpovědět

Krok 1 - Určete přítoky a odtoky

Příliv: Dividendy ($ 5 v letech 1,2 a 3) a Prodej akcií ($ 150 v roce 3). Odtoky: Nákup akcií (rok 0)

Krok 2 - Nastavte přítoky PV = odtoky PV

časově vážené vs. vážené peníze

Krok 3 - Vyřešte r

Pomocí finanční kalkulačky, řešiče ve formátu Excel nebo metodou pokusů a omylů, jsme dospěli k hodnotě přibližně 18.88%

Časově vážený návrat

Časově vážené výnosy jsou geometrickými prostředky výkonu investičních portfolií. Výpočet časově váženého výnosu vyžaduje rozdělení investičního portfolia v různých časových intervalech (nebo intervalech držení) a vyhodnocení výkonu během každého intervalu (tedy název „časově vážený“). Výkonnost portfolia pro každý interval držení lze zjistit pomocí následující rovnice:

časově vážené vs. vážené peníze

Kde:

Vt - Hodnota portfolia na konci období t

Vt-1 - Hodnota portfolia na konci období t-1 (předchozí období)

Dt - Dividendy přijaté během období t

Odd - Vklady uskutečněné během období t

Wt - Výběry provedené během období t

Tento přístup izoluje investiční výkonnost od výběrů a vkladů, což činí hodnocení investičního manažera spravedlivějším. Výběry a vklady budou účtovány v následujícím období Vt.

Pro výpočet časově váženého výnosu investičního portfolia musíme:

  1. Určete všechny intervaly držení
  2. Identifikujte všechny výběry a vklady
  3. Pro každý interval vypočítejte návratnost intervalu držení (HIR)
  4. Najděte geometrický průměr hodnot HIR přidáním 1 ke každému návratu a jejich vynásobením, poté odečtěte 1
  5. Roční návratnost

Příklad časově váženého návratu

Níže uvedená tabulka popisuje tržní hodnotu určitého portfolia k různým datům:

Tabulka časově vážených návratů

Dozvěděli jsme se také, že klient 3. března 2012 provedl výběr ve výši 12 000 USD a 20. prosince 2012 vklad ve výši 20 000 USD. Jaký je časově vážený výnos tohoto investičního portfolia?

Odpovědět

Krok 1 - Určete všechny intervaly držení

Na základě uvedených informací existují 4 intervaly zadržení (HI):

  • Od 31. prosince 2011 do 31. ledna 2012 (HI1)
  • Od 31. ledna 2012 do 30. dubna 2012 (HI2)
  • Od 30. dubna 2012 do 30. listopadu 2012 (HI3)
  • Od 30. listopadu 2012 do 31. prosince 2012 (HI4)

Krok 2 - Určete všechny výběry a vklady

  • 3. března 2012 byl proveden výběr 12 000 $, který spadá do HI2
  • 20. prosince 2012 byl proveden vklad ve výši 20 000 USD, který spadá do HI4

Krok 3 - Výpočet návratového intervalu držení (HIR) pro každý interval

Krok 4 - Přidejte 1 do HIR, vynásobte je společně a poté odečtěte 1

Krok 5 - Anualizujte výnosy

Výše uvedené údaje jsou za jeden rok, není tedy nutné provádět výpočet anualizace. Pokud by poskytnuté údaje pokrývaly více než jeden rok, museli bychom se řídit tímto vzorcem.

Časově vážená návratnost tohoto portfolia tedy činí 28.40%

Závěr

Obě metody jsou užitečné při hodnocení výkonnosti investičního portfolia v čase. Jak je však popsáno výše, časově vážená metoda je praktičtější vzorec, protože vyvažuje změny zůstatků účtů a zaměřuje se výhradně na investiční výkonnost.

Další zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce penězi vs. časově váženým výnosem. Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Další informace o souvisejících tématech najdete v následujících finančních zdrojích:

  • Investiční metody Investiční metody Tato příručka a přehled investičních metod nastiňují jejich hlavní způsoby, jak se investoři snaží vydělat peníze a řídit riziko na kapitálových trzích. Investicí je jakékoli aktivum nebo nástroj zakoupený s úmyslem prodat je za cenu vyšší, než je kupní cena v určitém budoucím časovém okamžiku (kapitálové zisky), nebo s nadějí, že aktivum přinese přímo příjem (například příjem z pronájmu) nebo dividendy).
  • Swap Total Return Swap Total Return Swap Total Return Swap je smlouva mezi dvěma stranami, které si mezi sebou vyměňují výnos z finančního aktiva. V této dohodě jedna strana provádí platby na základě stanovené sazby, zatímco druhá strana provádí platby na základě celkové návratnosti podkladového aktiva.
  • Míra návratnosti Míra návratnosti Míra návratnosti (ROR) je zisk nebo ztráta investice po určitou dobu, která je spojena s počáteční cenou investice vyjádřenou v procentech. Tato příručka učí nejběžnější vzorce
  • Návratnost aktiv (ROA) Návratnost aktiv a ROA vzorec ROA vzorec. Návratnost aktiv (ROA) je typ metriky návratnosti investic (ROI), která měří ziskovost podniku ve vztahu k jeho celkovým aktivům. Tento poměr ukazuje, jak dobře si společnost vede, a to porovnáním zisku (čistého zisku), který vytváří, s kapitálem, který investuje do aktiv.
  • Kurz základů fixního příjmu - finance

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found