Bankovní identifikační číslo (BIN) - přehled, jak to funguje, význam

Identifikační číslo banky (BIN) představuje první čtyři až šest číslic na kreditní kartě. První čtyři až šest číslic označuje finanční instituci, která kartu vydala. BIN je bezpečnostní opatření na ochranu obou spotřebitelů. Typy zákazníků Zákazníci hrají významnou roli v jakémkoli podnikání. Díky lepšímu porozumění různým typům zákazníků mohou být podniky lépe vybaveny pro rozvoj a obchodníky zapojené do online transakcí. Může poskytnout užitečné informace k identifikaci případů krádeže identity, odcizení karet a podvodu porovnáním údajů získaných z BIN s údaji držitele karty.

Bankovní identifikační číslo

Kromě identifikace finanční instituce může BIN sledovat geografickou polohu banky, která vydala kartu. Účastníci online transakcí mohou odhalit případy podvodu. Podvod Podvodem se rozumí jakákoli klamná činnost prováděná jednotlivcem s cílem získat něco prostředky, které porušují zákon. Jedno klíčové slovo a krádež identity porovnáním geografické polohy držitele karty s umístěním poskytnutým BIN.

Jelikož karty vydávají i jiné finanční instituce kromě bank, je BIN také známý jako identifikační číslo emitenta (IIN).

Jak fungují bankovní identifikační čísla?

První znak BIN se nazývá identifikátor odvětví. Používá se k identifikaci odvětví vydávající společnosti. Například karty začínající číslicí 4 nebo 5 patří bankám a finančním institucím. Podobně jsou další čísla vyhrazena pro další průmyslová odvětví, včetně leteckých společností, zábavy a pohostinství. Zbývajících pět číslic BIN identifikuje instituci vydávající kartu.

BIN pomáhá sledovat původ finančních prostředků spotřebitele. Když kreditní karta Kreditní karta Kreditní karta je jednoduchá, ale neobvyklá karta, která umožňuje majiteli nakupovat bez vynášení jakékoli částky v hotovosti. Místo toho pomocí použití kreditu přejde, kartový stroj naskenuje BIN a identifikuje s ním spojený účet. Jakmile identifikuje účet přidružený ke kartě, odešle žádost o výběr finančních prostředků z účtu k dokončení transakce.

Vydavatel karty schválení žádosti trvá jen několik sekund. Proces je obecně automatizovaný. V některých případech se například požadavek odepře, pokud je hodnota transakce větší než denní limit výběru.

BIN je nesmírně důležité, protože bez něj jsou stroje na kreditní karty a online platební platformy Venmo Venmo je digitální platební služba typu peer-to-peer, která umožňuje lidem posílat a přijímat peníze okamžitě. Začalo to jako platební systém prostřednictvím textových zpráv, který využil příležitosti využít svou platformu jako sociální síť, kde se mohou přátelé a rodina spojit. nebude schopen identifikovat účet, ze kterého je třeba odepsat peníze, a transakce neproběhne.

Důležitost bankovních identifikačních čísel

Čísla BIN nejen identifikují instituci vydávající kartu a jejich umístění, ale také zpřístupňují údaje osobě provádějící transakci. Pomáhá účastníkům online transakcí ověřovat informace a identifikovat případy podvodu, odcizení karet a krádeže identity.

Podívejme se na příklad, kdy spotřebitel nakupuje online. Jakmile spotřebitel zadá číslo své karty, může online maloobchodník identifikovat finanční instituci, která kartu vydala, a jejich umístění. I když to samo o sobě nepomůže, online prodejce může porovnat informace s umístěním v profilu zákazníka. Může pomoci při ověřování pravosti transakce.

Po křížové kontrole informací, pokud existuje nějaký důvod se domnívat, že jde o podvod, může online obchodník dále vyšetřovat. Podobně mohou spotřebitelé, kteří převádějí finanční prostředky obchodníkům prostřednictvím online bankovnictví, před pokračováním v transakci ověřit informace o obchodníkovi.

Ve světě, kde se obchod neustále obchoduje online, hrají BIN velmi důležitou funkci tím, že chrání jak obchodníky, tak spotřebitele. Jsou zásadní pro zajištění hladkého toku online transakcí.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Finanční zprostředkovatel Finanční zprostředkovatel Finanční zprostředkovatel označuje instituci, která jedná jako prostředník mezi dvěma stranami za účelem usnadnění finanční transakce. Mezi instituce, které se běžně označují jako finanční zprostředkovatelé, patří komerční banky, investiční banky, podílové fondy a penzijní fondy.
  • Mezinárodní číslo bankovního účtu (IBAN) Mezinárodní číslo bankovního účtu (IBAN) Mezinárodní číslo bankovního účtu - obvykle označované jako IBAN - je systém identifikace bankovních účtů, který se používá přes hranice států. Mezinárodně dohodnutý systém IBAN funguje jako zprostředkovatel komunikace a zpracování mezinárodních transakcí
  • Online platební společnosti Online platební společnosti Online platební společnosti jsou odpovědné za zpracování platebních metod online nebo prostřednictvím internetu. Online platební systémy umožňují prodejci přijímat platby a kupujícímu odesílat platby přes internet. Mezi příklady online platebních společností patří PayPal, Alipay, WeChat Pay
  • Trojúhelník podvodů Trojúhelník podvodů Trojúhelník podvodů je rámec, který se běžně používá při auditu k vysvětlení motivace rozhodnutí jednotlivce spáchat podvod. Trojúhelník podvodů nastiňuje tři složky, které přispívají ke zvýšení rizika podvodu: (1) příležitost, (2) pobídka a (3) racionalizace.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found