Strike Price - Jak investoři používají Strike Price v opčních kontraktech

Realizační cena je cena, za kterou držitel opce může uplatnit opci na nákup nebo prodej podkladového cenného papíru, v závislosti na tom, zda drží kupní opci. Call Option. Call opce, běžně označovaná jako „call“, je forma smlouvy o derivátech, která dává kupujícímu opci s kupní opcí právo, nikoli však povinnost, koupit akcie nebo jiné finanční nástroje za konkrétní cenu - realizační cenu opce - ve stanoveném časovém rámci. nebo dejte opci. Opcí je smlouva, kdy kupující opce kupuje právo vykonávat smlouvu za konkrétní cenu, která se označuje jako realizační cena.

Nákupní nebo prodejní opce je oblíbená obchodní strategie. Obchodování s opcemi není složité, ale stejně jako u jakékoli jiné investice je důležité mít dobré informace. Na obrázku níže vidíme realizační cenu za kupní opci, která uděluje právo na nákup za realizační cenu, a zlomový bod, kdy prodejce opce začíná ztrácet peníze.

Příklad stávkové ceny v grafu opcí

Možnosti volání - stávková cena

Kupující a prodávající kupní opce uzavírají dohodu, podle níž kupující získává právo na nákup stanoveného počtu akcií na skladě za stanovenou cenu a prodávající obdrží kupní cenu za opci výměnou za souhlas s prodat akcie držiteli opce za realizační cenu, pokud se držitel opce rozhodne využít své opce. Možnosti jsou dobré pouze po stanovenou dobu, po které možnost vyprší.

Kupující opce může opci uplatnit kdykoli před stanoveným datem vypršení platnosti. Pokud platnost opce vyprší „z peněz“, to znamená, že podkladová cena akcie je stále pod realizační cenou opce, pak prodávající opce bude profitovat z částky peněz obdržených za prodej opce.

Pokud je opce před vypršením platnosti „v penězích“ - to znamená, že podkladová cena akcie vzrostla o bod nad realizační cenu opce - pak kupující získá zisk z rozdílu mezi realizační cenou opce a skutečnou akcií cena vynásobená počtem akcií v opci. (Opce na akcie jsou běžně pro hodně 100 akcií.)

Put Options - Strike Price

Kupující a prodávající opce zde rovněž uzavřou dohodu, podle níž může kupující opce uplatnit právo na prodej krátkých akcií akcií za realizační cenu opce. Prodejce opcí opět obdrží kupní cenu opce, známou jako „prémie“.

Kupující prodejní opce má právo, nikoli však povinnost, uplatnit opci a prodat krátký stanovený počet akcií akcie prodejci opcí kdykoli před vypršením platnosti opce za předem stanovenou realizační cenu. V tomto obchodu bude kupující opce profitovat, pokud cena akcie klesne pod expirační cenu opce před vypršením platnosti.

Prodejce bude profitovat z prodeje opce, pokud opci vyprší z peněz, což v případě prodejní opce znamená, že cena akcií zůstává do data vypršení opce vyšší než realizační cena.

Související čtení

Finance je globálním poskytovatelem kurzů finančního modelování a oceňování a je na misi, která vám pomůže posunout vaši kariéru. Chcete-li se dále učit a rozvíjet své dovednosti finančního analytika světové úrovně, budou vám užitečné tyto další zdroje:

  • Technická analýza - Průvodce pro začátečníky Technická analýza - Průvodce pro začátečníky Technická analýza je forma oceňování investic, která analyzuje minulé ceny a předpovídá budoucí cenovou akci. Techničtí analytici se domnívají, že kolektivní akce všech účastníků trhu přesně odrážejí všechny relevantní informace, a proto cenným papírům neustále přiřazují spravedlivou tržní hodnotu.
  • Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy odkazují na různé metody obchodování aktiv. Dva hlavní typy obchodních mechanismů jsou obchodní mechanismy založené na nabídkách a objednávkách
  • Dlouhé a krátké pozice Dlouhé a krátké pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír buď stoupne (pokud je dlouhý), nebo dolů (pokud je krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu).
  • Nákup na marži Nákup na marži Obchodování s marží nebo nákup na marži znamená nabídnout kolaterál, obvykle u vašeho makléře, k vypůjčení finančních prostředků na nákup cenných papírů. U akcií to může také znamenat nákup na marži využitím části zisků z otevřených pozic ve vašem portfoliu k nákupu dalších akcií.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found