Účes - Znát typy, význam, proměnné ovlivňující účesy

V oblasti financí se srážka týká snížení použitého na hodnotu aktiva pro účely výpočtu kapitálového požadavku Čistý pracovní kapitál Čistý pracovní kapitál (NWC) je rozdíl mezi krátkodobými aktivy společnosti (bez hotovosti) a krátkodobými závazky ( bez dluhu) na své rozvaze. Jde o měřítko likvidity společnosti a její schopnosti plnit krátkodobé závazky i finanční operace podniku. Ideální pozice je, marže a kolaterál Hmotná aktiva Hmotná aktiva jsou aktiva ve fyzické podobě, která drží hodnotu. Mezi příklady patří pozemky, budovy a zařízení. Hmotný majetek je vidět a cítit a může být zničen požárem, přírodní katastrofou nebo nehodou. Na druhé straně nehmotná aktiva postrádají fyzickou formu a skládají se z věcí, jako je úroveň duševního vlastnictví. Jinými slovy, jedná se o rozdíl mezi částkou poskytnutého úvěru a tržní hodnotou. Tržní kapitalizace Tržní kapitalizace (Market Cap) je nejnovější tržní hodnotou nesplacených akcií společnosti. Market Cap se rovná aktuální ceně akcií vynásobené počtem akcií v oběhu. Investiční komunita často používá hodnotu tržní kapitalizace k seřazení společností aktiva, které má být použito jako záruka za půjčku. Snížení hodnoty je vyjádřeno v procentech.

Účes lze také označit jako doplněk poměru půjčky k hodnotě (pokud sečteme dohromady, tvoří 100%). Například když centrální banky půjčují peníze komerčním bankám, je centrální banka Federální rezervní systém (Fed) Federální rezervní systém je centrální bankou Spojených států a je finanční autoritou za největší světovou ekonomikou volného trhu. žádá o zajištění. Použije však účes - snížení hodnoty kolaterálu. Řekněme, že aktivum v hodnotě 1 milionu dolarů za tržní cenu, při srážce 30%, by stačilo pouze k zajištění půjčky za 700 000 dolarů. Znehodnocením aktiv poskytnutých jako kolaterál získá věřitel polštář, což je míra ochrany před rizikem na obranu proti poklesu tržní hodnoty.

Téma účesu ve financích

O úrovni srážky rozhoduje úroveň rizika spojeného s půjčkou. Míra rizika je určena zvážením všech faktorů, které mohou vést k poklesu tržní hodnoty kolaterálu. Mezi proměnné, které mohou ovlivnit výši srážky, patří úrokové sazby, bonita a likvidita kolaterálu.

Další definice účesu

Srážku lze také označit jako rozdíl mezi kupní a prodejní cenou akcií akcií, obligací, futures nebo opčních kontraktů nebo jiných finančních nástrojů. Rozdíl je obecně manipulační poplatek za transakci.

V běžném finančním žargonu se účes používá také k popisu finanční ztráty z investice. „Ostříhat se“ odpovídá přijetí nebo přijetí méně, než kolik dlužili.

Proměnné ovlivňující množství sestřihu

Věřitel musí zvážit míru rizika, kterému by čelil v případě, že by nebyl schopen aktivum (kolaterál) prodat za dostatečné množství peněz v případě selhání dlužníka.

Pokud je cena aktiva předvídatelná nebo je s ní spojeno méně potenciálních rizik, srážka bude nižší. Důvodem je, že věřitel si může být jistější, že půjčku lze získat zpět, pokud musí likvidovat kolaterál. Například vládní obchodníci s cennými papíry běžně používají ke kolaterálu státní pokladniční poukázky, když uzavírají jednodenní půjčky (dohody o zpětném odkupu). V takových případech je účes zanedbatelný kvůli vysoké míře jistoty ohledně výše uvedeného (nízkého) rizika spojeného s pokladničními poukázkami.

Na druhou stranu, pokud jsou použity jako kolaterál, cenné papíry, jejichž ceny jsou vysoce volatilní, mají tendenci mít vysoké srážky.

Výše účesu také závisí na tom, jak tekutý je kolaterál. Pokud je aktivum vysoce likvidní, bude snadné jej rychle prodat bez ztráty hodnoty. Bude tedy uloženo menší snížení. Aktivum, které je mnohem těžší prodat za spravedlivou tržní hodnotu, bude mít větší srážku. Státní dluhopisy jsou bezpečné a likvidní nástroje. Proto mají mnohem menší účes ve srovnání s jinými finančními nástroji.

Účesy hrají důležitou roli při usnadňování mnoha druhů obchodů, jako jsou dohody o zpětném odkupu a smlouvy o zpětném odkupu.

Dodatečné zdroje

Finance se věnuje tomu, aby vám pomohl stát se finančním analytikem světové úrovně. Chcete-li rozšířit své znalosti a pomoci vám kariérně postupovat, podívejte se na následující bezplatné finanční zdroje:

  • Analýza chování nákladů Analýza nákladů chování Analýza nákladů chování se týká pokusu vedení porozumět tomu, jak se mění provozní náklady ve vztahu ke změně úrovně činnosti organizace. Tyto náklady mohou zahrnovat přímé materiály, přímé pracovní síly a režijní náklady, které vznikají při vývoji produktu.
  • Nákup na marži Nákup na marži Obchodování s marží nebo nákup na marži znamená nabídnout kolaterál, obvykle u vašeho makléře, k vypůjčení finančních prostředků na nákup cenných papírů. U akcií to může také znamenat nákup na marži využitím části zisků z otevřených pozic ve vašem portfoliu k nákupu dalších akcií.
  • Mezní výnosy Mezní výnosy Mezní výnosy jsou výnosy získané z prodeje další jednotky. Je to výnos, který může společnost generovat pro každou další prodanou jednotku; jsou s ním spojeny mezní náklady, které je třeba zohlednit.
  • Očekávané výnosy Očekávaný výnos Očekávaný výnos z investice je očekávaná hodnota rozdělení pravděpodobnosti možných výnosů, které může poskytnout investorům. Návratnost investice je neznámá proměnná, která má různé hodnoty spojené s různými pravděpodobnostmi.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found