Bankovní převod - přehled, typy a související poplatky, jak to funguje

Bankovní převod je elektronický převod finančních prostředků mezi lidmi nebo subjekty. Umožňuje lidem ve vzdálených lokalitách po celém světě bezpečně převádět peníze mezi geografickými lokalitami, aniž by byli ve fyzickém kontaktu.

Při posílání peněz bankovním převodem dochází k předávání informací mezi dvěma bankami Nejlepší banky v USA Podle americké federální pojišťovací společnosti pro pojištění vkladů existovalo v USA k únoru 2014 6 799 komerčních bank pojištěných FDIC. Centrální bankou země je federální Reserve Bank, která vznikla po přijetí zákona o Federálních rezervách v roce 1913 o totožnosti příjemce, čísle jeho účtu a množství peněz, které má daná osoba obdržet.

Bankovní převod

Osoba provádějící transakci musí obvykle zaplatit transakční poplatek, než banka převede prostředky druhé straně. Jakmile jsou informace předány bance příjemce, vloží banka své rezervní prostředky na účet příjemce a dvě instituce Finanční zprostředkovatel Finanční zprostředkovatel označuje instituci, která jedná jako prostředník mezi dvěma stranami za účelem usnadnění finanční transakce. Mezi instituce, které se běžně označují jako finanční zprostředkovatelé, patří komerční banky, investiční banky, podílové fondy a penzijní fondy. vypořádat platby na back-endu poté, co příjemce obdržel finanční prostředky. Neexistuje žádná fyzická výměna finančních prostředků.

Jak funguje bankovní převod?

Osoba nebo subjekt, který si přeje provést bankovní převod, se nejprve obrátí na bankovní instituci a nařídí jí, aby převedla konkrétní částku peněz. Odesílatel poskytne SWIFT nebo IBAN a BIC kódy příjemce, aby banka věděla, kam mají být peníze odeslány.

Před zahájením transakce musí odesílatel uložit peníze, které mají být odeslány, a transakční poplatek, který stanoví odesílající banka. Odesílající banka poté odešle zprávu prostřednictvím zabezpečeného systému, jako je SWIFT nebo FedWire, aby uvolnila prostředky.

Jakmile jsou prostředky zúčtovány, obdrží banka příjemce zprávu požadující provedení platby podle uvedených pokynů. Od okamžiku, kdy odesílatel zahájil transakci, se získání prostředků na účet příjemce může trvat několik hodin nebo dní. K vyrovnání platby musí kterákoli z bank vést vzájemný účet.

Použití bankovního převodu

Následuje několik způsobů, jak můžete použít bankovní převod:

1. Drátit peníze

Osoba, která vede finanční prostředky k příjemci, musí nejprve od příjemce získat „bankovní pokyny“. Příjemce může získat bankovní pokyny od bankovní instituce, kde očekává, že peníze obdrží.

Odesílatel poté odešle pokyny do své banky spolu s penězi, které mají být odeslány, a poplatkem za transakci. Banka poté požádá odesílatele o vyplnění formuláře pro bankovní převod nebo o poskytnutí online formuláře, ke kterému má odesílatel přístup a který může vyplnit.

2. Přijímat peníze

Chcete-li přijímat prostředky prostřednictvím bankovního převodu, příjemce bude muset odesílateli poskytnout informace o svém bankovním účtu a „pokyny k příchozímu převodu“ poskytnuté přijímající bankou. Po odeslání informací odesílateli zahájí banka odesílatele transakci a odešle finanční prostředky.

Prostředky budou obvykle převedeny do jednoho dne, v závislosti na tom, zda jde o tuzemskou nebo mezinárodní transakci. Banka příjemce odečte z přijatých prostředků poplatek za transakci.

Druhy bankovních převodů a související náklady

Existují dva typy bankovních převodů, tj. Domácí a mezinárodní. Každý z těchto typů bankovních převodů se liší v ceně a dodacích lhůtách. Domácí bankovní převody budou zpracovány ve stejný den. Bankovní převody ve Spojených státech jsou zpoplatněny přibližně 25 USD za transakci, ale poplatek může v závislosti na bankovní instituci dosáhnout až 35 USD.

Na druhou stranu musí mezinárodní bankovní převody provádět clearingové středisko Spojených států a alespoň jeden systém zpracování v zahraničí, což prodlužuje dobu zpracování na několik dní. Jednotlivci a subjekty používají tuto techniku ​​k převodu velkých objemů peněz v cizí měně.

Odeslání peněz ze Spojených států do jiné země stojí mezinárodní bankovní převody přibližně 43 $. Banka příjemce odečte z částky peněz připojené k příjemci přibližně 8 až 10 USD. Některé banky mohou uložit některé skryté náklady nad poplatek za transakci, který účtují.

Jak bezpečný je bankovní převod?

Existují obavy ohledně bezpečnosti online převodů peněz kvůli rostoucímu počtu případů bankovních podvodů. Bankovní převody se provádějí z jedné banky do druhé před tím, než jsou vloženy na účet příjemce. Ve Spojených státech federální předpisy Sarbanes Oxley Act Sarbanes-Oxley Act je americký federální zákon, jehož cílem bylo chránit investory zvýšením spolehlivosti a přesnosti firemních informací. vyžadovat, aby jednotlivci ověřili svou totožnost a uvedli svou fyzickou adresu, aby si mohli otevřít účet a používat službu bankovního převodu. To téměř znemožňuje anonymní převod finančních prostředků a předchází případům podvodů s bankovním převodem.

Největší riziko nastává, když podvodníci převezmou kontrolu nad bankovním účtem jiné osoby a podaří se jim vybrat hotovost nebo přesměrovat prostředky na jiný účet. V takových scénářích nemusí být držitelé účtu schopni získat zpět své finanční prostředky, pokud případy nenahlásí dostatečně včas, než podvodníci provedou své plány.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • PayPal Holdings PayPal Holdings PayPal Holdings, Inc. je jednou z největších společností poskytujících online platby, které umožňují stranám provádět platby prostřednictvím online převodů finančních prostředků. Online platební systém nabízí elektronické alternativy k tradičním platebním metodám, jako jsou peněžní poukázky a šeky. PayPal poskytuje platformu pro online prodejce, aukční stránky,
  • Časově rozlišený příjem Časově rozlišený příjem Časově rozlišený příjem je příjem, který společnost uzná a zaúčtuje ve svých denících, přestože dosud nebyla přijata hotovost. Vzhledem k povaze akruálního účetnictví musí společnosti někdy před přijetím platby zaznamenat příjem.
  • Odměna Odměna Odměna je jakýkoli druh kompenzace nebo platby, které jednotlivec nebo zaměstnanec obdrží jako platbu za své služby nebo práci, kterou vykonávají pro organizaci nebo společnost. Zahrnuje jakýkoli základní plat, který zaměstnanec obdrží, spolu s dalšími druhy plateb, které se hromadí v průběhu jejich práce, které
  • Nerozdělený zisk Nerozdělený zisk Vzorec nerozděleného zisku představuje veškerý kumulovaný čistý příjem očištěný o všechny dividendy vyplácené akcionářům. Nerozdělený zisk je součástí vlastního kapitálu v rozvaze a představuje část zisků podniku, které nejsou rozděleny jako dividendy akcionářům, ale jsou vyhrazeny pro reinvestici

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found