Zpětné převzetí - přehled, kroky v RTO, jak to funguje

Reverzní převzetí (RTO), často známé jako reverzní IPO, je proces, při kterém se malá soukromá společnost stane veřejnou tím, že získá větší, již veřejně kótovanou společnost. akcie veřejné společnosti se obchodují na burze cenných papírů, zatímco akcie soukromé společnosti nikoli. . Praxe je v rozporu s normou, protože menší společnost přebírá větší společnost - fúze je tedy v „obráceném“ pořadí.

V typickém veřejném seznamu musí soukromá společnost podstoupit počáteční veřejnou nabídku (IPO) Initial Public Offering (IPO) Initial Public Offering (IPO) je první prodej akcií vydaných společností veřejnosti. Před IPO je společnost považována za soukromou společnost, obvykle s malým počtem investorů (zakladatelé, přátelé, rodinní a obchodní investoři, jako jsou investoři rizikového kapitálu nebo andělští investoři). Zjistěte, co je to IPO. Tento proces je nejen časově náročný, ale také mimořádně nákladný. Aby se obešel drahý a pracný proces, může soukromá společnost vstoupit na burzu jednodušeji získáním veřejné společnosti.

Zpětné převzetí

Rozebrat zpětné převzetí

Proces zpětného převzetí obvykle zahrnuje dva jednoduché kroky:

# 1 Hromadný nákup akcií

Na začátku nabyvatel provádějící provize zpětného převzetí, hromadný nákup akcií veřejně kótované společnosti Akcionáři Akciové Akciové akcionáři (také známý jako Akciový kapitál) je účet v rozvaze společnosti, který se skládá ze základního kapitálu a nerozděleného zisku. Představuje také zbytkovou hodnotu aktiv mínus pasiva. Přeskupením původní účetní rovnice získáme Akcionáři Vlastní kapitál = Aktiva - pasiva. Cílem je získat kontrolu nad cílovou společností získáním 50% + zbývajících akcií s hlasovacím právem.

# 2 Činnosti akcionářů - akcií - nákupů

Je to další fáze, která vede ke sloučení a veřejnému zápisu. Tento proces zahrnuje akcionáře soukromé společnosti, kteří se aktivně zapojují do výměny jejích akcií s akciemi veřejné společnosti. Veřejná společnost - která je nyní ve skutečnosti skořápkovou společností - postoupí velkou většinu svých akciových akcií akcionářům soukromé společnosti spolu s kontrolou představenstva. Za skořápkovou společnost platí svými podíly v soukromé společnosti.

Zpětné převzetí - směrová značka

Výhody zpětného převzetí

Soukromá společnost, která se sloučí do veřejně kótované společnosti, má následující výhody:

# 1 Není třeba registrace

Vzhledem k tomu, že soukromá společnost získá veřejnou společnost kótovanou na burze hromadným nákupem akcií ve skořápkových společnostech, nebude společnost na rozdíl od IPO potřebovat žádnou registraci.

# 2 Méně nákladné

Rozhodnout se zveřejnit prostřednictvím vydání Počáteční veřejné nabídky není pro malou soukromou společnost snadný úkol. Může to být neúměrně nákladné. Trasa zpětného převzetí obvykle stojí jen zlomek toho, co průměrné náklady na IPO.

# 3 RTO šetří čas

Proces registrace a zařazení na burzu může trvat několik měsíců až sudých let. Zpětné převzetí snižuje délku procesu zveřejňování z několika měsíců na pouhých několik týdnů.

# 4 Získání vstupu do cizí země

Pokud se chce zahraniční soukromá společnost stát veřejně kótovanou firmou ve Spojených státech, musí splňovat přísné obchodní předpisy, jako je například splnění požadavků US Internal Revenue Service, a nést nadměrné výdaje, jako je registrace společnosti, právní poplatky a další výdaje . Soukromá společnost však může snadno získat přístup na finanční trh v cizí zemi provedením zpětného převzetí.

Nevýhody

Zpětné převzetí představuje následující potenciální nevýhody:

# 1 Maskování veřejných shell společností

Některé veřejné shellové společnosti se prezentují jako možná vozidla, která mohou soukromé společnosti použít k získání veřejného seznamu. Některé však nejsou renomovanými firmami a mohou zaplést soukromou společnost do závazků a soudních sporů.

# 2 Likvidační chaos

Soukromá společnost, která je ochotna vstoupit na burzu pomocí reverzního převzetí, by si měla položit otázku: „Po fúzi budeme mít ještě dostatek likvidity?“ Společnost se možná bude muset vypořádat s možným propadem akcií, až dojde k fúzi. Je důležité, aby nová společnost měla dostatečný peněžní tok, aby se mohla orientovat v přechodném období.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Kontrolní prémie Kontrolní prémie za kontrolu se vztahuje na částku, kterou je kupující ochoten zaplatit nad rámec reálné tržní hodnoty akcií, aby získal kontrolní podíl ve veřejně obchodované společnosti. Stanovení toho, kolik nabídnout jako kontrolní prémii - známou také jako prémie za převzetí - je hlavním faktorem při fúzích a akvizicích.
  • Horizontální fúze Horizontální fúze K horizontální fúzi dochází, když se spojí společnosti působící ve stejném nebo podobném odvětví. Účelem horizontální fúze je více
  • Staggered Board Staggered Board Rozložené představenstvo, známé také jako utajovaná rada, odkazuje na představenstvo, které se skládá z různých tříd ředitelů. V rozložené desce
  • Bílý rytíř Bílý rytíř Bílý rytíř je společnost nebo jednotlivec, který získá cílovou společnost, která se blíží převzetí černým rytířem. Převzetí bílého rytíře je upřednostňovanou možností před nepřátelským převzetím černým rytířem, protože bílí rytíři provádějí „přátelskou akvizici“ tím, že obecně zachovávají současný manažerský tým

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found