Nejlepší banky v Nizozemsku - přehled a průvodce po 10 nejlepších bankách

Od roku 2016 je v Nizozemsku 50 bank. Nizozemská centrální banka je centrální bankou země a působí jako státní banka, „banka bankéřů“ a věřitel. Bankovní sektor v zemi představuje relativně velkou část jejího HDP. Poměr bankovních aktiv k HDP Nizozemska byl v roce 2016 365%, oproti 600% v roce 2008.

Po masivní konsolidaci po globální finanční krizi dominují domácímu bankovnímu sektoru velmi velké banky v Nizozemsku. Vlastnictví největších bank v Nizozemsku je smíšené: jedna banka je veřejně kótovaná, některé jsou (částečně) ve vlastnictví národní vlády a další je velká spolupracující instituce. Přítomnost zahraničních bank v Nizozemsku je ve srovnání s ostatními evropskými trhy relativně malá.

Podle agentury Moody’s je bankovní systém země stabilní, protože ratingová agentura věří, že země bude i nadále těžit z oživení domácí ekonomiky.

Pro kohokoli, kdo uvažuje o kariéře v bankovnictví v Nizozemsku, je tento seznam nejlepších bank v Nizozemsku užitečným průvodcem, kde začít. Další informace najdete v našich seznamech finančních institucí. Seznam společností hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili.

Banky v Nizozemsku

Nejlepší banky v Nizozemsku jsou:

ING Bank NV

ING Bank byla založena v roce 1927 a je dceřinou společností ING Groep NV se sídlem v Amsterdamu. Banka poskytuje bankovní služby v Nizozemsku, zbytku Evropy, Severní Ameriky, Latinské Ameriky, Asie a Austrálie. Primárně slouží jednotlivcům, malým a středním podnikům a finančním institucím. Zaměstnává více než 50 000 zaměstnanců.

V roce 2016 banka vykázala celková aktiva ve výši 1 003 miliard USD a čistý zisk 5 025 milionů USD.

Družstevní Rabobank UA

Družstvo Rabobank bylo založeno v roce 1898 a sídlí v Utrechtu. Banka poskytuje služby retailového bankovnictví, velkoobchodní / podnikové bankovní služby, financování rezidenčních a komerčních nemovitostí, financování potravin a zemědělství, půjčky a investice do pracovního kapitálu a pojistné produkty. Působí v pěti obchodních segmentech: domácí retailové bankovnictví, velkoobchodní bankovnictví, mezinárodní venkovské a retailové bankovnictví, leasing nemovitostí a další. V roce 2016 činila celková aktiva banky 799,4 miliardy USD a čistý zisk dosáhl 2 330 milionů USD.

ABN AMRO Bank NV

ABN AMRO Bank, založená v roce 1720, je dceřinou společností ABN AMRO Group NV. Banka poskytuje finanční služby v Nizozemsku a několika dalších zemích. Společnost se sídlem v Amsterdamu je vlastněna Nizozemským královstvím. Působí prostřednictvím segmentů retailového bankovnictví, privátního bankovnictví a podnikového bankovnictví a zaměstnává přibližně 21 000 zaměstnanců. Od roku 2016 činila celková aktiva banky 469 miliard USD a čistý zisk 2 147 milionů USD.

De Volksbank NV

Společnost De Volksbank, která byla založena v roce 1817, sídlí v Utrechtu. Banka poskytuje různé bankovní produkty a služby jednotlivcům a malým podnikům. Působí pod čtyřmi značkami bank v Nizozemsku: ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank a SNS a zaměstnává více než 4 000 osob. V roce 2016 banka vykázala celková aktiva ve výši 73 miliard USD a čistý zisk ve výši 391 milionů USD.

NIBC Bank NV

Založena v roce 1945, NIBC Bank je dceřinou společností NIBC Holding NV. Jako jedna z komerčních bank v Nizozemsku poskytuje služby korporátního bankovnictví a slouží korporátním klientům, podnikatelským investorům, institucionálním investorům, finančním sponzorům a retailovým zákazníkům. S více než 660 zaměstnanci má ústředí v Haagu. Od roku 2016 činila celková aktiva banky 28 miliard USD a čistý zisk dosáhl 121 milionů USD.

Achmea Bank NV

Achmea Bank byla založena v roce 1995 a sídlí v Zeist. Banka vznikla sloučením dvou dalších nizozemských bank Zilveren Kruis a Avéro Centraal Beheer Groep (AVCB). Poskytuje hypoteční úvěry a spořicí účty soukromým zákazníkům v Nizozemsku pod značkami Centraal Beheer, Woonfonds a FBTO. Zaměstnává více než 150 zaměstnanců. Od roku 2016 činila celková aktiva banky 17,8 miliard USD a čistý zisk 15 milionů USD.

F. van Lanschot Bankiers NV

Společnost F. van Lanschot Bankiers, založená v roce 1737, je nejstarší z bank v Nizozemsku. Poskytuje služby privátního bankovnictví, správy aktiv a obchodního bankovnictví v Nizozemsku a Belgii a zaměstnává více než 1700 zaměstnanců. V roce 2016 banka vykázala celková aktiva ve výši 17,6 miliard USD a čistý zisk ve výši 83 milionů USD.

Triodos Bank NV

Banka Triodos byla založena v roce 1980 a sídlí v Zeist. Banka poskytuje produkty a služby osobního a obchodního bankovnictví v Nizozemsku, Belgii, Německu, Velké Británii a Španělsku. Zaměstnává přes 1 200 osob. V roce 2016 činila celková aktiva banky 10,8 miliardy USD a čistý zisk dosáhl 34 milionů USD.

Delta Lloyd Bank NV

Společnost Delta Lloyd Bank, založená v roce 1807, má sídlo v Amsterdamu. Banka poskytuje pojišťovací a bankovní produkty jednotlivcům i obchodním zákazníkům. Nabízí také retailové produkty, jako jsou spořicí účty, investice a hypoteční úvěry. Od roku 2016 činila celková aktiva banky 6 527 milionů USD a čistý zisk 17 milionů USD.

KAS Bank NV

Společnost KAS Ban byla založena v roce 1806 a sídlí v Amsterdamu. Banka poskytuje velkoobchodní služby v oblasti cenných papírů profesionálům v oblasti důchodů a cenných papírů v Nizozemsku, Velké Británii, Německu a Belgii. Zaměstnává více než 600 zaměstnanců. V roce 2016 banka vykázala celková aktiva ve výši 5 229 milionů USD a vykázala čistý zisk ve výši 18 milionů USD.

Kariéra v investičním bankovnictví

Chcete-li proniknout do investičního bankovnictví, Jobs Projděte si popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, průzkumu kapitálu, treasury, FP&A, podnikových financí, účetnictví a dalších finančních oblastech. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších, na které je třeba se zaměřit na několik důležitých věcí. Patří mezi ně vytváření sítí, obnovení životopisu investičního bankovnictví. Naučte se, jak napsat životopis investičního bankovnictví (analytik nebo spolupracovník) s bezplatným průvodcem a šablonou pro obnovení financí. Životopis IB je jedinečný. Je důležité přizpůsobit svůj životopis průmyslovému standardu, abyste se vyhnuli okamžitému smazání, zkušenostem a dovednostem v oblasti finančního modelování. Schopnosti finančního modelování Naučte se 10 nejdůležitějších dovedností v oblasti finančního modelování a toho, co je požadováno pro dobré finanční modelování v aplikaci Excel. Nejdůležitější dovednosti: účetnictví. Chcete-li se dozvědět více, prozkoumejte naši interaktivní kariérní mapu…. Pokud jde o bankovní kariéru, s našimi kurzy finančního modelování budete mít výraznou výhodu nad konkurencí.

Dodatečné zdroje

Toto byl finanční průvodce nejvyšších bank v Nizozemsku. Pro každého, kdo hledá kariéru v bankovnictví, je tento seznam skvělým místem pro zahájení vytváření sítí. Přečtěte si také tyto další zdroje:

  • Nejlepší banky ve Spojených arabských emirátech Nejlepší banky ve Spojených arabských emirátech Centrální banka Spojených arabských emirátů je hlavním finančním regulačním orgánem v zemi. V SAE je 23 místních a 26 zahraničních bank. V bankovním sektoru země dominují větší banky, přičemž pět největších bank tvoří přibližně 60% aktiv sektoru.
  • Nejlepší banky v Norsku Nejlepší banky v Norsku Banky v Norsku tvoří 17 komerčních bank, 105 spořitelen a malý počet státních bank. Norský úřad pro finanční dohled dohlíží na všechny finanční instituce v zemi. V Norsku existují tři typy bank:
  • Otázky rozhovoru s investičním bankovnictvím Rozhovory Eso na váš další rozhovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru
  • Projděte mě DCF Projděte mě DCF Otázka, projděte mě DCF Analýza je v rozhovorech s investičním bankovnictvím běžná. Naučte se, jak vyřešit otázku pomocí podrobného průvodce odpověďmi Finance. Sestavte si pětiletou předpověď nezajištěných volných peněžních toků, vypočítejte koncovou hodnotu a pomocí WACC diskontujte všechny tyto peněžní toky na současnou hodnotu.
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found