Nejlepší pracovní pozice v oblasti podnikového financování - nejlepší 4 zástupci, se kterými můžete pracovat!

Tato příručka nastiňuje hlavní typy pracovních míst podnikového financování obecně provozní společnosti. Z pohledu podnikových financí Přehled podnikových financí Podnikové finance se zabývají kapitálovou strukturou společnosti, včetně jejího financování a opatření, která vedení podniká ke zvýšení hodnoty, nejlepší pracovní místa jsou ta, která jsou nejblíže rozhodnutím souvisejícím s alokací kapitál, investice a dlouhodobé plánování a vytváření hodnot. Nejlepší pracovní pozice v oblasti podnikových financí jsou proto rozvoj společností, finanční plánování a analýza (FP&A), tszajištění a vztahy s investory (IR).

Poznámka: Pro účely této příručky je investiční bankovnictví Investiční bankovnictví Investiční bankovnictví je rozdělení banky nebo finanční instituce, které slouží vládám, korporacím a institucím poskytováním poradenských služeb v oblasti upisování (získávání kapitálu) a fúzí a akvizic (M&A). Investiční banky jednající jako zprostředkovatelé se považují samostatně za vlastní odvětví. V Evropě se investiční bankovnictví často označuje jako podnikové finance.

Nejlepší typy pracovních míst pro podnikové finance - schéma

Další informace se dozvíte v bezplatném úvodu Finance do kurzu podnikových financí.

Firemní rozvoj č. 1 (a strategie)

Korporátní rozvoj Korporátní rozvoj Korporátní rozvoj je skupina ve společnosti odpovědné za strategická rozhodnutí o růstu a restrukturalizaci svého podnikání, navázání strategických partnerství, zapojení do fúzí a akvizic (M&A) nebo dosažení organizační excelence. Corp Dev také sleduje příležitosti, které využívají hodnotu obchodní platformy společnosti. tým (zkráceně Corp Dev) pracuje na fúzích a akvizicích (M&A) pro společnost. Úzce spolupracují s investičními bankéři, aby našli cílové společnosti, vyjednávali s nimi a uzavírali obchody, které pro společnost vytvářejí hodnotu.

Tyto transakce mohou být pro společnosti velmi velké a často transformační. Kvůli vysokým dolarovým hodnotám, o které jde, tato skupina často pracuje v utajení a může mít na společnost trvalý dopad (dobrý nebo špatný).

Společnost Corp Dev je někdy seskupena do skupiny Strategy a někdy jsou oddělené. Strategie sice není „čistým“ týmem podnikových financí, ale je úzce spjata s hlavními dlouhodobými rozhodnutími týkajícími se toho, jak společnost alokuje kapitál a umisťuje se na trhu.

# 2 Finanční plánování a analýza (FP&A)

Finanční plánování a analýza FP&A Finanční plánování a analýza (FP&A) je v korporaci důležitou funkcí. Profesionálové z oblasti FP&A podporují výkonné rozhodování generálního ředitele, finančního ředitele a představenstva při plánování, analýze a modelování. Zjistěte, co obnáší práce analytika, manažera nebo ředitele FP&A - plat, požadavky, vzdělání, tým dovedností (zkráceně FP&A) je zodpovědný za veškeré rozpočtování, předpovídání, klíčové ukazatele výkonu (KPI), analýzu odchylek a související funkce v společnost. Úzce spolupracují s provozem, účetnictvím a někdy i se společností Corp Dev a vztahy s investory při správě interního provozního modelu společnosti.

FP&A může být jedním z nejzajímavějších a nejzajímavějších pracovních míst v oblasti podnikových financí, protože je tak úzce spjato s provozními rozpočty, kapitálovými výdaji a měřením výkonu.

# 3 Treasury

Cesta Treasury Treasury Career Path Správa pokladny zahrnuje zajištění správného řízení a optimalizace peněžních a finančních rizik v podniku. Hlavní prioritou je zajistit správu hotovosti pro každodenní obchodní operace a zároveň mít výhled na dlouhodobou strategii. Kariérní cesta treasury může být velmi zajímavá a odměňující tým má odpovědnost za širokou škálu finančních aktiv ve společnosti, včetně správy hotovosti, krátkodobých investic, řízení likvidity, směny cizí měny, zajištění, nákupu a prodeje derivátových smluv, pojištění a vydávání dluhů a vlastního kapitálu.

Skupina Treasury odpovídá za zajištění optimalizace kapitálové struktury a finanční pozice společnosti. Tráví spoustu času setkáváním s bankéři a obchodováním s produkty, jako jsou úvěrové linky, cenné papíry na peněžním trhu a obchody FX. Skupina musí pečlivě spravovat aktuální hotovostní pozici společnosti ve srovnání s tím, co se očekává, že se v budoucnu operativně stane.

# 4 Vztahy s investory

Vztahy s investory Role vztahů s investory Vztahy s investory (IR) kombinují finance, komunikaci a marketing za účelem kontroly informací mezi společností, investory a zúčastněnými stranami. Úlohou IR je umožnit společnosti dosáhnout optimální ceny akcií, která odráží základní hodnotu společnosti (zkráceně IR), nemusí být vždy považována za jednu z pracovních míst podnikového financování, ale u některých společností ano. Ve společnosti s velmi propracovaným týmem IR se často podílejí na rozhodování o dividendových politikách, zpětném odkupu akcií a fúzích a akvizicích, což jsou klíčové pojmy v oblasti podnikových financí.

Sofistikovaní odborníci v oblasti IR mají silné dovednosti v oblasti finančního modelování a oceňování a mohou vést podrobné diskuse s analytiky akciového výzkumu.

Profesionální práce v oblasti podnikových financí

Jak získat zaměstnání v oblasti podnikového financování

Podívejme se blíže na to, jak získat výše uvedené nabídky podnikových financí. Každý z nich má svou vlastní nejběžnější cestu, ale je důležité si uvědomit, že k těmto úlohám existuje široká škála cest.

Cesty k rozvoji společnosti:
  • Investiční bankovnictví Investiční bankovnictví Investiční bankovnictví je divize banky nebo finanční instituce, která slouží vládám, korporacím a institucím poskytováním poradenských služeb v oblasti upisování (získávání kapitálu) a fúzí a akvizic (M&A). Investiční banky jednají jako zprostředkovatelé je nejčastější (protože bankéři pracují jako poradci pro transakce)
  • Přechod od FP&A s dobrými dovednostmi v oblasti finančního modelování
  • Přechod od provozní role s dobrými znalostmi finanční analýzy
  • Analytik výzkumu kapitálu, který pokrývá sektor
  • Přechod od konkurenční společnosti
Cesty k FP&A:
  • Přechod od účetního týmu
  • Pocházející z veřejné účetní společnosti (např. The Big Four Big Four Accounting Firms The Big Four účetní firmy odkazují na Deloitte, PricewaterhouseCoopers (PwC), KPMG a Ernst & Young. Tyto firmy jsou čtyři největší firmy poskytující profesionální služby na světě, které poskytovat auditorské, transakční poradenství, daně, konzultace, poradenství v oblasti rizik a pojistně-matematické služby.)
  • Pocházející z banky (investiční bankovnictví, průzkum vlastního kapitálu)
  • Přichází od konkurence
Cesty k pokladně:
  • Postupující od účetního týmu
  • Ostřílený investiční bankéř Co dělají investiční bankéři? Co dělají investiční bankéři? Investiční bankéři mohou pracovat 100 hodin týdně prováděním výzkumu, finančního modelování a vytváření prezentací. Přestože investiční bankovnictví zahrnuje některé z nejvyhledávanějších a finančně nejzajímavějších pozic v bankovním průmyslu, je také jednou z nejnáročnějších a nejobtížnějších kariérních cest.
  • Přechod od korporátního bankovnictví (pokrytí týmu treasury ve společnosti)
  • Pochází z veřejné účetní nebo auditorské firmy
Cesty k IR:
  • Akciový výzkum Akciový výzkum Přehled Akciový výzkumní pracovníci jsou odpovědní za vypracování analýz, doporučení a zpráv o investičních příležitostech, o které by mohly mít investiční banky, instituce nebo jejich klienti zájem. Divize Equity Research Division je skupina analytiků a spolupracovníků. Tento přehled výzkumu akciového průzkumu vede analytika, který přešel
  • Finance nebo tým FP&A interně ve společnosti
  • Externí pronájem od jiné společnosti

Pověření pro práci s podnikovými financemi

Pokud se snažíte proniknout do tohoto odvětví nebo provést přechod, může být užitečné mít certifikaci nebo označení, které vám poskytne praktické dovednosti, které potřebujete, abyste se dostali jako nejlepší umělec po žebříčku.

Finance je oficiálním vydavatelem označení FMVA (Financial Modeling & Valuation Analyst) FMVA® Certification. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

osnovy osvědčení o zaměstnání pro podnikové finance Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari

Učební plán FMVA zahrnuje všechna nejdůležitější témata podnikových financí, včetně:

  • Finanční modelování
  • Finance
  • Účetnictví
  • Vynikat
  • Ocenění
  • Rozpočtování a prognózy
  • Prezentace

Zjistěte více o tom, jak vám FMVA může pomoci posunout vaši kariéru Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari!

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli tuto příručku o nejlepších nabídkách podnikového financování. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné tyto další bezplatné zdroje:

  • Typy finančních modelů Typy finančních modelů Mezi nejběžnější typy finančních modelů patří: 3 výkazový model, DCF model, M&A model, LBO model, rozpočtový model. Objevte top 10 typů
  • Metody předpovědi Metody předpovědi Nejlepší metody předpovědi. V tomto článku vysvětlíme čtyři typy metod předpovídání výnosů, které finanční analytici používají k předpovídání budoucích výnosů.
  • Průvodci pohovorem Rozhovory Eso na váš další pohovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru
  • Průvodce finančními platy Kompenzace Kompenzace a průvodce platy za pracovní místa v oblasti podnikových financí, investičního bankovnictví, výzkumu kapitálu, FP&A, účetnictví, komerčního bankovnictví, absolventů FMVA,

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found