Banky na Ukrajině - přehled top 10 bank na Ukrajině

Ukrajinská národní banka, centrální banka země, dohlíží na všechny banky na Ukrajině. Ukrajinská centrální banka je také odpovědná za stabilizaci národní měny. Provádí státní politiku týkající se směnných kurzů, úvěrů, peněžního oběhu i operací jiných bank.

Banky na Ukrajině

Moody’s Investors Service udržuje stabilní výhled na banky na Ukrajině. Ratingová agentura očekává, že se domácí ekonomika bude i nadále zotavovat se stabilním růstem HDP a postupným poklesem nesplácených úvěrů.

Pro kohokoli, kdo uvažuje o kariéře v bankovnictví na Ukrajině, je tento seznam nejlepších bank na Ukrajině užitečným průvodcem, kde začít. Další informace najdete v našem seznamu finančních institucí. Seznam společností hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili.

Nejlepší banky na Ukrajině jsou:

PrivatBank

PrivatBank, která byla založena v roce 1992, je největší z komerčních bank na Ukrajině, pokud jde o aktiva, počet klientů, úvěrové portfolio a daně placené do státního rozpočtu. Je to také jedna z prvních soukromých komerčních bank v zemi a první banka, která vydává debetní karty a instaluje bankomaty.

Vláda v roce 2016 znárodnila PrivatBank, aby chránila svých 20 milionů zákazníků a udržovala finanční stabilitu. Se sídlem v Dněpru poskytuje bankovní produkty a služby prostřednictvím 2240 poboček v zemi.

Tržby: 74,43 miliardy UAH (2016)

Čistý příjem: 68,45 miliardy UAH (2016)

Celková aktiva: 940,55 miliardy UAH (2016)

Oschadbank

Oschadbank, nazývaná také Ukrajinská státní spořitelna, byla založena v roce 1999 vládou Ukrajiny. Poskytuje řadu bankovních produktů a služeb prostřednictvím 3 650 poboček.

Banka byla v roce 2015 klasifikována jako systémově důležitá banka Ukrajinskou národní bankou. Klasifikace je dána bance nebo finanční instituci, jejíž selhání může vést k finanční krizi. Oschadbank sídlí v Kyjevě.

Tržby: 19,49 miliardy UAH (2017)

Čistý příjem: 467,69 milionu UAH (2017)

Celková aktiva: 210,639 miliardy UAH (2017)

Ukreximbank

Státní Ukreximbank se sídlem v Kyjevě byla založena v roce 1992. Nazývala se také Státní importně-exportní banka Ukrajiny a Ukrajinská národní banka ji klasifikovala jako systémově významnou banku. Hraje hlavní roli ve finančním sektoru země a poskytuje a půjčuje si půjčky od zahraničních organizací finančního bankovnictví. Banka spravuje 83 poboček.

Tržby: 12,82 miliardy UAH (2016)

Čistý zisk (ztráta): (977,31 milionu UAH) (2016)

Celková aktiva: 160,40 miliardy UAH (2016)

Raiffeisen Bank Aval

Komerční banka Raiffeisen Bank Aval poskytuje služby retailového bankovnictví jednotlivcům a organizacím prostřednictvím více než 600 poboček na Ukrajině. V roce 2006 se stala dceřinou společností rakouské Raiffeisen Bank International. V roce 2008 byl britským časopisem Euromoney uznán jako nejlepší ukrajinská společnost ve finančním a bankovém sektoru na Ukrajině.

Tržby: 7,15 miliardy UAH (2017)

Čistý příjem: 5,32 miliardy UAH (2017)

Celková aktiva: 67,02 miliardy UAH (2017)

UkrGasBank

Se sítí 245 poboček nabízí UkrGasBank řadu bankovních produktů a služeb přibližně 220 000 jednotlivcům a podnikům na Ukrajině. Banka působí v pěti segmentech: právnické osoby (podnikové bankovnictví), klienti malých a středních podniků, jednotlivci (retailové bankovnictví), finanční instituce a správa aktiv. Společnost byla založena v roce 1993 a její hlavní sídlo je v Kyjevě.

Tržby: 6 875 miliard UAH (2017)

Čistý příjem: 627,81 milionu UAH (2017)

Celková aktiva: 69,21 miliardy UAH (2017)

Sberbank

Sberbank poskytuje řadu bankovních a finančních služeb a působí v několika evropských a postsovětských zemích. Banka se do roku 2015 volala ruská Sberbank a v roce 2014 byla považována za největší banku v Rusku a ve východní Evropě. Rovněž získala 33. místo v žebříčku Top 1000 World Banks of The Banker, první bance ve střední a východní Evropě, která se na tomto seznamu umístila. Její sídlo je v Moskvě.

UkrSibbank

UkrSibbank nabízí podnikové, maloobchodní a spotřebitelské finanční produkty a služby jednotlivcům a organizacím prostřednictvím více než 700 poboček v celé zemi. Společnost byla založena v roce 1990 a fungovala jako charharská regionální banka, která sloužila velkým korporátním zákazníkům do roku 1992. V roce 1996 expandovala do dalších regionů Ukrajiny. V roce 2005 podepsala BNP Paribas, jedna z největších finančních skupin na světě, smlouvu o koupi akcií za 51% podíl v bance.

Komerční banka obsluhuje 4 000 velkých společností, 255 000 malých a středních podniků a více než dva miliony klientů. S více než 1 500 bankomaty provozuje třetí největší síť mezi bankami na Ukrajině.

První ukrajinská mezinárodní banka

Společnost First Ukrainian International Bank, která byla založena v roce 1991 se sídlem v Kyjevě, poskytuje bankovní a finanční služby přibližně 2,5 milionu klientů. Jedná se o jednu z největších bank na Ukrajině, pokud jde o aktiva, a jednu z prvních pěti v oblasti vkladů. Byla to první banka v zemi, která zavedla finanční výkaznictví podle IFRS, a jedna z prvních, která dosáhla úvěrového hodnocení od mezinárodní ratingové agentury Fitch.

Tržby: 5,16 miliardy UAH (2017)

Čistý příjem: 785,83 milionu UAH (2017)

Celková aktiva: 46,53 miliardy UAH (2017)

Ukrsotsbank

Ukrajinská banka Ukrsotsbank nabízí retailové, investiční a soukromé bankovní služby, správu investic a veřejné finance. Banka byla založena v roce 1997 v Lucku jako součást polské společnosti Bank Pekao. V roce 1999 UniCredito Italiano získala Bank Pekao a v roce 2005 se HypoVereinsbank stala přechodnou mateřskou společností Ukrsotsbank. V roce 2011 ji získala UniCredit a od roku 2013 do roku 2016 se jí říkalo UniCredit Bank-Ukrsotsbank.

Alfa Bank JSC

Alfa Bank JSC je jednou z největších ruských soukromých komerčních bank. Byla založena v roce 1990 se sídlem v Moskvě. Udržuje si silnou přítomnost na Ukrajině, kde je kapitálově jednou z největších bank na Ukrajině.

Banka poskytuje finanční a investiční služby více než 381 600 korporátním zákazníkům a 14,2 milionu retailových klientů prostřednictvím svých 723 poboček v sedmi zemích. V roce 2009 se Alfa Bank JSC umístila na 270. místě v seznamu 1000 nejlepších světových bank.

Kariéra v investičním bankovnictví

Chcete-li proniknout do investičního bankovnictví, Jobs Projděte si popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, průzkumu kapitálu, treasury, FP&A, podnikových financí, účetnictví a dalších finančních oblastech. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších, na které je třeba se zaměřit na několik důležitých věcí. Patří mezi ně vytváření sítí, obnovení životopisu investičního bankovnictví. Naučte se, jak napsat životopis investičního bankovnictví (analytik nebo spolupracovník) s bezplatným průvodcem a šablonou pro obnovení financí. Životopis IB je jedinečný. Je důležité přizpůsobit svůj životopis průmyslovému standardu, abyste se vyhnuli okamžitému smazání, zkušenostem a dovednostem v oblasti finančního modelování. Schopnosti finančního modelování Naučte se 10 nejdůležitějších dovedností v oblasti finančního modelování a toho, co je požadováno pro dobré finanční modelování v aplikaci Excel. Nejdůležitější dovednosti: účetnictví. Chcete-li se dozvědět více, prozkoumejte naši interaktivní kariérní mapu…. Pokud jde o bankovní kariéru, s našimi kurzy finančního modelování budete mít výraznou výhodu nad konkurencí.

Dodatečné zdroje

Toto byl finanční průvodce nejvyšších bank na Ukrajině. Pro každého, kdo hledá kariéru v bankovnictví, je tento seznam skvělým místem pro zahájení vytváření sítí. Přečtěte si také tyto další zdroje:

  • Nejlepší banky v Rusku Nejlepší banky v Rusku Centrální banka Ruské federace, založená v roce 1860, působí jako ústřední měnová autorita Ruska. Ruská centrální banka formuluje účetní pravidla pro banky v Rusku. Plní také následující funkce: Chrání ruský rubl a udržuje jeho stabilitu Vydává měnu a spravuje
  • Top 100 investičních bank Společnosti Seznamy hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili
  • Otázky rozhovoru s investičním bankovnictvím Rozhovory Eso na váš další rozhovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru
  • Projděte mě DCF Projděte mě DCF Otázka, projděte mě DCF Analýza je v rozhovorech s investičním bankovnictvím běžná. Naučte se, jak vyřešit otázku pomocí podrobného průvodce odpověďmi Finance. Sestavte si pětiletou předpověď nezajištěných volných peněžních toků, vypočítejte koncovou hodnotu a pomocí WACC diskontujte všechny tyto peněžní toky na současnou hodnotu.
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found