Oblékání oken - přehled, význam a příklad

„Oblékání oken“ se běžně používá k označení způsobu, jakým je okno maloobchodního podniku „oblečeno“, aby prodávané zboží a služby vypadaly atraktivněji. Pokud však jde o finanční stránku obchodního světa, tento pojem znamená něco trochu jiného. V oblasti financí se „dressing“ týká úsilí vynaloženého na sestavení účetní závěrky Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy tvoří výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Tyto tři klíčové výroky složitě vypadají lépe, než budou zveřejněny.

Úprava výlohy

Význam oblékání oken

Oblékání oken je pro společnost důležité, protože každý podnik chce, aby jeho finanční informace vypadaly co nejpřitažlivěji. Právě to přitahuje nové obchodní příležitosti, investoři Private Equity vs Venture Capital, Angel / Seed Investors Porovnávají private equity vs venture capital vs angel a seed investory z hlediska rizika, fáze podnikání, velikosti a typu investice, metrik, řízení. Tato příručka poskytuje podrobné srovnání soukromých kapitálových vs rizikového kapitálu vs andělských a seed investorů. Je snadné zaměnit tři třídy investorů a dokonce i spotřebitelů.

Nevýhodou oblékání oken je to, že se na to celkově pohlíží skepticky. Obvaz na okna přichází s alespoň mírně negativní konotací. Důvodem je, že to může - a někdy i dělá - zahrnovat neetické nebo dokonce nezákonné změny čísel, grafů, časových os, objednávek atd., Aby finanční obrázek společnosti vypadal pro cizince nejpřitažlivěji.

Příklad oblékání oken

Chcete-li získat jasnou představu o tom, jak může oblékání oken vypadat, zvažte následující příklad:

Společnost ABC je v procesu generování finančních zpráv na konci vykazovaného období. Fiskální rok (FY) Fiskální rok (FY) je období 12 měsíců nebo 52 týdnů, které vlády a podniky používají pro účetní účely k sestavování ročních finanční reporty. Fiskální rok (FY) nemusí nutně následovat po kalendářním roce. Může to být období jako 1. října 2009 - 30. září 2010.. Snaží se, aby společnost vypadala co nejatraktivnější, aby přilákala nové akcionáře a investory. Za tímto účelem se okna společnosti ABC oblékají tím, že najednou „získají“ a drží značné peníze, aby jejich společnost vypadala likvidněji - snadno bude moci splácet půjčky, rozdávat dividendy nebo používat svůj značný peněžní tok k investování do rozšiřování podnikání .

Společnost také vylepšuje své prodejní projekce a uvádí je jako výrazně vyšší, než ve skutečnosti jsou. Konečným cílem je změnit vše, co je v jejich silách, aby se zvýšila jejich cena akcií a zvýšil zájem potenciálních investorů.

Zdobení oken obvykle nezahrnuje vytváření skutečně nepravdivých prohlášení, která by porušovala zákon. Obvykle jde spíše o ohýbání, ale ne lámání pravdy. Například společnost ABC se může jevit jako zarovnaná s peněžními toky. Cash Flow Cash Flow (CF) je zvýšení nebo snížení množství peněz, které má podnik, instituce nebo jednotlivec. Ve financích se tento termín používá k popisu množství hotovosti (měny), které je generováno nebo spotřebováno v daném časovém období. Existuje mnoho druhů CF prodejem významného aktiva těsně před koncem účetního období. To, co mohou investoři prozradit, je skutečnost, že skutečně potřebují aktivum k provozu, a proto ho v příštím účetním období koupí zpět.

Také budoucí projekce prodeje společnosti nemusí být technicky chybné - jde pouze o výběr nejoptimističtějšího z mnoha odhadů, k nimž se dospělo pomocí několika různých projekčních metrik.

Obvaz oken a vzájemné fondy

Oblékání oken se často provádí u podílových fondů Podílové fondy Podílový fond je skupina peněz shromážděných od mnoha investorů za účelem investování do akcií, dluhopisů nebo jiných cenných papírů. Podílové fondy jsou vlastněny skupinou investorů a spravovány profesionály. Dozvíte se o různých typech fondů, o tom, jak fungují, o výhodách a kompromisech investování do nich. Na konci vykazovaného nebo finančního období podílové fondy často rychle prodávají akcie ve svém portfoliu, které nemají dobrý výkon. Peníze generované z prodeje se poté použijí k rychlému obratu k nákupu akcií akcií, které jsou ve vysoce výkonném rozsahu. „Vyvážení“ aktiv na konci období je navrženo tak, aby fond vypadal při výběru vítězných akcií lépe, než ve skutečnosti je.

Díky oblékání oken majitelé a správci podílových fondů vytvářejí fond slibnější. Potenciální investoři vidí fond plný vysoce výkonných akcií - a nevidí špatně fungující akcie, které byly nedávno dumpingové - a je tedy mnohem větší pravděpodobnost, že do fondu budou investovat. Taková praxe je primárním cílem oblékání oken - přilákat investory a přidat do investičního fondu další příjmy.

Závěrečné slovo

Oblékání oken je krátkodobá strategie používaná společnostmi a fondy k tomu, aby jejich finanční zprávy a portfolia vypadaly atraktivněji pro klienty, spotřebitele a investory. Cílem je přilákat více lidí a více peněz, což, doufejme, posílí výsledek pro příští sledované období.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Zpráva auditora Zpráva auditora Zpráva nezávislého auditora je oficiální výrok externího nebo interního auditora ke kvalitě a přesnosti účetní závěrky
  • Forenzní účetnictví Forenzní účetnictví Forenzní účetnictví je vyšetřování podvodů nebo finančních manipulací prováděním velmi podrobného výzkumu a analýzy finančních informací. Forenzní účetní jsou často najímáni, aby se připravili na soudní spory týkající se pojistných událostí, platební neschopnosti, zpronevěry, podvodů - jakýkoli druh finanční krádeže.
  • Interní kontroly Interní kontroly Interní kontroly jsou zásady a postupy zavedené vedením, které mimo jiné zajišťují spolehlivost účetní závěrky společnosti. Některé interní kontroly relevantní pro audit zahrnují bankovní odsouhlasení, systémy kontroly hesel pro účetní software a pozorování zásob.
  • Nejlepší účetní skandály Nejlepší účetní skandály V posledních dvou desetiletích došlo k nejhorším účetním skandálům v historii. V důsledku těchto finančních katastrof byly ztraceny miliardy dolarů. V tomhle

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found