Růstový kapitál - přehled, použití a charakteristiky

Růstový kapitál (také známý jako růstový kapitál nebo expanzní kapitál) je druh investiční příležitosti v relativně vyspělých společnostech, které procházejí během svého životního cyklu transformační událostí s potenciálem dramatického růstu.

Růstový kapitál

Využití růstového kapitálu

Růstový kapitál využívají podniky k dotování rozšíření svých operací, vstupu na nové trhy a akvizic. Fúze a akvizice Proces fúzí a akvizic Tato příručka vás provede všemi kroky procesu fúzí a akvizic. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady pro zvýšení výnosů a ziskovosti společnosti. Růstoví kapitáloví investoři těží z vysokého růstového potenciálu a mírného rizika investic.

Růstové obchody s akciemi obecně znamenají menšinové investice. Takové obchody se běžně provádějí pomocí preferovaných akcií. Preferované akcie. Preferované akcie (preferované akcie, prioritní akcie) jsou třídou vlastnictví akcií ve společnosti, která má přednostní nárok na aktiva společnosti před kmenovými akciemi. Akcie jsou starší než běžné akcie, ale jsou mladší v poměru k dluhu, jako jsou dluhopisy. . Všimněte si, že investoři s růstovým kapitálem mají tendenci upřednostňovat společnosti s nízkou pákou nebo vůbec žádným dluhem.

Typické profily investorů v oblasti růstového kapitálu zahrnují soukromé kapitálové společnosti Top 10 soukromých kapitálových společností Kdo je 10 nejlepších soukromých kapitálových společností na světě? Náš seznam deseti největších PE společností, seřazený podle celkového získaného kapitálu. Společné strategie v rámci P.E. zahrnují pákový odkup (LBO), rizikový kapitál, růstový kapitál, nouzové investice a mezaninový kapitál. , investoři rizikového kapitálu v pozdní fázi a investiční fondy (podílové nebo zajišťovací fondy).

Růstový kapitál vs. rizikový kapitál

Ačkoli se růstový kapitál může zdát podobný rizikovému kapitálu, tyto dva typy investic se liší několika způsoby. Mezi klíčové rozdíly mezi těmito dvěma investičními příležitostmi patří:

1. Období držení

Růstové kapitálové investice obecně přicházejí s kratší dobou držení (v průměru 3–7 let) ve srovnání s investicemi rizikového kapitálu (průměr 5–10 let). Důvodem je to, že společnosti v rané fázi jednoduše potřebují více času na realizaci svého potenciálu ve srovnání s vyspělejšími společnostmi.

2. Zdroj výnosů

Primárním zdrojem návratnosti investic rizikového kapitálu je ziskové uvedení produktů nebo služeb společnosti na trh. Zdrojem výnosů pro růst kapitálových investic je schopnost společnosti škálovat své operace, což vede k významnému růstu výnosů a ziskovosti.

3. Rizikový profil

Na rozdíl od obchodů s rizikovým kapitálem, které přicházejí s vysokou úrovní rizika, jsou obchody s růstovým kapitálem obecně považovány za investice se středním rizikem. Vysokoriziková povaha investic rizikového kapitálu je dána počtem rizikových charakteristik, zejména tržními a produktovými riziky. Tato rizika jsou spojena s operacemi na nových trzích (tržní riziko) a absencí komerčně životaschopného produktu.

Naopak společnosti zaměřené na růstové kapitálové obchody obecně působí na zavedených a vyspělých trzích s komerčně životaschopným produktem. Rizika provádění a řízení takových typů obchodů jsou však stále vysoká.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA® Financial Modeling and Valuation Analyst (FMVA) ™. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je přeměnit kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Životní cyklus podnikání Životní cyklus podnikání Životní cyklus podnikání je postup podnikání v několika fázích v průběhu času a je nejčastěji rozdělen do pěti fází: zahájení, růst, vytržení, splatnost a pokles.
  • Složené tempo růstu Složené tempo růstu Složené tempo růstu je míra používaná konkrétně v obchodních a investičních kontextech, která udává míru růstu za více časových období. Jedná se o měřítko neustálého růstu datové řady. Největší výhodou rychlosti složeného růstu je, že metrika bere v úvahu složený efekt.
  • Pesimista vs. optimista Investor Pesimista vs. optimista Optimista doufá a věří, že se věci obrátí k lepšímu. Na druhou stranu pesimista vždy pamatuje na možnost nejhoršího výsledku.
  • Investice do akcií: Průvodce růstovým investováním Investice do akcií: Průvodce růstovým investováním Investoři mohou využít výhod nových strategií investování do růstu, aby mohli přesněji vylepšit akcie nebo jiné investice nabízející nadprůměrný růstový potenciál.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found