Financování řady C - přehled, jak to funguje, klíčoví hráči

Financování řady C (také známé jako kolo série C nebo financování série C) je jednou z fází procesu získávání kapitálu Proces zvyšování kapitálu Tento článek má poskytnout čtenářům hlubší pochopení toho, jak proces získávání kapitálu funguje a jak probíhá v průmysl dnes. Další informace o získávání kapitálu a různých typech závazků ze strany upisovatele najdete v našem přehledu upisování. spuštěním. Série C je čtvrtou fází financování při spuštění a obvykle poslední fází financování rizikovým kapitálem. Některé společnosti se však rozhodnou provést více kol, například série D, E atd.

Financování řady C

Jak funguje financování série C?

Podobně jako v předchozích fázích financování se kolo série C primárně spoléhá na získávání kapitálu prodejem prioritních akcií. Preferované akcie Preferované akcie (preferované akcie, prioritní akcie) jsou třídou vlastnictví akcií ve společnosti, která má přednostní nárok na společnost aktiva nad kmenovými akciemi. Akcie jsou starší než běžné akcie, ale jsou mladší v poměru k dluhu, jako jsou dluhopisy. . Akcie budou pravděpodobně směnitelnými akciemi. Držitelům nabízejí právo na jejich výměnu za běžné akcie ve společnosti k určitému datu v budoucnosti.

Přísně vzato, společnosti, jejichž cílem je získat financování řady C, již nejsou startupy. Jsou to obvykle etablované, úspěšné společnosti v jejich pozdních fázích vývoje, s dobrými příjmy a zisky. Jejich klíčové produkty nebo služby generují silnou poptávku na trhu a přitahují značnou zákaznickou základnu.

Společnosti hledají financování řady C pro další expanzi, aby posílily svůj stávající úspěch. Po sérii C má společnost za cíl rozšířit své operace a pokračovat v růstu. Výtěžek z tohoto kola financování se nejčastěji používá pro vstup na nové trhy, výzkum a vývoj Výzkum a vývoj (R & D) Výzkum a vývoj (R & D) je proces, při kterém společnost získává nové znalosti a využívá je ke zlepšování stávajících produktů a zavádění nových ty do jeho provozu. Výzkum a vývoj je systematické šetření s cílem zavést inovace do aktuální nabídky produktů společnosti. nebo akvizice jiných společností.

Klíčoví hráči

Mnoho investorů z předchozích kol financování (firmy rizikového kapitálu a andělští investoři Angel Investor Angel investor je osoba nebo společnost, která poskytuje kapitál pro začínající podniky výměnou za vlastní kapitál nebo směnitelný dluh. Mohou poskytnout jednorázovou investici nebo probíhající kapitálová injekce, která má pomoci podnikům projít obtížnými počátečními fázemi.) mají tendenci se účastnit i kola financování série C. Hráči se mohou rozhodnout vložit do společnosti další kapitál a přilákat nové investory.

Toto kolo financování často láká i nové hráče. Na rozdíl od předchozích fází financování, kdy většina investorů jsou investoři rizikového kapitálu a andělští investoři, jsou velké finanční instituce, jako jsou investiční banky a zajišťovací fondy, ochotny účastnit se série C kola. To lze vysvětlit nižším rizikem spojeným s investicí, protože společnost je již zavedená a relativně úspěšná. Šance na selhání společnosti v této fázi jsou relativně nízké.

Upozorňujeme, že společnosti v pozdějších fázích vývoje obvykle přicházejí s vysokým oceněním. Potenciální noví investoři tedy pravděpodobně zaplatí vysoké ceny za akcie společnosti.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA® Financial Modeling and Valuation Analyst (FMVA) ™. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je přeměnit kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Dluh vs. kapitálové financování Dluh vs. kapitálové financování Dluh vs. kapitálové financování - co je pro vaše podnikání nejlepší a proč? Jednoduchá odpověď je, že to záleží. Rozhodnutí o ekvitě versus dluh, abychom jmenovali alespoň některé, závisí na velkém počtu faktorů, jako je současné ekonomické klima, stávající kapitálová struktura podniku a fáze životního cyklu podniku.
  • Akciové kapitálové trhy Akciový kapitálový trh (ECM) Trh kapitálového kapitálu je podmnožinou kapitálového trhu, kde finanční instituce a společnosti interagují s obchodováním s finančními nástroji
  • Financování zárodků Financování zárodků Financování zárodků (také známé jako počáteční kapitál, počáteční kapitál nebo počáteční financování) je nejranější fází procesu získávání kapitálu startupu. Počáteční financování je druh kapitálového financování. Jinými slovy, investoři zavazují svůj kapitál výměnou za majetkový podíl ve společnosti.
  • Metriky ocenění při spuštění Metriky hodnocení při spuštění (pro internetové společnosti) Metriky ocenění při spuštění pro internetové společnosti. Tato příručka popisuje 17 nejdůležitějších metrik oceňování elektronického obchodování pro internet, které se začínají oceňovat

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found