Banky v Itálii - přehled top 10 bank v Itálii

Italská banka, která je podle nařízení evropské a národní legislativy veřejnoprávní institucí, vykonává dohled nad finančními institucemi a bankami v Itálii. Italská centrální banka je důležitým členem Eurosystému, který zahrnuje Evropskou centrální banku a národní centrální banky v eurozóně. V Itálii existují tři hlavní typy úvěrových institucí a bank, včetně:

  • Komerční banky - tři národní banky, pronajaté banky, družstevní banky a soukromé banky
  • Spořitelny organizované na provinčním nebo regionálním základě
  • Investiční instituce - Vydejte dluhopisy a poskytněte střednědobý a dlouhodobý úvěr na veřejné práce a zemědělství

Banky v Itálii

Moody’s Investors Service udržuje negativní výhled na italský bankovní systém. I když došlo k mírnému zlepšení hospodářského růstu a přílivu špatných půjček mezi italské banky, výhled agentury lze přičíst tlaku na místní banky, aby snížily problémové půjčky, slabou ziskovost a úvěrovou expozici vůči italské vládě.

Pro každého, kdo uvažuje o kariéře v bankovnictví v Itálii, je tento seznam nejlepších bank v Itálii užitečným průvodcem, kde začít. Další informace najdete v našem seznamu finančních institucí. Seznam společností hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili.

Nejlepší banky v Itálii jsou:

Unicredit SpA

Společnost Unicredit SpA, založená v roce 1998, je výsledkem fúze bank v Itálii. Italská globální společnost poskytující bankovní a finanční služby dohlíží na rozsáhlou síť pokrývající 50 trhů v 18 zemích, se sídlem v Miláně.

S více než 8 500 pobočkami poskytuje Unicredit prostřednictvím společného podniku bankovní produkty, jako je retailové a soukromé bankovnictví, podnikové a investiční bankovnictví, finanční leasing, factoring a pojištění. Rovněž vlastní jeden z nejvyšších tržních podílů v regionu díky své strategické poloze v západní a východní Evropě.

Tržby: 19,62 miliardy eur (2017)

Čistý příjem: 5,47 miliardy eur (2017)

Celková aktiva: 836,79 miliard eur (2017)

Intesa Sanpaolo

Intesa Sanpaolo je výsledkem fúze mezi Banca Intesa a Sanpaolo IMI v roce 2007. Italská bankovní skupina poskytuje produkty a služby investičního bankovnictví, správy investic, soukromého bankovnictví, veřejných financí a retailového bankovnictví.

Centrála banky je v Torre Intesa Sanpaolo v Turíně a obsluhuje zákazníky prostřednictvím 4 825 tuzemských poboček a 1 143 poboček v zámoří. V roce 2007 uvedla na seznamu 13 milionů zákazníků a aktiva v hodnotě 690 miliard dolarů, čímž předstihla skupinu Unicredit jako největší z italských bank. V roce 2010 se Intesa Sanpaolo umístila na 26. místě v seznamu Forbes Global 2000.

Tržby: 18,87 miliardy eur (2017)

Čistý příjem: 7,35 miliardy eur (2017)

Celková aktiva: 796,86 miliardy eur (2017)

Cassa Depositi e Prestiti

Cassa Depositi e Prestiti je italská národní investiční banka a třetí největší banka v zemi z hlediska celkových aktiv. Banka byla založena v Turíně v roce 1850. V roce 1863 byla restrukturalizována a její sídlo bylo přesunuto do Říma. Italské ministerstvo hospodářství a financí vlastní 83% základního kapitálu banky, zatímco 16% vlastní bankovní instituce a zbývající 1% vlastní akcie.

Banka je odpovědná za správu úspor italské pošty, které slouží jako první zdroj finančních zdrojů, které italský stát nebo místní samosprávy používají k akvizicím, investicím a ekonomickým projektům.

Tržby: 1,02 miliardy eur (2017)

Čistý příjem: 4,46 miliardy eur (2017)

Celková aktiva: 419,55 miliard EUR (2017)

Banco BPM

Banco BPM S.p.A poskytuje maloobchodní a podnikové bankovnictví, správu aktiv a pojišťovací služby. Jde o třetí největší z retailových a komerčních bank v Itálii z hlediska celkových aktiv.

Cassa Depositi e Prestiti vlastní více aktiv než Banco BPM, ale patří do různých oborů podnikání. Banka byla založena v roce 2017, kdy se Banco Popolare spojila s Banca Popolare di Milano.

Tržby: 4,62 miliardy eur (2017)

Čistý příjem: 2,6 1 miliarda EUR (2017)

Celková aktiva: 161,21 miliardy eur (2017)

Banca Monte dei Paschi

Banca Monte dei Paschi di Siena S.p.A., známá jako BMPS nebo MPS, byla založena v roce 1472 a stala se tak nejstarší bankou na světě. Lze na ni také pohlížet jako na druhou nejstarší banku, protože byla v současné podobě založena v roce 1624. Poskytuje služby retailového bankovnictví, korporátního bankovnictví, investičního bankovnictví, pojišťovnictví a správy investic 5,1 milionu zákazníků prostřednictvím svých 2032 tuzemských poboček a 41 poboček v zámoří od roku 2016.

Banca Monte dei Paschi je z hlediska aktiv čtvrtou největší z komerčních a retailových bank v Itálii. Má sídlo v Sieně.

Tržby: 1,85 miliardy eur (červen 2017)

Čistý zisk (ztráta): (3,24 miliardy eur) (červen 2017)

Celková aktiva: 143,59 miliardy eur (červen 2017)

UBI Banca

Italská bankovní skupina Unione di Banche Italiane S.p.A., běžně známá jako UBI Banca, je z hlediska počtu poboček pátou největší z italských bank. Se sídlem v Bergamu skupina působí prostřednictvím 1 838 poboček v nejbohatších oblastech, zejména v severní části Itálie.

Banka byla výsledkem fúze bankovních skupin Banche Popolari Unite (obchodující jako BPU Banca) a Banca Lombarda e Piemontese v roce 2007.

Tržby: 3,58 miliardy eur (2017)

Čistý příjem: 690,57 milionu EUR (2017)

Celková aktiva: 127,38 miliardy eur (2017)

Banca Nazionale del Lavoro

Tato italská banka byla založena v roce 1913 jako Istituto Nazionale di Credito per la Cooperazione a stala se státní firmou v roce 1929. V roce 1998 se znovu stala soukromou společností a byla kótována na milánské burze cenných papírů. V roce 2006 banku koupila francouzská bankovní skupina BNP Paribas. Banca Nazionale se sídlem v Římě je šestou největší z italských bank.

BPER Banca

BPER Banca, dříve známá jako Banca Popolare dell’Emilia Romagna S.C., poskytuje retailové a podnikové bankovnictví a pojišťovací služby jednotlivcům, podnikům a veřejným subjektům v 18 z 20 regionů v Itálii.

Společnost BPER Banca se sídlem v Modeně byla založena v roce 1983, kdy se Banca Popolare di Modena spojila s Banca Cooperativa di Bologna. V roce 2017 banka zaměstnávala 11 653 osob a spravovala 1 218 poboček národních bank.

Tržby: 2,04 miliardy eur (2017)

Čistý příjem: 176,44 milionu EUR (2017)

Celková aktiva: 71,34 miliardy eur (2017)

Mediobanca

Mezinárodní bankovní skupina Mediobanca nabízí investiční, retailové a soukromé bankovnictví a služby správy investic. Sídlí v Miláně s kancelářemi v Londýně, Frankfurtu, Paříži, Madridu, Moskvě a New Yorku.

Banka byla založena v roce 1946, aby poskytovala střednědobé financování výrobcům a propojovala bankovní sektor s investičními potřebami rekonstrukce italského průmyslu po druhé světové válce.

Tržby: 2,2 miliardy eur (2016/2017)

Čistý příjem: 750 milionů eur (2016/2017)

Celková aktiva: 70,44 miliardy eur (2016/2017)

Crédit Agricole Italia

Gruppo Crédit Agricole Italia je italská bankovní skupina se sídlem v Parmě. Poskytuje služby retailového a podnikového bankovnictví ve více než 10 regionech v Itálii. To bylo dříve známé jako Gruppo Cariparma Crédit Agricole.

Značka Crédit Agricole Italia byla představena v roce 2016, aby se zabránilo používání názvů tří značek skupiny: Cariparma a dceřiných společností Carispezia a FriulAdria.

Tržby: 1,71 miliardy eur (2016)

Čistý příjem: 208 milionů eur (2016)

Celková aktiva: 53 miliard eur (2016)

Kariéra v investičním bankovnictví

Chcete-li proniknout do investičního bankovnictví, Jobs Projděte si popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, průzkumu kapitálu, treasury, FP&A, podnikových financí, účetnictví a dalších finančních oblastech. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších, na které je třeba se zaměřit na několik důležitých věcí. Patří mezi ně vytváření sítí, obnovení životopisu investičního bankovnictví. Naučte se, jak napsat životopis investičního bankovnictví (analytik nebo spolupracovník) s bezplatným průvodcem a šablonou pro obnovení financí. Životopis IB je jedinečný. Je důležité přizpůsobit svůj životopis průmyslovému standardu, abyste se vyhnuli okamžitému smazání, zkušenostem a dovednostem v oblasti finančního modelování. Schopnosti finančního modelování Naučte se 10 nejdůležitějších dovedností v oblasti finančního modelování a toho, co je požadováno pro dobré finanční modelování v aplikaci Excel. Nejdůležitější dovednosti: účetnictví. Chcete-li se dozvědět více, prozkoumejte naši interaktivní kariérní mapu…. Pokud jde o bankovní kariéru, s našimi kurzy finančního modelování budete mít výraznou výhodu nad konkurencí.

Dodatečné zdroje

Toto byl finanční průvodce nejlepších bank v Itálii. Pro každého, kdo hledá kariéru v bankovnictví Školení investičního bankovnictví Školení investičního bankovnictví - kurzy finančního finančního modelování a oceňování pro školení nových analytiků a spolupracovníků v divizi investičního bankovnictví (IBD). Tréninkové programy obvykle začínají v létě a trvají přibližně 6 týdnů. Analytici dostávají příležitost rozvíjet své technické dovednosti v Excelu, financích, tento seznam je skvělým místem pro zahájení vytváření sítí. Přečtěte si také tyto další zdroje:

  • Nejlepší banky ve Francii Nejlepší banky ve Francii Ve Francii je více než 400 bank. Francouzský bankovní systém zahrnuje čtyři jednotky: Bank of France, investiční banky, depozitní banky a banky nabízející střednědobé a dlouhodobé půjčky. Bank of France, národní měnová autorita země
  • Top 100 investičních bank Společnosti Seznamy hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili
  • Otázky rozhovoru s investičním bankovnictvím Rozhovory Eso na váš další rozhovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru
  • Projděte mě DCF Projděte mě DCF Otázka, projděte mě DCF Analýza je v rozhovorech s investičním bankovnictvím běžná. Naučte se, jak vyřešit otázku pomocí podrobného průvodce odpověďmi Finance. Sestavte si pětiletou předpověď nezajištěných volných peněžních toků, vypočítejte koncovou hodnotu a pomocí WACC diskontujte všechny tyto peněžní toky na současnou hodnotu.
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found