Specifická metoda identifikace - definice, jak to funguje, klady a zápory

Specifická metoda identifikace souvisí s oceňováním zásob Oceňování zásob Oceňování zásob se týká praxe účtování hodnoty inventáře podniku. Obchodní zásoby se vztahují na veškeré zásoby, které podnik potřebuje k provozu a které jsou buď použity ve výrobním procesu, nebo prodány zákazníkům. , konkrétně sledování každé konkrétní položky v inventáři a přiřazení nákladů jednotlivě namísto seskupování položek dohromady - způsob výpočtu, který se obvykle provádí v první in, first out (FIFO) First-In First-Out (FIFO) The First- V metodě First-Out (FIFO) je účetnictví oceňování zásob založeno na praxi, kdy se prodej nebo použití zboží řídí stejným pořadí, v jakém je nakupováno. Jinými slovy, podle metody FIFO se nejdříve zakoupené nebo vyrobené zboží odstraní a zaúčtuje jako první. Poslední náklady zůstávají a poslední, první ven (LIFO) Last-In First-Out (LIFO) Metoda ocenění Last-in First-out (LIFO) je založena na praxi aktiv vyprodukovaných nebo získaných jako poslední první, který má být vyúčtován. Jinými slovy, v rámci metody LIFO se nejnovější zakoupené nebo vyrobené zboží nejprve odstraní a zaúčtuje do nákladů. Proto staré metody zásob zůstávají na metodách.

Specifická metoda identifikace

Porozumění konkrétní metodě identifikace

Specifická metoda identifikace je užitečná a použitelná, pokud je společnost schopna identifikovat, označit a sledovat každou položku nebo jednotku ve svém inventáři. Zatímco specifickou metodu identifikace mohou využít větší společnosti s elektronickými štítky nebo štítky se sériovými čísly, která lze naskenovat do systému pro sledování elektronického inventáře, je to nejběžnější u menších podniků, které mohou snadno identifikovat nebo spočítat položky ve svém inventáři.

Proces lze někdy provést jednoduše tak, že zaměstnanec položí oči na položky a označí je na kousek papíru. V době, kdy se zdá, že technologie a počítačové programy ovládají vše, se specifická metoda identifikace používá podobným způsobem; počty zásob se však zaznamenávají v tabulce.

Podle konkrétní metody identifikace je také nutné, aby náklady na každou zakoupenou položku mohly být stanoveny individuálně. Cena musí být snadno spojena s číslem nebo jiným identifikačním prvkem položky, aby mohla být přímo spojena s touto položkou. Podobně musí být položka snadno sledována, nalezena a k dispozici, když je učiněn příslib prodeje.

Výhody a nevýhody konkrétní metody identifikace

Primární nevýhodou konkrétní metody identifikace je skutečnost, že její použití vyžaduje definitivní schopnost snadno a důsledně identifikovat všechny jednotlivé položky v inventáři společnosti, sledovat jejich náklady a umět je vyrábět při prodeji nebo příslibu prodeje.

Obě náklady na položku Náklady na vyrobené zboží (COGM) Náklady na vyrobené zboží, známé také jako COGM, jsou termín používaný v manažerském účetnictví, který odkazuje na plán nebo výkaz, který ukazuje celkové výrobní náklady společnosti během konkrétního doba. a částka přijatá za prodej zboží - musí být možné připojit ke konkrétní položce s nějakou formou jedinečného identifikátoru, který ji odděluje. Tento proces je neuvěřitelně obtížné pro větší podniky - například velké prodejny - dosáhnout díky naprostému objemu, který tyto společnosti denně přesouvají.

Jde o problém, s nímž se menší podniky obecně nestretávají, a proto tyto společnosti obvykle používají konkrétní metodu identifikace. Jednou z výhod metody je mnohem vyšší míra přesnosti, pokud jde o skutečný počet položek v inventáři, a pak samozřejmě vyšší míra přesnosti, pokud jde o počty dolarů v příjmech nebo zisku, jakož jako jakýkoli ušlý příjem, pokud dojde k poškození, ztrátě nebo vrácení zboží. Šance na ztrátu nebo nesprávné umístění inventáře v takovém systému jsou téměř vyhlazeny kvůli přesnosti, kterou poskytuje.

souhrn

Přesnost a odpovědnost, kterou nabízí konkrétní metoda identifikace, je její nejcennější vlastností. To platí zejména pro začínající podniky a menší podniky s mnohem nižším objemem zásob a prodejů. Příležitost pochopit, kde se zboží nachází a kolik jeho prodej přinesl, je zvláště významná pro malé společnosti nebo pro společnosti, které teprve začínají, protože jejich živobytí a růst závisí na jejich zásobách.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Náklady na prodané zboží (COGS) Náklady na prodané zboží (COGS) Náklady na prodané zboží (COGS) měří „přímé náklady“ vynaložené na výrobu jakéhokoli zboží nebo služeb. Zahrnuje náklady na materiál, přímé mzdové náklady a přímé režijní náklady továrny a je přímo úměrné výnosům. Jak rostou příjmy, je k výrobě zboží nebo služby zapotřebí více zdrojů. COGS je často
  • Množství ekonomické objednávky (EOQ) EOQ EOQ znamená množství ekonomické objednávky. Jedná se o měření používané v oblasti provozu, logistiky a řízení dodávek. Vzorec EOQ je nástroj používaný k určení objemu a frekvence objednávek požadovaných k uspokojení dané úrovně poptávky při minimalizaci nákladů na objednávku.
  • LIFO vs. FIFO LIFO vs. FIFO Uprostřed probíhající debaty o účetnictví LIFO vs. FIFO není vždy snadné rozhodnout, kterou metodu použít. LIFO a FIFO jsou dvě nejběžnější techniky používané při oceňování nákladů na prodané zboží a zásob.
  • Provozní cyklus Provozní cyklus Provozní cyklus (OC) označuje dny potřebné k tomu, aby společnost získala zásoby, prodala zásoby a sbírala hotovost z prodeje zásob. Tento cyklus hraje hlavní roli při určování efektivity podnikání.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found