Big 4 Advisory Firms - Accounting Owned Consulting Practices

„Big 4 Advisory Firms“ označuje čtyři klíčové hráče - čtyři největší společnosti - v účetním průmyslu, které se běžně označují jednoduše jako „velká čtyřka“. Mezi velké čtyři poradenské firmy, všechny nadnárodní společnosti v soukromém vlastnictví, patří (seřazené od největších po nejmenší, na základě celkových výnosů od roku 2017):

  1. Deloitte
  2. PriceWaterhouseCoopers (PwC)
  3. Ernst & Young (E&Y)
  4. KPMG

velký 4 poradní

Poradenské firmy velké čtyřky nabízejí širokou škálu služeb, jako je účetnictví Účetnictví Účetnictví je pojem, který popisuje proces konsolidace finančních informací tak, aby byly jasné a srozumitelné pro všechny, poradenství v oblasti řízení, služby související s daněmi, hodnocení rizik a audit. Ačkoli je velká čtyřka známá tím, že poskytuje služby mnoha jednotlivcům / společnostem z žebříčku Fortune 500, slouží také řadě start-upů s vysokým růstovým potenciálem a malým soukromým společnostem.

Faktory, které určují dominanci odvětví Big 4

Následující faktory určují místo společností Big 4 Advisory jako lídrů v oboru:

  • Velikost společnosti
  • Úspory z rozsahu
  • Globální dosah společnosti
  • Pověst společnosti
  • Trh v zajetí

Služby poskytované poradními firmami Big 4

Poradenské firmy Big 4 poskytují pět klíčových služeb:

Jistota / audit

Audit je proces, při kterém se prověřují finanční výkazy klientské společnosti, aby se zjistilo, zda jsou výkazy přesné a poctivé. Provádí jej tým účetních zaměstnaných dotyčnou firmou.

Audit je jednou z nejdůležitějších a běžně používaných služeb poskytovaných společnostmi Big 4 Advisory, protože všechny veřejné společnosti jsou povinny poskytnout auditovanou účetní závěrku, aby poskytly přesné informace investorům a akcionářům. Kromě toho předtím, než banka půjčí velké množství peněz jakékoli společnosti, potřebuje auditované finanční výkazy společnosti Auditované finanční výkazy Veřejné společnosti jsou ze zákona povinny zajistit, aby jejich účetní výkazy byly auditovány registrovanou CPA. Účelem nezávislého auditu je poskytnout ujištění, že vedení předložilo účetní závěrku, která neobsahuje významné chyby. Auditovaná účetní závěrka pomáhá osobám s rozhodovací pravomocí zajistit bezpečnost půjčených peněz.

Auditorský tým provádí následující činnosti, aby určil přesnost finančních výkazů společnosti:

Přezkoumání podpůrných dokumentů

  • Kontrola záznamů v deníku, které tvoří finanční údaje
  • Pochopte, jak důležité finanční transakce jsou ve výkazech prezentovány, prostřednictvím informované diskuse se zaměstnanci klientské společnosti

Po dokončení výše uvedených kroků s náležitou péčí vydá účetní tým „stanovisko k finančním informacím“. Ve stanovisku k finančním informacím je uvedena míra důvěry, kterou má auditorský tým v poctivost a přesnost finančních výkazů klientské společnosti. Stanovisko k finančním informacím je důležitou informací pro vlastníky, věřitele a investory klientské společnosti, protože vysoká míra důvěry znamená, že finanční prostředky společnosti získaly souhlas účetní firmy, a jsou proto považovány za legitimní.

Poradenské / konzultační služby

Poradenské / konzultační služby se vztahují na úkon spočívající v poskytnutí odborné znalosti třetí straně za úplatu. Poradenské služby poskytované Big 4 zahrnují:

  • Zvyšování efektivity společnosti prostřednictvím analýzy jejích procesů
  • Řízení rizik, tj. Stanovení finančních hrozeb, kterým společnost čelí, a navrhování vhodných strategií / řešení pro zmírnění dopadů
  • Tvorba programů finančního výkaznictví, které využívají nejnovější technologie pro společnost
  • Tvorba účetních programů využívajících nejnovější technologie pro společnost

Je důležité si uvědomit, že v USA nemůže poradenská firma Big 4 poskytující poradenské služby společnosti poskytovat auditorské služby stejné společnosti. Tím je zajištěno, že auditor nemá ve společnosti žádný finanční zájem, a bude tedy vytvářet přesné a nezaujaté zprávy o auditu.

Daňové služby

Daňovými službami se rozumí služby poskytované společnostmi Big 4 Advisory, které mají klientům pomoci úspěšně se orientovat v místních a národních daňových zákonech. Nejoblíbenější daňovou službou poskytovanou Big 4 je tvorba strategií vyhýbání se daňovým povinnostem - pomáhá klientovi strukturovat jeho transakce způsobem, který pro společnost vytváří daňovou výhodu (například vrácení peněz, odpočty atd.) Nebo který minimalizuje daňové povinnosti . Daňový tým také pomáhá klientské společnosti s mezinárodními podáními daní a regulačními podáními. Daňový tým také spolupracuje s týmem auditorů, protože finanční výkazy společnosti obsahují velké množství informací týkajících se daňových podání společnosti. Společně oba týmy posoudí přesnost daňových informací zveřejněných společností v jejích finančních výkazech.

Transakce / dohody

Transakce / obchody se týkají provádění a / nebo usnadňování fúzí a akvizic, spin-off, odkupů, odprodeje atd. Velké 4 společnosti poskytují následující transakční služby:

  • Posouzení dopadů transakce na účetnictví pro klienta
  • Posuzování a poradenství ohledně daňových dopadů transakce pro klienta
  • Provedení due diligence na akvizičním cíli nebo úseku společnosti, která má být odprodána, aby bylo zajištěno, že společnost dostane spravedlivé řešení
  • Vytváření oceňovacích modelů pro společnost pomocí vhodných finančních informací
  • Konzultace s klientem před, během a po provedení obchodu, aby bylo zajištěno, že se společnost efektivně přizpůsobí změnám svého pracovního kapitálu

Vyšetřování podvodů

Tým pro vyšetřování podvodů cestuje značně (na domácí i mezinárodní úrovni), aby pomohl společnosti odhalit podvody nebo zpronevěru. Tým pro vyšetřování podvodů využívá k odhalování podvodů psychologické taktiky, nejnovější technologie a špičkové finanční a účetní analýzy.

Více zdrojů

Finance je oficiálním globálním poskytovatelem označení Financial Modeling and Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Společnosti Big 4 Advisory jsou důležitou součástí globálního finančního ekosystému. Další informace získáte kliknutím na následující odkazy.

  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších
  • Popis pracovního místa v investičním bankovnictví Popis tohoto pracovního místa v investičním bankovnictví nastiňuje hlavní dovednosti, vzdělání a pracovní zkušenosti potřebné k tomu, aby se stal analytikem IB nebo spolupracovníkem
  • Výkaz zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty je jednou ze základních finančních výkazů společnosti, která zobrazuje jejich zisk a ztrátu za určité období. Zisk nebo ztráta se určuje odečtením všech výnosů a odečtením všech nákladů z provozních i neprovozních činností. Toto prohlášení je jedním ze tří výkazů používaných jak v podnikových financích (včetně finančního modelování), tak v účetnictví.
  • Rozvaha Rozvaha Rozvaha je jednou ze tří základních finančních výkazů. Tato prohlášení jsou klíčová jak pro finanční modelování, tak pro účetnictví. Rozvaha zobrazuje celková aktiva společnosti a způsob, jakým jsou tato aktiva financována prostřednictvím dluhu nebo vlastního kapitálu. Aktiva = pasiva + vlastní kapitál

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found