Banky v Bangladéši - přehled a průvodce po 10 nejlepších bankách

Banky v Bangladéši spadají pod dohled Bangladéšské banky, centrální banky země. Bangladéšská banka, která byla založena v roce 1971, je odpovědná za správu zlaté rezervy a cizí měny a za udržování cenové stability v zemi.

Banky v Bangladéši

Moody’s Investors Service poskytuje bankám v Bangladéši stabilní výhled, odrážející zdravé provozní prostředí v zemi. Země zažívá silný a stabilní ekonomický růst díky silným soukromým investicím a růstu soukromé spotřeby.

Pro každého, kdo uvažuje o bankovní kariéře v Bangladéši, je tento seznam nejlepších bank v Bangladéši užitečným průvodcem, kde začít. Další informace najdete v našem seznamu finančních institucí. Seznam společností hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili.

Mezi nejlepší banky v Bangladéši patří:

HSBC

HSBC se v roce 1996 stala jednou z hlavních bank v Bangladéši a poskytovala různé finanční produkty a služby, jako je komerční a spotřebitelské bankovnictví, obchodní služby, úschova, clearing a globální likvidita a správa hotovosti. Podnikání skupiny HSBC na treasury a kapitálových trzích je jedním z největších na světě.

Tržby: 8,75 miliardy BDT (2017)

Čistý příjem: 3,34 miliardy BDT (2017)

Celková aktiva: 140,81 miliardy BDT (2017)

Dutch-Bangla Bank

Společnost Dutch-Bangla Bank Limited nebo DBBL byla založena v roce 1995 na základě zákona o obchodních společnostech z roku 1991. Banka byla později založena jako akciová společnost na základě zákona o společnostech v roce 1994, aby poskytovala bankovní a finanční služby v zemi. Je uvedena na burze cenných papírů Chittagong Stock Exchange Limited a Dhaka Stock Exchange Limited. DBBL sídlí v Dháce.

Tržby: 18,51 miliardy BDT (2017)

Čistý příjem: 2,46 miliardy BDT (2017)

Celková aktiva: 311,91 miliardy BDT (2017)

Sonali Bank

Největší z bank v Bangladéši je státní komerční banka Sonali Bank. Je také přední znárodněnou komerční bankou vyhlášením Bankovního řádu o znárodnění z roku 1972 (prezidentský příkaz-26). Společnost byla založena v roce 1972 a poskytuje různé bankovní produkty, včetně financí a pojištění, spotřebitelského a podnikového bankovnictví, investičního bankovnictví a správy investic. Společnost se sídlem v Dháce provozuje pobočky také ve Velké Británii.

Tržby: 23,83 miliardy BDT (2016)

Čistý příjem: 1,49 miliardy BDT (2016)

Celková aktiva: BDT 1,2 bilionu (2016)

Islami Bank Bangladesh Limited (IBBL)

Islami Bank Bangladesh Limited byla založena v roce 1983. Byla to první islámská banka v jihovýchodní Asii a poskytovala řadu komerčních bankovních služeb založených na islámském zákoně šaría. S 332 pobočkami vlastní největší síť poboček mezi bankami soukromého sektoru v Bangladéši. Je uvedena na burze cenných papírů Chittagong Stock Exchange Limited a Dhaka Stock Exchange Limited. Od roku 2016 slouží více než 33 000 klientům.

Tržby: 32,03 miliardy BDT (2017)

Čistý příjem: 4,48 miliardy BDT (2017)

Celková aktiva: 797,93 miliardy BDT (2017)

Grameen Bank

Grameen Bank je mikrofinanční organizace a banka pro rozvoj komunity, která poskytuje malé půjčky nebo mikroúvěry chudým jednotlivcům. V roce 1983 bylo podle vnitrostátních právních předpisů povoleno fungovat jako nezávislá banka.

Profesor Muhammad Yunus byl mužem za Grameen Bank. Výzkumný projekt společnosti Yunus se zabýval systémem poskytování úvěrů, jehož cílem je poskytovat bankovní řešení chudým ve venkovských oblastech. V roce 2006 Yunus a Grameen Bank získali Nobelovu cenu za mír. Centrála banky je v Dháce a od července 2017 má více než 2 500 poboček.

Tržby: 16,94 miliardy BDT (2016)

Čistý příjem: 1,39 miliardy BDT (2016)

Celková aktiva: 229,36 miliardy BDT (2016)

Janata Bank

Janata Bank je státní komerční banka, která poskytuje řadu finančních služeb. Banka byla založena v roce 1972 po sloučení společností United Bank Limited a Union Bank Limited na základě Banks Nationalisation Order (President's Order No. 26) z roku 1972. Banka Janata působí prostřednictvím svých 912 poboček po celé zemi se sídlem v Dháce. Rovněž udržuje zámořské pobočky ve Spojených arabských emirátech.

Tržby: 23,32 miliardy BDT (2016)

Čistý příjem: 2,61 miliardy BDT (2016)

Celková aktiva: 779,6 miliardy BDT (2016)

Standard Chartered Bank

Nejstarší a největší z mezinárodních bank v Bangladéši je Standard Chartered Bank. Byla založena v roce 1972 a je také první zahraniční bankou, která poskytuje úvěrové linky do země. Banka nabízí celou řadu produktů a služeb, včetně retailového bankovnictví, pokladny a směnárny. Standard Chartered Bank dohlíží na síť 26 poboček a stánek a 83 bankomatů. Je to jediná mezinárodní banka v Bangladéši, která působí v šesti městech v zemi.

Prime Bank Limited

Plně licencovaná komerční banka Prime Bank Limited poskytuje široký výběr bankovních produktů a služeb, jako je komerční, podnikové a osobní bankovnictví. Banka zahájila svoji činnost v roce 1995 a v rámci zákona o bankovní společnosti slouží různým průmyslovým odvětvím i všem segmentům společnosti.

Tržby: 23,32 miliardy BDT (2016)

Čistý příjem: 2,61 miliardy BDT (2016)

Celková aktiva: 779,6 miliardy BDT (2016)

Habib Bank Limited

Habib Bank (HBL) založila v Bangladéši přítomnost v roce 1976 a poskytovala různé bankovní produkty a služby, jako je investiční bankovnictví, spotřebitelské bankovnictví a retailové bankovnictví. Společnost HBL, založená v roce 1947, byla první komerční bankou v Pákistánu. S více než 1700 pobočkami a 2 000 bankomaty po celém světě je největší bankou v soukromém sektoru v zemi. Je to také největší tuzemská nadnárodní banka s globální působností ve více než 25 zemích.

Státní banka Indie

Státní banka Indie je největší komerční bankou v Indii. Vládní společnost poskytuje služby komerčního bankovnictví po celém světě. Dohlíží na síť více než 20 000 poboček a 189 mezinárodních kanceláří ve 35 zemích. V roce 2015 se The Banker umístila na 59. místě v žebříčku Top 1000 bank na světě. Působí v Bangladéši prostřednictvím svých osmi poboček v pěti okresech.

Kariéra v investičním bankovnictví

Chcete-li proniknout do investičního bankovnictví, Jobs Projděte si popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, průzkumu kapitálu, treasury, FP&A, podnikových financí, účetnictví a dalších finančních oblastech. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších, na které je třeba se zaměřit na několik důležitých věcí. Patří mezi ně vytváření sítí, obnovení životopisu investičního bankovnictví. Naučte se, jak napsat životopis investičního bankovnictví (analytik nebo spolupracovník) s bezplatným průvodcem a šablonou pro obnovení financí. Životopis IB je jedinečný. Je důležité přizpůsobit svůj životopis průmyslovému standardu, abyste se vyhnuli okamžitému smazání, zkušenostem a dovednostem v oblasti finančního modelování. Schopnosti finančního modelování Naučte se 10 nejdůležitějších dovedností v oblasti finančního modelování a toho, co je požadováno pro dobré finanční modelování v aplikaci Excel. Nejdůležitější dovednosti: účetnictví. Chcete-li se dozvědět více, prozkoumejte naši interaktivní kariérní mapu…. Pokud jde o bankovní kariéru, s našimi kurzy finančního modelování budete mít výraznou výhodu nad konkurencí.

Dodatečné zdroje

Toto byl průvodce po nejlepších bankách v Bangladéši. Pro každého, kdo hledá kariéru v bankovnictví, je tento seznam skvělým místem pro zahájení vytváření sítí. Přečtěte si také tyto další zdroje:

  • Nejlepší banky v Indii Nejlepší komerční banky v Indii Obchodní banky v Indii lze obecně rozdělit do tří kategorií: banky veřejného sektoru, banky soukromého sektoru a zahraniční banky. Mezi komerční banky patří State Bank of India (SBI), ICICI Bank (Industrial Credit and Investment Corporation of India), HDFC Bank, Axis Bank, Kotak Mahindra Bank, IndusInd Bank
  • Top 100 investičních bank Společnosti Seznamy hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili
  • Otázky rozhovoru s investičním bankovnictvím Rozhovory Eso na váš další rozhovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru
  • Projděte mě DCF Projděte mě DCF Otázka, projděte mě DCF Analýza je v rozhovorech s investičním bankovnictvím běžná. Naučte se, jak vyřešit otázku pomocí podrobného průvodce odpověďmi Finance. Sestavte si pětiletou předpověď nezajištěných volných peněžních toků, vypočítejte koncovou hodnotu a pomocí WACC diskontujte všechny tyto peněžní toky na současnou hodnotu.
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found