Financování řady B - přehled, jak to funguje, účastníci

Financování série B (známé také jako kolo série B nebo financování série B) je jednou z fází procesu získávání kapitálu startupu. Kolo série B je v zásadě třetí fází financování při spuštění a druhou fází financování rizikovým kapitálem.

Financování řady B

Jak funguje financování série B?

Podobně jako v předchozích fázích financování, které zahrnují počáteční financování a financování ze série A Financování ze série A Financování ze série A (známé také jako série A nebo financování ze série A), je jednou z fází procesu získávání kapitálu startupem. Série A je v zásadě druhou fází financování při spuštění a první fází financování rizikovým kapitálem. „kolo série B je druh financování založeného na kapitálu. Jinými slovy, investoři poskytují společnosti kapitál výměnou za akcie, které upřednostňuje. Většina obchodů zahrnuje opatření proti ředění, jako například v sérii A. To znamená, že společnost obvykle prodává prioritní akcie. Preferované akcie. Preferované akcie (preferované akcie, preferenční akcie) jsou třídou vlastnictví akcií ve společnosti, která má přednostní nárok na aktiva společnosti před kmenovými akciemi. Akcie jsou starší než běžné akcie, ale jsou mladší v poměru k dluhu, jako jsou dluhopisy. které svým držitelům neposkytují hlasovací práva. Akcie však často přicházejí s možností směnitelnosti (tj. Držitelé preferovaných akcií mohou k budoucímu dni převést své akcie na kmenové akcie).

Financování řady B je vhodné pro společnosti, které jsou připraveny na vývojovou fázi. Jsou to společnosti, které vytvářejí stabilní výnosy a také vydělávají nějaké zisky. Také tyto společnosti obecně přicházejí s pevným oceněním více než 10 milionů dolarů.

Výnosy z kola série B se primárně používají k podpoře růstu společnosti na další úroveň. Získaný kapitál lze použít různými způsoby, například prodejem, marketingem 5 P marketingu 5 P marketingu - produkt, cena, propagace, místo a lidé - jsou klíčové marketingové prvky používané ke strategickému umístění podniku. 5 P, získávání talentů a vývoj nových technologií.

Účastníci financování série B.

Klíčoví hráči jsou obecně stejní jako u financování série A. Někteří investoři z předchozích fází financování mohou být ochotni zvýšit svůj podíl ve společnosti. Zároveň vstupují do kola financování noví investoři. Obyčejně se jedná o firmy s rizikovým kapitálem, které se specializují na investice do společností v pozdější fázi, stejně jako některé soukromé kapitálové společnosti. Top 10 soukromých kapitálových společností Kdo je prvních 10 soukromých kapitálových společností na světě? Náš seznam deseti největších PE společností, seřazený podle celkového získaného kapitálu. Společné strategie v rámci P.E. zahrnují pákový odkup (LBO), rizikový kapitál, růstový kapitál, nouzové investice a mezaninový kapitál. .

Investoři z předchozích fází financování mohou pomoci přilákat do společnosti nové investory. Díky zavedení nových metod financování, jako jsou platformy pro online crowdfunding kapitálových fondů, je proces demokratizovanější. Například akciové crowdfundingové platformy umožňují široké veřejnosti podílet se na financování řady B.

Všimněte si, že noví investoři běžně nakupují akcie za vyšší cenu než investoři, kteří vložili své peníze v předchozích fázích financování. Jejich výnosy jsou tedy nižší. Riziko spojené se ztrátou jejich investic je však také nižší.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Zvyšování kapitálu Proces zvyšování kapitálu Tento článek má poskytnout čtenářům hlubší pochopení toho, jak proces získávání kapitálu funguje a jak se dnes v tomto odvětví odehrává. Další informace o získávání kapitálu a různých typech závazků ze strany upisovatele najdete v našem přehledu upisování.
  • Soukromý kapitál vs rizikový kapitál, Angel / Seed Investors Soukromý kapitál vs rizikový kapitál, Angel / Seed Investors Porovnejte soukromý kapitál vs rizikový kapitál proti Angel a seed investorům z hlediska rizika, fáze podnikání, velikosti a typu investice, metrik, řízení. Tato příručka poskytuje podrobné srovnání soukromých kapitálových vs rizikového kapitálu vs andělských a seed investorů. Je snadné zaměnit tři třídy investorů
  • Financování zárodků Financování zárodků Financování zárodků (také známé jako počáteční kapitál, počáteční kapitál nebo počáteční financování) je nejranější fází procesu získávání kapitálu startupu. Počáteční financování je druh kapitálového financování. Jinými slovy, investoři zavazují svůj kapitál výměnou za majetkový podíl ve společnosti.
  • Metriky ocenění při spuštění Metriky hodnocení při spuštění (pro internetové společnosti) Metriky ocenění při spuštění pro internetové společnosti. Tato příručka popisuje 17 nejdůležitějších metrik oceňování elektronického obchodování pro internet, které se začínají oceňovat

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found