Marže údržby - přehled, jak to funguje, příklad

Udržovací marže je celková částka kapitálu, která musí zůstat na investičním účtu, aby si udržela investiční nebo obchodní pozici Dlouhé a krátké pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír buď stoupne (pokud bude dlouhý ) nebo dolů (pokud je krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu). a vyhnout se výzvě k dodatkové úhradě. Pro lepší pochopení toho, co je udržovací marže, je důležité zkontrolovat základní koncepty maržových účtů a volání marží.

Koncept marže údržby

Rozdělení marže údržby

Před úplným pochopením udržovací marže je důležité pochopit, co jsou maržové účty a jak fungují, což zahrnuje udržovací marže.

Maržový účet je obchodní účet, který má pákový efekt - tj. Obchodník nemusí k udržení obchodní pozice potřebovat celkovou hodnotu investice. Místo toho je od nich požadován pouze vklad, který se nazývá marže, což je pevné procento z celkové hodnoty finančního zajištění. Veřejné cenné papíry Veřejné cenné papíry nebo obchodovatelné cenné papíry jsou investice, které jsou otevřeně nebo snadno obchodovatelné na trhu. Cenné papíry jsou buď kapitálové, nebo dluhové. investují. Zbývající hodnota investice je v podstatě vypůjčena od makléřské společnosti nebo jiné investiční firmy, kterou obchodník používá.

Vládní komise pro cenné papíry a burzy (SEC) Americká komise pro cenné papíry a burzy (SEC) je nezávislá agentura federální vlády USA, která odpovídá za implementaci federálních zákonů o cenných papírech a za navrhování pravidel pro cenné papíry. Je také odpovědný za údržbu odvětví cenných papírů a burzy cenných papírů a opcí regulují minimální požadavky na marži pro obchodní účty využívající pákový efekt. Kromě toho si každá makléřská nebo obchodní společnost stanoví své vlastní požadavky na marži v souladu s těmito předpisy. Požadavky na minimální marži makléřské firmy často přesahují minimální marže požadované vládou. Poskytuje makléřské společnosti a jejím klientům mimořádné finanční zabezpečení.

Počáteční marže a marže údržby - jak to funguje

Abychom pochopili, jak fungují maržové účty a jak vstupuje do hry marže pro údržbu, pomůže nám podívat se na příklad.

Zvažte, že obchodník hledá nákup 100 akcií společnosti ABC za 20 $ za akcii, ale investor nemá potřebných 2 000 $ potřebných k nákupu celé výše těchto akcií. Pokud si investor založil u své makléřské firmy maržový účet, může získat akcie pouze tím, že dá procentní podíl z celkové kupní ceny. Toto počáteční procento se označuje jako „požadavek na počáteční marži“.

V našem příkladu předpokládejme, že požadavek na počáteční marži je 50% z celkové kupní ceny, což je v tomto případě 1 000 $. Aby investor získal celých 100 akcií, které chce, musel by mít na svém obchodním účtu alespoň 1 000 $, aby splnil počáteční 50% požadavek na marži. Když investor nakupuje na marži, v zásadě si vypůjčuje zůstatek celkové kupní ceny od své makléřské firmy, za kterou je mu obvykle účtován minimální poplatek za financování.

Udržovací marže je požadované procento z celkové investice, které je menší než počáteční marže a které musí investor udržovat na svém obchodním účtu, aby se vyhnul výzvě k marži - požadavek od svého makléře, aby do svého vkladu vložil další prostředky účet nebo zlikvidovat dostatečné množství jejich podílů, aby splnily výzvu k dodatkové úhradě. V našem příkladu předpokládejme, že požadavek na udržovací marži je 40%.

Nyní předpokládejme, že hodnota akcií společnosti ABC klesá o 30%. Maržový účet obchodníka poté klesne pod úroveň udržovací marže, jak je uvedeno níže:

  • Celková hodnota 100 akcií akcií ABC poklesla na 1400 USD.
  • Hodnota požadavku 50% marže investora klesla z 1 000 na 700 USD.
  • Úroveň 40% udržovací marže je 800 $.
  • Účet investora proto klesl o 100 $ pod požadovanou úroveň udržovací marže.

Jakmile dojde k výše uvedenému, makléřská společnost pošle výzvu k dodatkové úhradě investorovi. To znamená, že makléřská firma obchodníkovi oznámí, že musí udělat jednu ze dvou věcí: vložit na účet více hotovosti nebo prodat některé akcie, aby vyrovnal rozdíl mezi aktuální cenou akcie a požadavkem na udržovací marži.

V případě výzvy k dodatkové úhradě může makléřská společnost požadovat, aby investor vložil další finanční prostředky nebo zlikvidoval dostatečné množství cenných papírů, aby účet vrátil zpět na požadavek počáteční marže ve výši 50% původní celkové hodnoty investice.

Maržové účty jsou pro investory užitečné, protože umožňují investování pomocí páky - schopnost držet větší celkovou hodnotu investic tím, že stačí uložit určité procento z celkové hodnoty investice. Před založením maržového účtu musí všechny zúčastněné strany podepsat všechny příslušné dohody, které nastiňují vládní nařízení o maržových účtech i vlastní požadavky makléřské firmy na obchodování s marží. Udržovací rozpětí jsou pro makléřské společnosti důležité, protože finančně chrání investora i makléřskou společnost.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika. Chcete-li se dál učit, podívejte se na níže uvedené zdroje:

  • Výnos z kapitálových výnosů Výnos z kapitálových výnosů Výnos zisků z kapitálu (CGY) je zhodnocení ceny investice nebo cenného papíru vyjádřené v procentech. Protože výpočet výnosu kapitálového zisku zahrnuje tržní cenu cenného papíru v čase, lze jej použít k analýze kolísání tržní ceny cenného papíru. Viz výpočet a příklad
  • Krytá výzva Krytá výzva Krytá výzva je řízení rizik a strategie opcí, která zahrnuje držení dlouhé pozice v podkladovém aktivu (např. Akciích) a prodej (psaní) opce na nákup podkladového aktiva.
  • Dlouhé a krátké pozice Dlouhé a krátké pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír buď stoupne (pokud je dlouhý), nebo dolů (pokud je krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu).
  • Strike Price Strike Price Striktní cena je cena, za kterou držitel opce může uplatnit opci na nákup nebo prodej podkladového cenného papíru, v závislosti na tom, zda drží kupní opci nebo prodejní opci. Jednou z možností je smlouva s právem realizovat smlouvu za konkrétní cenu, která se označuje jako realizační cena.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found