Futures Contracts - Learn About Futures and Key Market Traders

Futures kontrakt je dohoda o koupi nebo prodeji podkladového aktiva. Druhy aktiv Mezi běžné typy aktiv patří běžná, dlouhodobá, fyzická, nehmotná, provozní a neprovozní. Správná identifikace a později za předem stanovenou cenu. Je také známý jako derivát, protože budoucí smlouvy odvozují jeho hodnotu od podkladového aktiva. Investoři si mohou koupit právo koupit nebo prodat podkladové aktivum později za předem stanovenou cenu. Zakoupením práva na nákup investor očekává, že bude profitovat ze zvýšení ceny podkladového aktiva. Zakoupením práva na prodej investor očekává, že bude profitovat z poklesu ceny podkladového aktiva.

Futures

Označení finančního analytika Pokyny k označení finančních služeb. Tato část zahrnuje všechna hlavní označení ve financích od CPA po FMVA. Tato prominentní označení pokrývají kariéru v účetnictví, financích, investičním bankovnictví, FP&A, treasury, IR, rozvoji společností a dovednostech, jako je finanční modelování, by profitovala z práva na nákup, pokud by se cena podkladového aktiva zvýšila. Investor by poté uplatnil své právo na koupi aktiva za nižší cenu získanou nákupem futures kontraktu a poté by aktivum dále prodal na trhu s vyšším současným trhem. obchodování jednotlivci a institucemi. Obchodní aktivity kapitálových trhů se dělí na primární trh a sekundární trh. cena. Pokud se cena podkladového aktiva sníží, investoři profitují z práva na prodej. Investor by aktivum prodal za vyšší tržní cenu zajištěnou prostřednictvím futures kontraktu a poté jej koupil zpět za nižší cenu.

Kdo obchoduje s futures kontrakty?

Existují dva typy lidí, kteří obchodují s Sales and Trading Sales and Trading (S&T) je skupina v investiční bance, která se skládá z prodejců, kteří nazývají institucionální investory s nápady a příležitostmi, a obchodníky, kteří provádějí pokyny a radí klientům při vstupu a opuštění finančních pozic. Prodej a obchodování je mízou, která vytváří nebo rozbíjí futures kontrakty s cennými papíry (kupují nebo prodávají): hedžery a spekulanty.

Živé ploty

Jedná se o podniky nebo jednotlivce, kteří používají futures kontrakty na ochranu před kolísavými cenovými pohyby podkladové komodity.

Dobrým příkladem pro ilustraci zajištění by byl chovatel kukuřice a konzervárna kukuřice. Farmář kukuřice by chtěl ochranu před poklesem cen kukuřice a konzervárnu kukuřice by chtěl ochranu před růstem cen kukuřice. Aby se zmírnilo riziko, chovatel kukuřice by koupil právo prodat kukuřici později za předem stanovenou cenu a konzervátor kukuřice by koupil právo koupit kukuřici později za předem stanovenou cenu.

Každá strana se staví na stranu smlouvy. Farmář i producent zajišťují svou expozici vůči kolísání cen.

Podívejme se na transakci ze strany farmáře. Situace farmáře spočívá v tom, že se obává, že v době, kdy bude připraven sklízet úrodu a prodávat ji, může cena kukuřice významně poklesnout. Aby se zajistil proti riziku, v červenci prodává několik prosincových kontraktů na futures na kukuřici, které se zhruba rovnají velikosti jeho očekávané úrody. Prosincové futures kontrakty jsou kontrakty na dodání komodity v prosinci. Když v červenci prodává nakrátko, tržní cena kukuřice je 3 dolary za bušl. Zemědělec prodává futures na krátkou kukuřici stejným způsobem, jakým lze prodávat akcie nakrátko.

Když se prosinec převrátí, tržní cena kukuřice poklesla na 2,50 $ za bušl. Zemědělec prodává svou kukuřici za tržní cenu 2,50 $ za bušl a uzavírá své futures kontrakty nákupem kontraktů zpět za nižší cenu 2,50 $. Protože prodal nakrátko za cenu 3 dolary, tvoří pokles tržní ceny o 50 centů prostřednictvím zisku 50 centů za bušl ze svého futures obchodu. Pokud by farmář nezajistil svou úrodu futures kontrakty, udělal by za svou kukuřičnou úrodu o 50 centů za bušl méně.

V tomto případě plechovka na kukuřici, která v červenci nakupuje futures na kukuřici v prosinci, ztratí na svém futures obchodu 50 centů za bušl, ale bude mít prospěch z možnosti koupit v prosinci na otevřeném trhu kukuřici za pouhých 2,50 $ za bušel.

Farmář i canner ve skutečnosti využili termínové kontrakty k uzavření ceny 3 $ za bušl v červenci, čímž se chránili před velkou nepříznivou změnou ceny.

Spekulanti

Spekulanti jsou nezávislí obchodníci a investoři. Někteří obchodují s vlastními penězi a někteří obchodují jménem klientů nebo makléřských společností. Spekulanti obchodují s futures kontrakty stejně, jako by obchodovali s akciemi nebo obligacemi. Dluhopisy Dluhopisy jsou cenné papíry s pevným výnosem, které vydávají společnosti a vlády za účelem zvýšení kapitálu. Emitent dluhopisů si od držitele dluhopisu půjčí kapitál a provede mu fixní platby za pevnou (nebo variabilní) úrokovou sazbu po stanovené období.

Existuje několik výhod, které mají futures kontrakty oproti jiným investicím, jako jsou akcie a obligace:

  1. Na trhu s futures je větší volatilita. Ceny futures v průměru mají tendenci kolísat více než akcie. Co je to akcie? Jednotlivec, který vlastní akcie ve společnosti, se nazývá akcionář a má nárok na část zbytkového majetku a výnosů společnosti (pokud by byla společnost někdy zrušena). Pojmy „akcie“, „akcie“ a „vlastní kapitál“ jsou používány zaměnitelně. nebo ceny dluhopisů. I když to také znamená větší riziko, poskytuje obchodníkům více příležitostí profitovat z krátkodobých výkyvů cen na trzích s futures.
  2. Futures jsou vysoce investované investice. Obchodníkovi obvykle stačí dát 10% - 15% z hodnoty podkladového aktiva jako marži, ale může se pohybovat v plné hodnotě kontraktu, jak se cena pohybuje nahoru a dolů. Může tedy více obchodovat (obchodovat s většími částkami) za méně peněz.
  3. S futures se těžší obchoduje na zasvěcených informacích. Je to proto, že obvykle neexistují žádné zasvěcené informace o počasí nebo jiné faktory ovlivňující ceny komodit.
  4. Poplatky za provize z termínových obchodů jsou v porovnání s jinými investicemi malé.
  5. Komoditní trhy jsou velmi likvidní. Transakce lze dokončit rychle, což snižuje pravděpodobnost pohybu trhu mezi rozhodnutím a provedením.

Clearing House

V praxi se clearingové středisko používá k usnadnění termínových (a všech derivátových) transakcí tím, že je na druhé straně všech obchodů. Zúčtovací ústav je finanční instituce vytvořená speciálně za účelem usnadnění derivátových transakcí.

Když dvě strany uzavřou smlouvu o futures, ve skutečnosti mezi sebou neuzavírají smlouvu. Místo toho obě strany uzavírají smlouvu s clearingovým ústavem. Zúčtovací ústav funguje jako ručitel tím, že přebírá kreditní riziko transakcí. Zúčtovací ústav však nebude nést tržní riziko. Zisky a ztráty tak budou denně převáděny na azúčtovací středisko na účty příslušných stran.

Závěrečné slovo

Futures kontrakty jsou považovány za alternativní investici, protože obvykle nemají žádnou pozitivní korelaci s cenami na akciových trzích. Obchodování s komoditními futures nabízí investorům přístup k jiné třídě aktiv. Obchodování s futures nabízí výhody, jako jsou nízké obchodní náklady, ale nese větší riziko spojené s vyšší volatilitou trhu.

Dodatečné zdroje

Doufáme, že se vám tento článek o financování futures kontraktů líbil. Finance je globálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling & Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari. Pokud hledáte rozvíjet svou kariéru a rozšiřte své znalosti, podívejte se na následující další finanční zdroje:

  • Contango vs. Backwardation Contango vs Backwardation Contango vs Backwardation jsou termíny používané k popisu tvaru křivky futures pro komoditní trhy. Křivka futures má dvě dimenze, vykreslování času přes horizontální osu a dodací cenu komodity přes vertikální osu.
  • Zajišťovací ujednání Zajišťovací ujednání Zajišťovací ujednání označuje investici, jejímž cílem je snížit úroveň budoucích rizik v případě nepříznivého cenového pohybu aktiva. Zajištění poskytuje určitý druh pojistného krytí k ochraně před ztrátami z investice.
  • Dlouhé a krátké pozice Dlouhé a krátké pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír buď stoupne (pokud je dlouhý), nebo dolů (pokud je krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu).
  • Průvodce po tajemství obchodování s komoditami Průvodce po tajemství obchodování s komoditami Úspěšní obchodníci s komoditami znají tajemství obchodování s komoditami a rozlišují mezi obchodováním na různých typech finančních trhů. Obchodování s komoditami se liší od obchodování s akciemi.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found