Junk Bonds - Co potřebujete vědět o hodnoceních Junk Bondů

Nevyžádané dluhopisy, také známé jako dluhopisy s vysokým výnosem, jsou dluhopisy, které jsou ratingovými agenturami hodnoceny pod investičním stupněm (viz obrázek níže). Junk dluhopisy nesou vyšší riziko selhání Tržní riziková prémie Tržní riziková prémie je další výnos, který investor očekává od držení rizikového tržního portfolia místo bezrizikových aktiv. než jiné dluhopisy, ale platí vyšší výnosy, aby byly atraktivní pro investory. Hlavními emitenty těchto dluhopisů jsou kapitálově náročné společnosti s vysokým poměrem dluhu, Náklady na dluh Náklady na dluh jsou výnos, který společnost poskytuje svým dlužníkům a věřitelům. Náklady na dluh se používají při výpočtech WACC pro analýzu ocenění. nebo mladé společnosti, které ještě nevytvořily silný úvěrový rating.

Když kupujete dluhopis, půjčujete emitentovi výměnou za pravidelné platby úroků. Jakmile dluhopis dospívá, je emitent povinen splatit částku jistiny v plné výši investorům. Pokud však má emitent vysoké riziko selhání, nemusí být úrokové platby vyplaceny podle plánu. Takové dluhopisy tedy nabízejí vyšší výnosy, aby kompenzovaly investory za další riziko.

Tabulka nevyžádaných dluhopisů a jejich hodnocení

Obrázek: Finanční úvod do kurzu podnikových financí zdarma.

Analytici trhu někdy používají trh s nevyžádanými dluhopisy k získání informace o stavu ekonomiky. Pokud je kupuje více investorů, jejich ochota riskovat naznačuje optimismus ohledně ekonomiky. Naopak, pokud se investoři vyhýbají dluhopisům s vysokým výnosem, pak je to známkou toho, že mají averzi k riziku. Definice averze k riziku Někdo, kdo má averzi k riziku, má tu vlastnost nebo vlastnost, že dává přednost vyhnutí se ztrátě před ziskem. Tato vlastnost je obvykle spojena s investory nebo účastníky trhu, kteří upřednostňují investice s nižšími výnosy a relativně známými riziky před investicemi s potenciálně vyššími výnosy, ale také s vyšší nejistotou a vyšším rizikem. To naznačuje pesimistický pohled na současný stav ekonomiky. Tuto okolnost lze použít k předpovědi kontrakce hospodářského cyklu nebo medvědího trhu.

Historie haraburdí

Vláda Spojených států začala v 80. letech 19. století používat nezdravé dluhopisy jako způsob financování neprokázané vlády. V té době bylo riziko selhání země vysoké. Proto mnoho mezinárodních věřitelů nebylo ochotno půjčit, pokud investice nenabízela vysoké výnosy.

Nevyužité dluhopisy se vrátily počátkem 20. století jako forma financování začínajících podniků. Společnosti jako General Motors a IBM byly v té době v raných fázích. Jen málo bank bylo ochotných poskytnout úvěr společnostem bez úspěchu. V sedmdesátých a osmdesátých letech zažil trh s junk dluhopisy boom kvůli společnostem padlých andělů. Padlí andělé Padlý anděl Padlý anděl je dluhopis, který byl hodnocen na investiční úrovni, ale od té doby byl snížen na junk status kvůli klesající finanční pozici jeho emitenta. Dluhopis je snížen o jednu nebo více ze tří hlavních ratingových služeb - Fitch, Moody’s a Standard & Poor’s (S&P). jsou společnosti, které dříve vydaly dluhopisy investičního stupně, ale došlo k poklesu jejich úvěrového hodnocení.

K rozmachu sedmdesátých a osmdesátých let přispěl také výzkum publikovaný Braddockem Hickmanem, Thomasem Atkinsonem a Orinou Burrellovou. Studie ukázala, že zbytečné dluhopisy vyplácely vyšší výnosy, než bylo nutné k vyrovnání zvýšeného rizika. Drexel Burnham použil tento výzkum k vybudování velkého trhu s nevyžádanými dluhopisy. Jejich investice do nevyžádaných dluhopisů vzrostla mezi lety 1979 a 1989 z 10 miliard na 189 miliard dolarů. Průměrná návratnost činila 14,5%, zatímco výchozí hodnoty činily pouze 2,2%. Trh bohužel utrpěl ránu poté, co Drexel byl svržen nelegálními obchodními aktivitami. Drexel byl nakonec nucen k bankrotu.

Nedávný trh dluhopisů s vysokou výnosností

Trh s nevyžádanými dluhopisy ve Spojených státech vzrostl mezi lety 2009 a 2015 o 80% a jeho hodnota se odhadovala na 1,3 bilionu dolarů. Stalo se tak po globální finanční krizi v roce 2008, kdy dluhopisy s vysokým výnosem byly spojeny s rizikovým zhroucením hypotéky. Trh stabilně rostl v roce 2013, kdy Federální rezervní systém Federální rezervní systém (Fed) Federální rezervní systém je centrální bankou Spojených států a je finanční autoritou za největší světovou ekonomikou volného trhu. oznámila, že začne snižovat kvantitativní uvolňování. Vzhledem k vnímaným zlepšeným ekonomickým podmínkám a menšímu počtu případů selhání vykazovali investoři obnovený zájem o nevyžádané dluhopisy. V září 2015 však začaly nevyžádané dluhopisy opět zažívat nepokoje, přičemž více než 15% bylo na problémových úrovních. V roce 2016 pokračovaly v poklesu, když se investoři vrátili zpět k investování do dluhopisů s investičním stupněm uprostřed ekonomické nejistoty vyvolané nestabilními cenami na akciovém trhu.

Jak jsou hodnoceny nevyžádané dluhopisy?

Emitenti dluhopisů Korporátní informace Právní korporátní informace o Corporate Finance Institute (Finance). Tato stránka obsahuje důležité právní informace o financích, včetně registrované adresy, daňového čísla, obchodního čísla, osvědčení o založení, názvu společnosti, ochranných známek, právního poradce a účetního. dostávají ratingy v závislosti na pravděpodobnosti splnění nebo nesplnění svých finančních závazků. Bonitu dluhopisů hodnotí tři velké ratingové agentury: Standard and Poor’s (S&P), Fitch a Moody’s. Dluhopisy s vyšším úvěrovým hodnocením jsou považovány za investiční a jsou nejvyhledávanějšími investory. Dluhopisy s nízkým úvěrovým hodnocením se označují jako neinvestiční dluhopisy. Kvůli vyššímu riziku nesplácení obvykle platí o 4 až 6 bodů vyšší úrokové sazby než dluhopisy investičního stupně.

Na základě úvěrových ratingů dvou z největších tří ratingových agentur jsou nevyžádané dluhopisy ty, které mají rating „Baa“ nebo nižší od Moody’s a „BBB“ nebo nižší od S&P. Dluhopisy s hodnocením „C“ nesou vyšší riziko selhání, zatímco hodnocení „D“ ukazuje, že dluhopis je v selhání. Většina investorů nakupuje zbytečné dluhopisy prostřednictvím podílových fondů nebo fondů obchodovaných na burze. Podílové fondy pomáhají snižovat riziko investic do nevyžádaných dluhopisů nabídkou diverzifikovaného portfolia dluhopisů. Výnosy dluhopisů s neinvestičním stupněm časem kolísají v závislosti na emitentech a obecném stavu ekonomiky.

Výhody

Investoři s nevyžádanými obligacemi mají obvykle vyšší návratnost ve srovnání s jinými investicemi s pevným výnosem. Vzhledem k tomu, že jsou často vydávány s desetiletými podmínkami, mají nevyžádané dluhopisy příležitost zlepšit se, pokud se úvěrový rating emitenta zlepší před splatností dluhopisu. Pokud se úvěrový rating emitenta zlepší, hodnota dluhopisu se zvýší, což povede ke zvýšení výnosů jeho držitelů. Investoři do dluhopisů mají také během likvidace přednost před akcionáři, což jim dává výhodu, že v případě selhání alespoň získají část své investice.

Nevýhody

Nevyžádané obligace mají vyšší pravděpodobnost selhání než jiné typy dluhopisů. V případě selhání společnosti je držitelům dluhopisů riziko ztráty 100% jejich investice. Pokud se úvěrový rating společnosti dále zhorší, hodnota dluhopisů klesá. Když se úrokové sazby dluhopisů na investiční úrovni zvýší, zbytečné dluhopisy budou pro investory méně atraktivní. Během recesí nejvíce trpí junk dluhopisy, protože investoři se hrnou do konzervativnějších investic - „bezpečných přístavů“.

Další zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce po zbytečných dluhopisech. Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . Chcete-li se dále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné další zdroje uvedené níže:

  • Emitenti dluhopisů Emitenti dluhopisů Existují různé typy emitentů dluhopisů. Tito emitenti dluhopisů vytvářejí dluhopisy, aby si vypůjčili prostředky od držitelů dluhopisů, které mají být splaceny při splatnosti.
  • Cena dluhopisu Cena dluhopisu Cena dluhopisů je věda výpočtu emisní ceny dluhopisu na základě kupónu, nominální hodnoty, výnosu a doby do splatnosti. Ceny dluhopisů umožňují investorům
  • Trhy s dluhovým kapitálem Trhy s dluhovým kapitálem (DCM) Skupiny s dluhovým kapitálovým trhem (DCM) jsou odpovědné za poskytování poradenství přímo emitentům společností při zvyšování dluhu při akvizicích, refinancování stávajícího dluhu nebo restrukturalizaci stávajícího dluhu. Tyto týmy pracují v rychle se měnícím prostředí a úzce spolupracují s poradenským partnerem
  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found