Hedge Ratio - přehled, strategie, typy a aplikace

Hedge ratio je poměr nebo srovnávací hodnota zajištění otevřené pozice k celkové pozici. Jedná se o důležitou statistiku řízení rizik, která se používá k měření rozsahu potenciálního rizika, které může být způsobeno pohybem zajišťovacího nástroje.

Hedge Ratio

Zajištění je investiční praxe, která se běžně používá jako technika zmírňování rizik. Zahrnuje zaujetí pozice ve finančním aktivu Finanční aktiva Finanční aktiva se týkají aktiv, která vyplývají ze smluvních dohod o budoucích peněžních tocích nebo z vlastnictví kapitálových nástrojů jiné účetní jednotky. Klíč nebo podklad ke zmírnění stupně potenciálního rizika.

Souhrn:

  • Hedge ratio je poměr nebo srovnávací hodnota zajištění otevřené pozice k celkové pozici.
  • Jedná se o důležitou statistiku řízení rizik, která se používá k měření rozsahu potenciálního rizika, které může být způsobeno pohybem zajišťovacího nástroje.
  • Jak se zajišťovací poměr blíží hodnotě blíže 1, říká se, že zavedená pozice je „plně zajištěna“. Na druhou stranu, když se zajišťovací poměr blíží hodnotě blížící se 0, říká se, že jde o „nezajištěnou“ pozici.

Vzorec zajišťovacího poměru

Jak se zajišťovací poměr blíží hodnotě blíže 1, říká se, že zavedená pozice je „plně zajištěna“. Na druhou stranu, když se zajišťovací poměr blíží hodnotě blížící se 0, říká se, že jde o „nezajištěnou“ pozici.

Hedge Ratio - vzorec

Zajištění - strategie

1. Krátké živé ploty

Krátkým zajištěním je situace, kdy pozice zaujatá k zajištění futures nebo komodita je krátkou pozicí. Krátké zajištění se obvykle provádí, když investor Investor Investor je jednotlivec, který vkládá peníze do subjektu, jako je podnik, za účelem finanční návratnosti. Hlavním cílem každého investora je minimalizovat riziko a předvídat budoucí prodej aktiv, nebo když se očekává pokles ceny futures.

2. Dlouhé živé ploty

Dlouhý hedge je, když pozice zaujatá k zajištění futures nebo komodita je dlouhá pozice. Dlouhé zajištění se obvykle provádí, když investor očekává budoucí nákup aktiv, nebo když se očekává zvýšení ceny futures.

Zajištění - typy

1. Statický živý plot

Statickým zajištěním je situace, kdy zajišťovací pozice nebo počet zajišťovacích kontraktů není v průběhu zajišťovacího období nakoupena a / nebo prodána, tj. Se nezmění, bez ohledu na pohyb ceny zajišťovacího nástroje.

2. Dynamický živý plot

Dynamické zajištění je situace, kdy je v průběhu období zajišťování nakupován a / nebo prodáván rostoucí počet zajišťovacích smluv, aby se ovlivnil zajišťovací poměr a dosáhl cílového zajišťovacího poměru.

Co je optimální poměr zajištění?

Optimálním zajišťovacím poměrem je řízení investičních rizik Řízení rizik Řízení rizik zahrnuje identifikaci, analýzu a reakci na rizikové faktory, které tvoří součást života podniku. Obvykle se to děje s poměrem, který určuje procento zajišťovacího nástroje, tj. Zajišťovacího aktiva nebo závazku, který by měl investor zajistit. Poměr je také populárně známý jako minimální zajišťovací poměr rozptylu. Používá se především v praxi křížového zajištění.

Optimální zajišťovací poměr

Kde:

  • ρ = Korelační koeficient změn spotových a futures cen
  • σs = Směrodatná odchylka změn spotové ceny
  • σ str = Směrodatná odchylka změn ceny futures „f“

Optimální zajišťovací poměr má statisticky za cíl minimalizovat rozptyl hodnoty potenciální pozice. Pomáhá určit „optimální“ počet futures kontraktů, které mají být koupeny nebo prodány za účelem provedení pozice nebo zajištění pozice. Pomocí následujícího vzorce určete optimální počet futures kontraktů, které mají být koupeny nebo prodány:

Optimální počet smluv - vzorec

Hedge Ratio - Aplikace

Zajišťovací poměr má řadu aplikací v oblasti investic a financí. Přehled financí Finance je definováno jako poskytování financování a správy peněz jednotlivcům, podnikům a vládám. Finanční systém zahrnuje oběh peněz, správu investic a půjčování finančních prostředků. V podnicích je finanční tým odpovědný za zajištění dostatečného kapitálu společnosti a za to, že výnosy a výdaje společnosti jsou dobře spravovány. :

1. Používá se jako statistické měřítko

Poměr se používá jako statistické měřítko k vyhodnocení rozsahu rizika investice, kterému by mohl být investor vystaven při vytváření pozice.

2. Prokazuje se jako vodítko

Ukazuje se jako vodítko pro investory při přijímání informovaných investičních rozhodnutí. Vzhledem k tomu, že směřuje k vystavení riziku při stanovení určité pozice, může sloužit jako investiční vodítko a pomoci při přijímání informovaných rozhodnutí.

3. Používá se jako technika zmírňování rizik

Jelikož zajišťovací poměry pomáhají určovat úroveň expozice riziku, slouží jako zásadní technika snižování rizika.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA® Financial Modeling and Valuation Analyst (FMVA) ™. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je přeměnit kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další finanční zdroje uvedené níže:

  • Zajištění Zajištění Zajištění je finanční strategie, kterou by investoři měli chápat a používat kvůli výhodám, které nabízí. Jako investice chrání finance jednotlivce před vystavením rizikové situaci, která může vést ke ztrátě hodnoty.
  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.
  • Rizikové riziko Ve financích je riziko pravděpodobnost, že se skutečné výsledky budou lišit od očekávaných výsledků. V modelu oceňování kapitálových aktiv (CAPM) je riziko definováno jako volatilita výnosů. Koncept „rizika a výnosu“ spočívá v tom, že rizikovější aktiva by měla mít vyšší očekávané výnosy, aby kompenzovala investory za vyšší volatilitu a zvýšené riziko.
  • Analýza odchylek Analýza odchylek Analýzu odchylek lze shrnout jako analýzu rozdílu mezi plánovaným a skutečným počtem. Součet všech odchylek poskytuje obraz o celkovém nadvýkonu nebo podvýkonu pro konkrétní vykazované období. U každé jednotlivé položky společnosti hodnotí její příznivost porovnáním skutečných nákladů

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found