Banky na Jamajce - přehled, průvodce po nejlepších bankách na Jamajce

Bank of Jamaica (BOJ) vykonává roli centrální banky v zemi. Byla založena v roce 1961 a nahradila národní měnový systém, který byl založen v roce 1939. Organizace BOJ dohlíží na banky na Jamajce a vydává a vyplácí místní měnu. Působí také jako vládní bankéř a monitoruje a spravuje rezervy země.

Banky na Jamajce

Mezinárodní ratingová agentura Fitch nedávno po makroekonomickém zlepšení zvýšila hodnocení Jamajky na pozitivní ze stabilních. Země zaznamenává pokles nezaměstnanosti na desetileté minimum na 10,3%, jamajský dolar se vůči americkému dolaru nadále stabilizuje, odvětví cestovního ruchu a BPO roste a stavební průmysl „doslova zažívá boom“.

Pro každého, kdo uvažuje o bankovní kariéře na Jamajce, je tento seznam bank na Jamajce užitečným průvodcem, kde začít. Další informace najdete v našem seznamu finančních institucí. Seznam společností hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili.

Nejlepší banky na Jamajce jsou:

Národní obchodní banka

Národní obchodní banka je největší finanční skupinou na Jamajce. Banka sahá až do roku 1837, kdy se v hlavním městě Kingstonu otevřela Colonial Bank of London. Dnešní název přijala v roce 1997 po řadě fúzí a akvizic. Skupina NCB poskytuje prostřednictvím svých dceřiných společností komplexní škálu finančních produktů a služeb jednotlivým i firemním zákazníkům.

Tržby: 61,56 miliardy JMD (2017)

Čistý příjem: 16,5 miliardy JMD (2017)

Celková aktiva: 718,81 miliardy JMD (2017)

Scotiabank Jamajka

Scotiabank Jamaica zahájila svoji činnost na ostrově v roce 1889. Banka působí jako dceřiná společnost předního kanadského poskytovatele finančních služeb Scotiabank a svým zákazníkům nabízí špičkové retailové a komerční bankovní služby. Se sídlem v Kingstonu je to jedna z největších bank na Jamajce, která v současné době zaměstnává více než 2 000 zaměstnanců a spravuje síť 35 poboček po celém ostrově.

Tržby: 39,42 miliardy JMD (2017)

Čistý příjem: 12,4 miliardy JMD (2017)

Celková aktiva: 490,88 miliardy JMD (2017)

Sagicor Bank

Sagicor Bank je pobočkou komerčního bankovnictví společnosti Sagicor Group, finanční instituce poskytující komplexní služby poskytující komplexní řadu finančních řešení na Jamajce. Banka provozuje 16 poboček a pobočku po celé Jamajce.

Tržby: 10,85 miliardy JMD (2017)

Čistý příjem: 1,78 miliardy JMD (2017)

Celková aktiva: 125,25 miliardy JMD (2017)

CIBC First Caribbean

CIBD First Caribbean poskytuje komplexní škálu špičkových finančních služeb v oblasti retailového bankovnictví, podnikového bankovnictví, správy majetku, prodeje a obchodování treasury, kreditních karet a investičního bankovnictví. Tím se řadí mezi banky na Jamajce nabízející nejširší škálu služeb. Banka zaměstnává více než 2700 zaměstnanců a provozuje síť 58 poboček, sedmi kanceláří a 22 bankovních center v 17 zemích po celém Karibiku.

Tržby: 547,37 milionu USD (2017)

Čistý příjem: 141,52 milionu USD (2017)

Celková aktiva: 12,25 miliardy USD (2017)

První globální banka

First Global Bank nabízí nejlépe hodnocené finanční produkty a služby místním i mezinárodním klientům, včetně osobního bankovnictví, obchodního bankovnictví a online a mobilního bankovnictví. Banka byla založena v roce 1970 jako První národní banka v Chicagu (Jamajka). V současnosti dohlíží na sedm poboček a působí jako dceřiná společnost skupiny GraceKennedy Group, jedné z největších korporací potravinářských a finančních společností v Karibiku.

Tržby: 4,53 miliardy JMD (2017)

Čistý příjem: 468,49 milionu JMD (2017)

Celková aktiva: 54,49 miliardy JMD (2017)

Citibank

Společnost Citi Jamaica, která byla založena v roce 1960, je licencovanou místně provozovanou pobočkou globálního finančního konglomerátu Citibank. Citi Jamaica, která působí v rámci skupiny Citi's Institutional Client Group (ICG), se zaměřuje na finanční sektor, veřejný sektor a významné korporace soukromého sektoru. ICG zahrnuje Citi Private Bank, korporátní a investiční bankovnictví, treasury a obchodní řešení, trhy a služby cenných papírů a vznik kapitálových trhů.

Tržby: 1,97 miliardy JMD (2017)

Čistý příjem: 303,47 milionu JMD (2017)

Celková aktiva: 21,27 miliardy JMD (2017)

JMMB Bank

JMMB Bank, dříve JMMB Merchant Bank, poskytuje produkty a služby osobního a obchodního bankovnictví. Je to jedna z bank na Jamajce se zaměřením na účty malých podniků pro malé a střední podniky na Jamajce. Banka je členem regionální finanční společnosti JMMB Group, která obsluhuje přibližně 220 000 zákazníků na Jamajce v Dominikánské republice a v Trinidadu a Tobagu.

Tržby: 14,65 miliardy JMD (2017)

Čistý příjem: 3,35 miliardy JMD (2017)

Celková aktiva: 251,56 miliardy JMD (2017)

JN Bank

JN Bank je první vzájemně vlastněnou obchodní bankou na Jamajce, 100% drží její dlužníci a vkladatelé. Banka je také certifikována podle ISO 9001: 2008, což je jediná finanční instituce v zemi, která tuto certifikaci získala.

Tržby: 11,64 miliardy JMD (2016)

Čistý příjem: 1,87 miliardy JMD (2016)

Celková aktiva: 180,66 miliard JMD (2016)

Kariéra v investičním bankovnictví

Chcete-li proniknout do investičního bankovnictví, Jobs Projděte si popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, průzkumu kapitálu, treasury, FP&A, podnikových financí, účetnictví a dalších finančních oblastech. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších, na které je třeba se zaměřit na několik důležitých věcí. Patří mezi ně vytváření sítí, obnovení životopisu investičního bankovnictví. Naučte se, jak napsat životopis investičního bankovnictví (analytik nebo spolupracovník) s bezplatným průvodcem a šablonou pro obnovení financí. Životopis IB je jedinečný. Je důležité přizpůsobit svůj životopis průmyslovému standardu, abyste se vyhnuli okamžitému smazání, zkušenostem a dovednostem v oblasti finančního modelování. Schopnosti finančního modelování Naučte se 10 nejdůležitějších dovedností v oblasti finančního modelování a toho, co je požadováno pro dobré finanční modelování v aplikaci Excel. Nejdůležitější dovednosti: účetnictví. Chcete-li se dozvědět více, prozkoumejte naši interaktivní kariérní mapu…. Pokud jde o bankovní kariéru, s našimi kurzy finančního modelování budete mít výraznou výhodu nad konkurencí.

Dodatečné zdroje

Toto byl průvodce po nejlepších bankách na Jamajce. Pro každého, kdo hledá kariéru v bankovnictví, je tento seznam skvělým místem pro zahájení vytváření sítí. Přečtěte si také tyto další zdroje:

  • Nejlepší banky v USA Nejlepší banky v USA Podle americké Federální pojišťovací společnosti pro pojištění vkladů existovalo v USA k únoru 2014 6 799 komerčních bank pojištěných FDIC. Centrální bankou v zemi je Federální rezervní banka, která vznikla po přijetí zákona o Federálních rezervách v roce 1913
  • Top 100 investičních bank Společnosti Seznamy hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili
  • Otázky rozhovoru s investičním bankovnictvím Rozhovory Eso na váš další rozhovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru
  • Projděte mě DCF Projděte mě DCF Otázka, projděte mě DCF Analýza je v rozhovorech s investičním bankovnictvím běžná. Naučte se, jak vyřešit otázku pomocí podrobného průvodce odpověďmi Finance. Sestavte si pětiletou předpověď nezajištěných volných peněžních toků, vypočítejte koncovou hodnotu a pomocí WACC diskontujte všechny tyto peněžní toky na současnou hodnotu.
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found