Průvodní dopis k stáži - Jak psát a odesílat, šablona

Při podávání žádosti o stáž většina společností požaduje, aby studenti v rámci přihlášek napsali a zaslali průvodní dopis ke stáži. Životopisy studentů obvykle neukazují rozsáhlou historii práce. Tím se motivační dopis ke stáži liší od typického motivačního dopisu, protože je obvykle důležitějším faktorem při přesvědčování společnosti, aby vás najala.

Průvodní dopis k stáži

Průvodní dopis by měl být přizpůsoben konkrétní stáži a měl by se snažit ukázat, jak vaše akademická kvalifikace GPA v životopisu ve financích, pokud je váš průměrný bod (GPA) 3,5 nebo vyšší, měli byste jej zahrnout do životopisu - jinak odejděte to ven. Pokud je váš hlavní GPA vyšší než váš celkový GPA, měli byste jej zahrnout také (nebo místo svého celkového GPA). , dovednosti, mimoškolní aktivity a jakékoli předchozí pracovní zkušenosti z vás dělají vhodného kandidáta pro organizaci.

Rychlé shrnutí

  • Průvodní dopisy k stáži jsou klíčovým způsobem, jak zdůraznit dovednosti studentů, kterým chybí pracovní zkušenosti.
  • Průvodní dopis je vaší první příležitostí udělat u zaměstnavatele dobrý dojem.
  • Přizpůsobte svůj motivační dopis konkrétní pozici, o kterou se ucházíte.

Jak napsat průvodní dopis k stáži

Zdůrazněte své dovednosti a kvalifikace způsobem, který upoutá pozornost náboráře. Zde je několik tipů, které je třeba dodržovat při psaní motivačního dopisu ke stáži:

1. Použijte formát obchodního dopisu

Průvodní dopis o stáži je formálním dokumentem a měl by se řídit formátem obchodního dopisu Formát obchodního dopisu Obchodní dopis by měl vždy dodržovat určitý formát a strukturu, aby bylo zajištěno, že bude přijímán jako profesionální a na standardní úrovni. I když jich je mnoho. V horní části dopisu by měly být vaše kontaktní informace, datum a adresa zaměstnavatele. Dopis by měl také obsahovat řádný pozdrav před úvodním odstavcem. Na konci dopisu byste měli podepsat své jméno. Použijte obyčejné písmo jako Times New Roman nebo Arial. Velikost písma pro písmeno by měla být 10 nebo 12.

2. Uveďte roli, o kterou se ucházíte

Průvodní dopis ke stáži by měl uvádět konkrétní roli, o kterou se ucházíte, a to, co z vás dělá dobrého kandidáta na danou pozici. To je lepší přístup než psaní obecného motivačního dopisu pro jakoukoli pozici. Zmínka o konkrétní roli, o kterou žádáte, přirozeně formuje obsah zbytku dopisu.

3. Použijte klíčová slova

Náboráři často zpočátku nečtou životopisy / aplikace v plném rozsahu. Místo toho skenují dokument. Použití konkrétních klíčových slov, která byla uvedena v inzerátu na stáž, vám může pomoci získat podrobnější pozornost vaší aplikace. Projděte si popis pracovní pozice Jobs Procházejte popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, výzkumu kapitálu, pokladně, FP&A, podnikových financích, účetnictví a dalších oblastech financí. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších, aby bylo možné určit hlavní klíčová slova, která byste měli do průvodního dopisu zahrnout.

4. Uveďte své akademické zkušenosti

Pokud zaměstnavatel vyžaduje konkrétní akademické kvalifikace, měli byste v průvodním dopise uvést své příslušné kvalifikace a dosažené výsledky. Vzhledem k tomu, že většině studentů chybí praktické pracovní zkušenosti, je nejlepší si všimnout absolvovaných kurzů a významných úspěchů. Zvýrazněte ty, které se nejvíce týkají popisu práce. Například pokud práce vyžaduje silné dovednosti v oblasti služeb zákazníkům, možná budete chtít zdůraznit kurzy psychologie vztahů, které jste absolvovali.

5. Uveďte příslušné dovednosti a mimoškolní zkušenosti

Měli byste zmínit mimoškolní zkušenosti a dovednosti Obnovit dovednosti Obnovovací dovednosti požadované na trhu práce s finančními službami se rychle zvyšují a jejich složitost stále roste. To je částečně způsobeno technologickým pokrokem, díky němuž se společnosti přiklánějí k nejnovějším technologickým nástrojům, které usnadňují správu úkolů. Výzvou však je narůstající nedostatek dovedností, které jsou relevantní pro popis práce. Mohou zahrnovat sportovní aktivity, vůdčí schopnosti a dobrovolnou práci, které jste se věnovali.

Dobrovolnická zkušenost v související oblasti může výrazně zvýšit vaše šance na získání stáže ve společnosti. I při omezených průmyslových zkušenostech můžete zmínit dovednosti, které jste získali účinkováním v dobrovolnických rolích a projektech.

6. Korektura před odesláním

Jakmile dokončíte psaní průvodního dopisu ke stáži, věnujte několik minut kontrole dokumentu, zda neobsahuje chyby v pravopisu, gramatice a syntaxi. Většina zaměstnavatelů si velmi všímá, jak dobře napsaný (nebo špatně napsaný) je motivační dopis. Pamatujte, že váš motivační dopis vyjadřuje první dojem, který z vás formuje náborový pracovník. Jakékoli chyby mohou zkazit vaše šance získat práci. Můžete také požádat přítele nebo příbuzného, ​​aby zkontroloval konečný koncept.

7. Následné kroky

Na konci dopisu vyjádřete, že oceňujete zaměstnavatelovu pozornost a doufáte, že se jim brzy ozvete. Můžete také naznačit, že budete kontaktovat za týden nebo dva týdny. Pokud budete reagovat příliš brzy, může vás zaměstnavatel vnímat jako přehnaně dychtivého (tj. Zoufalého). Následující postup vám umožní zjistit stav vaší žádosti a alespoň potvrdit, že byla vaše žádost přijata.

Odeslání dopisu

Pokud zaměstnavatel výslovně nestanovil, že žádosti by měly být zasílány poštou nebo podávány osobně, je pravděpodobné, že dopis pošlete e-mailem. Tady jsou dva hlavní způsoby, jak poslat motivační dopis e-mailem:

1. Jako přílohu e-mailu

Pokud zaměstnavatel požaduje, abyste jako přílohu zaslali motivační dopis, vyhledejte dokument v počítači a přiložte jej. Pro snadnou identifikaci je vhodné do průvodního dopisu uvést vaše jméno.

2. Vložte tělo e-mailu

Zaměstnavatel vás může požádat o zaslání motivačního dopisu jako těla e-mailu. V takovém případě neuvádějte kontaktní údaje zaměstnavatele a do e-mailového podpisu uveďte pouze své kontaktní údaje. Pokud znáte jméno příjemce, zahrňte jeho jméno do oslovení Jak adresovat dopis Navzdory rostoucí preferenci služeb krátkých zpráv (SMS) a e-mailů v dnešní době je stále důležité vědět, jak adresovat dopis. Formální dopisy se v moderním světě stále používají, zejména při formální komunikaci a při zasílání žádostí o zaměstnání. Náboráři mají zájem.

Šablona MSWord pro stáž

[Jméno žadatele]

[Adresa ulice]

[Město (*): Stát (*): PSČ]

[Telefonní číslo]

[Emailová adresa]

[Dnešní datum]

[Jméno příjemce]

[Pracovní pozice]

[Jméno společnosti]

[Adresa ulice]

[Město (*): Stát (*): PSČ]

Vážený pane [jméno příjemce]

Píšu, abych se přihlásil na marketingový letní stáž ve společnosti ABC. O programu stáží jsem se dozvěděl prostřednictvím kanceláře kariérních služeb na New York University.

V současné době jsem senior studentem marketingu na New York University a titul dostanu na jaře. V průběhu studia jsem získal dovednosti v oblasti marketingové analýzy, vývoje produktů, cen, digitálního intermentního marketingu, marketingové komunikace a public relations. V současné době mám 3,9 GPA.

Loni v létě jsem vytvořil marketingovou kampaň na sociálních médiích pro neziskovou organizaci, která prodává ručně vyrobené artefakty na podporu rodin bez domova. Kampaň vrátila neziskové dosud nejvyšší výnosy a byl jsem uznán jako jeden z nejlépe fungujících dobrovolníků. Také jsem využil své dovednosti v oblasti marketingové analýzy k analýze výsledků kampaně a k doporučení marketingovému oddělení.

Věřím, že bych byl vynalézavým přírůstkem do vašeho marketingového týmu. Letní stážový program mi může poskytnout příležitost přispět k dosažení cílů a záměrů vaší organizace a také mi umožní rozšířit své dovednosti.

Zavolám příští týden, abych zjistil, zda jsou moje kvalifikace a dovednosti vhodné pro kandidáta, kterého hledáte. Pokud ano, chtěl bych příležitost osobně a ve vzájemně výhodném čase prodiskutovat svoji vhodnost pro tuto pozici. Děkuji za vaši pozornost. Pokud máte nějaké dotazy, neváhejte mě kontaktovat na [email protected] nebo (555) 555-5555.

S úctou,

[Jméno žadatele]

Související čtení

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce průvodním dopisem ke stáži. Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Curriculum Vitae vs. Resume Curriculum Vitae vs. Resume Jako uchazeč o zaměstnání, zejména jako nový, je důležité znát rozdíly mezi životopisem a životopisem a kdy vhodně použít jeden nebo druhý. Příprava a odeslání správného dokumentu je zásadní pro úspěch žádosti o zaměstnání.
  • Jak vypsat dovednosti v životopisu Jak vypsat dovednosti v životopisu Jednou z nejdůležitějších věcí, které byste jako uchazeč o zaměstnání měli vědět, je, jak vypsat dovednosti v životopisu. Při hledání zaměstnání si musíte vytvořit životopis. Jedná se o dokument, který zahrnuje vaše kontaktní údaje, vzdělání a další kvalifikace.
  • Průvodní dopis investičního bankovnictví Průvodní dopis investičního bankovnictví Šablona průvodního dopisu investičního bankovnictví. Naučte se, jak napsat motivační dopis investičního bankovnictví (analytik nebo spolupracovník) s naším bezplatným průvodcem a šablonou. Abychom vám pomohli projít procesem prověřování, vytvořili jsme tuto příručku pro psaní vašeho dopisu o pozici investičního bankovnictví.
  • Obnovit slova výkonu Obnovit slova výkonu Obnovit slova výkonu jsou slova nebo fráze, která pomáhají životopisu uchazeče vyniknout nad ostatními. Jsou to obvykle akční slova, která jsou stávkující a pomáhají popsat úkoly a odpovědnosti, které byly zpracovány v minulých zaměstnáních.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found